reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

jak czytam o tym piciu glukozy to dostaje dreszczy.ja nie nawidze nadmiaru cukru, nie slodze, nie jem slodyczy i w ogole po slodkim od razu mi nie dobrze, taka sie urodzilam. wypicie glukozy to dla mnie trauma prawdziwa. w ciazy z Rozalka trzy razy podchodzilam do badania, bo wymiotowalam zaraz po wypiciu!
mam nadzieje ze tylko 50g wystarczy. nie mam problemu z cukrem na czczo mam tak 60-65 a po sniadaniu 90-100, wiec mysle, ze bedzie ok.

reklama
Hej Dziewczynki!
Moja wizyta u ginki, w przeciwieństwie do wizyty Asi, raczej udana. Macica miękka, szyjka ładnie uformowana, zamknięta. Mocz mam dobry, gorzej z morfologią (dlatego dalej biorę żelazo). Z dobrych wiadomości to odstawiamy powoli duphaston (dawka zmniejszona 1x1). Poza tym przez ostatni miesiąc przytyłam 3,5 kg, co niezmiernie ucieszyło panią doktor (od początku mam 5,5 na plusie). Mój ból pośladka to tak jak dziewczyny pisały prawdopodobnie jakiś ucisk na nerw (gorzej, że zaczyna mnie łapać nawet przy chodzeniu i ujawnia się też w drugim pośladku, chyba niedługo będę powłóczyć obiema nogami).
Georgina jak mawia mój mąż "spokój grabarza":), wszystko się poukłada!
dagmar witaj po urlopie!
lajtway ja na twardnienie brzucha dostałam duphaston (też mnie nie bolał); ale jak po nospie i leżeniu przejdzie to chyba wsio ok.
Mexi super, że maleństwo zdrowe i całkiem duże już urosło:)

moka83 - ja równiez mam ucisk na nerw, tylko na tym cierpią mi obie nogi od połowy uda do dołu ........ dość nieprzyjemne bo zawsze to się zaczyna dziać jak idę spać i leżę już w łóżku ......

NeSSi mnie zazwyczaj łapało jak się pochylałam. Niestety od soboty trochę się pogorszyło, łapie mnie jak chodzę, stoję, pochylam się. Momentami nie mogę się ruszyć w żadną stronę. U mnie dotyczy to okolic pośladka. Ale staram się to rozchodzić, bo przecież przede mną jeszcze 3,5 miesiąca ciąży.

U mnie to nie jest tyle co ból, ile ............. ja przestaję czuć swoje nogi w bardzo nieprzyjemny sposób ........... tracę czucie i mam niekontrolowane kopniaki ,nie mówiąc już, że zasnąć nie mogę ......... ginekolog skierował mnie do neurologa a ten rozłożył ręce ............ mąż kupił mi poduszkę dużą dla kobiet w ciąży w kształcie podkowy tak by podczas leżenia kręgi były prosto .........trochę pomogło :)

W dodatku facet mój sfochowany i u swojej mamy siedzi. Nie wie co mi dolega, ale jak mu esa wysłałam, że mam problem to zdziwko, że ja i problemy. No a on to mój kolejny problem. Dorosły facet a często się focha jak dziecko! Jest w tym mistrzem.

Skądś to znam..;/ mój tez czasem z byle powodu się obrazi, przestaje sie odzywac i tak mamy ciche popołudnie.. dobrze że juz na drugi dzień mu przechodzi.. a podono too my jesteśmy drażliwe i obrażalskie w ciązy..

Może oni z moim spokrewnieni?

oj z tymi facetami. moj tez bywa, jak dziecko. obecnie jest chory!

Nic mi nie mówcie o chorobach. Mój od miesiąca stęka, najpierw niby jakiś kaszel, potem pół głowy go bolało, a od wczoraj palec, zastrzał czy coś w tym stylu. Makabra! Dzień bez Apapu, aspirynki albo antybiotyku to dzień stracony!

Aśka, współczuję ych wyników i braku USG. Wiem co to znaczy jak się na coś napalisz i nie wychodzi. Ale już niedługo obejrzysz dzidziulka!
Ja na szczęście wyniki glukozy mam OK (piłam 75), na czczo mam 87, a po dwóch godzinach 78. Aż dziwne, ale chyba dobre, co, Marta??

Jeśli chodzi o ceny USG to mój gin za wizytę, na której mam badanie i USG (w gabinecie siedzę ok. 15 min) bierze 150 zł. I tak co 5 tygodni!

Hej Laseczki moje Kochane,ja na chwilke tylko, by podrzucić Wam troszkę słońca z piekielnie gorącego, nadmorskiego Sarbinowa :-) :-) :-) Ponoć jutro ma się zmienić pogoda i oby rzeczywiście tak było, bo się chyba po same pachy zakopię na plaży. U mnie raczej wsio oki, nawet plecy jakby mniej bolą- no w końcu to wakacje :-) Mam nadzieję, ze i u Was wszystko w porządku. Podc zytam Was po urlopie.
Buziaki dla Was wszystkich!

reklama
Do góry