reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

mam jeszcze powazny problem, otoz jak zmyc wosk z wlosow? moje kochane dziecko dwa dni temu napackalo sobie we wlosy wosku do wlosow! zuzyla cale pudelko!8 razy wlosy jej mylam, a one dalej tluste, wyglada koszmarnie. uzywalam jej szamponow, mojego szamponu, kupilam zwykly bambi, nawet uzyla pur do naczyn i puscilo ledwo ledwo.
ona ma bardzo powazne zapedy fryzjersko kosmetyczne, ile razy juz byla opackana szmikami, cieniami i pudrami,paznokcie maluje jak zdobedzie gdzies lakier.kombinowac zaczyna i wspina sie po szafkach do najwyzszych polek. raz chciala sobie wlosy obciac nozyczkami do paznokci, ale naszczescie w pore wkroczylam. wszystko na klucz musze pozamykac. dobrze ze dziecko kreatywne, ale boje sie ze zrobi sobie krzywde. wiec kiedy jest cisza 5min, potrzebna interwencja:-).

reklama
o tej godzinie ja juz bylam dzisiaj przy lodówce ;) glod mnie obudzil
ale oczywoscie jk tylko go zaspokoilam to poszlam spac dalej
u ciebie to chłopaki górują :-D a co ty tak po nocy sie krzątasz nie możesz spać a w dzien co ty robisz
ja nie wstaje przed 11 ;) korzystam z ostatnich chwil kiedy moge pospac, juz niedlugo pazdziernik i studia i dzieciaczki pospac nie dadzą :)
23marta ja nie wiem jak Ty spać nie możesz?! Ja zasypiam z Bartkiem o 21. Czasami wcześniej padam niż on :tak:.
moge spac ;) ale do poludnia hihi
Obdzwoniłam lekarzy od 3d i choleraaaa nie ma wolnego terminu na poniedzialek ...!! Ale jeste zła haha ,jeszcze bede szukac ale watpie abym trafiła akurat z tym poniedzialkiem.Jak nie znajde wolnego terminu bede muzszona zrobic usg dopiero po wczasach buuuu !!!

MOje malenstwooo kopie az sie brzuch ruszaaaa ,teraz maz juz napewno bedzie mial zaszczyt poczuc swoje dziecko :) Bo jak on to mowi czuje sie "zaniedbany " bo kazdy juz poczul a on mial pecha hahahah :)
Asiula a moze tam gdzie jedziecie nad morze w poblizu bedzie jakies USG 3D i tam sobie szczelicie?
Ja poprostu sie zakochalm juz w tych moich szkrabkach tak chasających po brzuszku mamusi ze hej hihi uwielbiam to
23marta
Jakto kto ty urodzisz w swoje urodziny :-D
hihi fajnie by bylo, ale myslisz ze dam rade te blizniaki donosic do 40 tyg? ;)

Karolak i mamusie z dwojka w brzuchu macie szczegolne pozdrowienia od mojej mamy! ona teraz zastanawia sie jak w ogole przezyla ciaze blizniacza z nami dwiema, a jak pozniej dawala rade z opieka nad trojka dzieciakow, mamy starsza siostre. mowila ze modlila sie zebym nie miala blizniakow ;-) no mowi teraz po latach inaczej na to patrzy, ale uwaza ze ciaza i opieka nad blizniakami to nie lada wyczyn.

Ostatnia edycja:
mam jeszcze powazny problem, otoz jak zmyc wosk z wlosow? moje kochane dziecko dwa dni temu napackalo sobie we wlosy wosku do wlosow! zuzyla cale pudelko!8 razy wlosy jej mylam, a one dalej tluste, wyglada koszmarnie. uzywalam jej szamponow, mojego szamponu, kupilam zwykly bambi, nawet uzyla pur do naczyn i puscilo ledwo ledwo.
ona ma bardzo powazne zapedy fryzjersko kosmetyczne, ile razy juz byla opackana szmikami, cieniami i pudrami,paznokcie maluje jak zdobedzie gdzies lakier.kombinowac zaczyna i wspina sie po szafkach do najwyzszych polek. raz chciala sobie wlosy obciac nozyczkami do paznokci, ale naszczescie w pore wkroczylam. wszystko na klucz musze pozamykac. dobrze ze dziecko kreatywne, ale boje sie ze zrobi sobie krzywde. wiec kiedy jest cisza 5min, potrzebna interwencja:-).
Tylko pozadroscic inwencji tworczej.hehe.Niestety nie mam pojecia jak to zmyc a moze Ludwik do myciav naczyn.Mowia ze najlepiej puszcza tłuste plamy no i z bardziej hardkorowych to wiem ze benzyna tez puszcza łuszcz

