reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
A ja się właśnie dowiedziałam, że w moim szpitalu dają za darmo znieczulenie ZZ :-) uff , bedzie poród po ludzku :tak:

a ja z rodzicami siedze bo mój mąż pojechał sobie na pływanie motorówką po wiśle on sie dobrze bawi a ja siedze w niedziele przez kompem to jest niesprawiedliwe, chociaż sama mu pozwoliłam a on jak dziecko sie cieszył:-)

dzien dobry!
dzieki dziewczyny za wsparcie. juz mi sie troche polepszylo :-), wiem ze tak trzeba i ze to wszystko po to by szczesliwie ciaze zakonczyc w grudniu, ale tak mnie wczoraj psychicznie rozwalilo, ze musialam sobie poplakac. najgorsze jest to, ze wobec takich sytuacji jestesmy kompletnie bezradne. jednak dzisiaj czuje sie juz fizycznie i psychicznie lepiej.
siostrzyczka moja kochana z mezem wzieli Rozalke na calodniowa wycieczke, mala zadowolona na calego, wiec i moj humor tez lepszy.

Tunia tak mi przykro wiem co to znaczy bo ja juz leze 2,5 miesiaca i dopiero od niedawna moge troche pochodzic. Jestesmy wszystkie z toba. A tak w ogole to powiedzieli ci co sie dzieje czy szyjka sie skraca czy co? Moze sie unormuje.
mialam bardzo silne skurcze(ktg szalalo na calego) i szyjka jedynie 1cm. zakres poruszania sie toaleta i lozko i to niezbyt czesto.

milej niedzieli!

A ja się właśnie dowiedziałam, że w moim szpitalu dają za darmo znieczulenie ZZ :-) uff , bedzie poród po ludzku :tak:

Ale Ci zazdroszczę.., u mnie nie dość że meegadrogo to mamy jeszcze jednego aestezjologa na cały szpital i podobno jest niemozliwością zeby wykonał znieczulenie bo ma ciągle operacje, zabiegi ,itp, tak więc albo poszukam innego anest. na własna ręke albo będę zmuszona zrezygnować z tego pomysłu...:(

No sama jestem zaskoczona, ale koleżanka właśnie urodziła i poprosiła o ZZ, zbadali czy nie ma przeciwskazań i dostała, sprawdziłam na stronie szpitala i De Facto mają to w standardzie, w dodatku opieka poporodowa super, pielegniarki odwiedzały ja w nocy, przynosiły przeciwbóle nawet jak nie chciała, i do dyspozycji na każde zawołanie jest pielegniarka laktacyjna ....... w takim razie skoro ZZ jest dostępne to teraz pozostanie tylko zapłacić 700 zeta za poród rodzinny w bardzo przytulnym pokoju z wanną i prysznicem :tak: trochę mnie to uspokaja na chwilę obecną .......

Ale Ci zazdroszczę.., u mnie nie dość że meegadrogo to mamy jeszcze jednego aestezjologa na cały szpital i podobno jest niemozliwością zeby wykonał znieczulenie bo ma ciągle operacje, zabiegi ,itp, tak więc albo poszukam innego anest. na własna ręke albo będę zmuszona zrezygnować z tego pomysłu...:(

Może dlatego, że to szpital wojewódzki,

Szpital

pracuje na oddziale 37 położnych i jako pierwszy w Polsce w którymś tam roku dostał certyfikat europejski

Tunia przykro mi, ale będzie dobrze, dbaj tylko o Was a reszta w dobrych rękach;*
Ja sobie właśnie piję Lecha Free i potwornie się nudzę bo Mój do mamy pojechał a ja jakoś ochotki nie miałam;)

reklama
Do góry