Witam z deszczowego Lublina!
Dziewczynki dzięki za ciepłe słowa. Dziś jest trochę lepiej. Nadal człapię jak babcia, ale ból przynajmniej trochę mniejszy. Tak sobie chodzę po mieszkaniu i leżę na zmianę, nie chcę, żeby tam mi się wszystko zastało. I chyba przynosi to jakieś skutki. Siadłam do kompa tak na pół godzinki, bojak posiedzę dłużej, to nie będę się mogła podnieść.
Z tego co mi się udało nadrobić i zapamiętać to:
kulaszusza, dagmar spóźnione najlepsze życzenia!
Wszystkim dziewczynkom. które miały usg połówkowe, gratuluję dobrych wiadomości!
Co do pomocy rodziców i teściów, to moi rodzice mają się dorzucić do wózka a teściowie do łóżeczka. No i moja babcia i mama czekają na znak, aż będą mogły zacząć kupować ubranka:)
No nic uciekam poleżeć, bo wyznaczone pół godziny już minęło. Zajrzę później!

Karolak i mamusie z dwojka w brzuchu macie szczegolne pozdrowienia od mojej mamy! ona teraz zastanawia sie jak w ogole przezyla ciaze blizniacza z nami dwiema, a jak pozniej dawala rade z opieka nad trojka dzieciakow, mamy starsza siostre. mowila ze modlila sie zebym nie miala blizniakow ;-) no mowi teraz po latach inaczej na to patrzy, ale uwaza ze ciaza i opieka nad blizniakami to nie lada wyczyn.

Podziekuj serdeczniee swojej mamie.Milo jak ktos o nas mowi szczegolnie:-):-):-)

Salatka brzmi rewelka no i fajnie ci z mamusia.Nie ma to jak mamusine obiadki.Korzystaj korzystaj ile mozesz
ja tez poki co siedze u mamusi obijam sie i nie narzekam na nadmiar zajec, ale juz 17 wracam do mojej drugiej polowki :)

dziękujemy ;) a mama moich kolegpw blizniakow smiala sie i mowila ze musialam niezle nagrzeszyc ze te blizniaki mam ;) oczywiscie tak w zartach
marto, a czemu nie, my urodzone po41tyg ciazy!

nio bo moje maja jedno lozysko i podobno ono nie wyrabia przy dwojce w brzuszku tak dlugo...

Ja mam termin na 15.12 a urodziny 01.12 i lekarz mi powiedzial ze przy blizniakach to mam sie szykowac tak 2 tyg wczesniej.Ale by byly jaja jak bym urodzila w swoje urodziny.hihi

nio to Ty masz chyba wieksze szanse niz ja :) bo mi wg ostatniej miesiaczki termin wypada na moje urodziny, wiec raczej to nie jest byt prawdopodobne :) ale moze Tobie sie uda :) tzn Wam :p

reklama
Ewako dzieki serdeczne za wsparcie:)

A proszę bardzo! Polecam się na przyszłość :tak:

O Tunia widzę , że nie tylko ja mam małego Pioruna w domku :-D. Ostatnio go przyłapałam jak psikał sobie Cilitem Bank w kąpieli :szok: ( był z tatusiem na urlopie i jakoś tak wszystko stało na pralce :-p). Na następnym dzień płynem do mycia łazienek se psikał :no:. Ma zdecydowanie za dużo pomysłów :tak:

Co do włosów nie pomogę. Nie mam pojęcia czym to badziewie zmyć :-)

Do góry