reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

no, skracała mi się szyjka :/ niby na badaniu we wtorek jak wychodziłam to mówili że wróciła do normy, ale równie dobrze teraz mogła znowu się skrócić... nie wiem już co o tym sądzić, jak coś tylko czuje że mnie boli to biore zwykłą nospe, mam jescze tą nospe forte. A czy na usg mogą zobaczyć czy szyjka w normie? czy tylko przez badanie ? ktoś mi mówił że patrzą przez usg, bo jak chodza do kontroli to nie za często robią badanie ginekologiczne, tylko właśnie oglądają przez usg...
ale mnie fajnie kopie teraz :D powinnam oddać ? :p

wiesz przez USG tez mozna zobaczyc. Nospa Forte to jest podwojna dawka zwyklej tak wiec bez roznicy czy wezmiesz 2 zwykle czy jedna forte.Jak cos to bierz 2 zwykle.Na razie poloz sie i lez bezwzglednie tylko do toalety a jak do jutra nie przejdzie to nie ma na co czekac lepiej sprawdzic.Wiesz ja wczoraj jak sie na 4 pietro wdrapalam to tez mnie brzuch i wszystko bolalo ale polezalam wzielam leki i dzis jest lepiej.Tak wiec lez i zobaczysz

reklama
wiesz przez USG tez mozna zobaczyc. Nospa Forte to jest podwojna dawka zwyklej tak wiec bez roznicy czy wezmiesz 2 zwykle czy jedna forte.Jak cos to bierz 2 zwykle.Na razie poloz sie i lez bezwzglednie tylko do toalety a jak do jutra nie przejdzie to nie ma na co czekac lepiej sprawdzic.Wiesz ja wczoraj jak sie na 4 pietro wdrapalam to tez mnie brzuch i wszystko bolalo ale polezalam wzielam leki i dzis jest lepiej.Tak wiec lez i zobaczysz

ja już leże od 30 lipca..najpierw 6 dni w szpitalu, od wtorku w domu-i w sumie codziennie troche boli, najczęściej po południu, chociaż przedwczoraj w nocy masakra...dzisiaj może rzeczywiście za dużo chodziłam /po mieście z 40 minut..a jak sie non stop leży to takie którkie chodzenie jest jak pielgrzymka do częstochowy../. Ale jak leżę, to jest okej wszystko, więc to mi tylko pozostało.. ale nie da sie tak w domu ciągle leżeć..trzeba ugotować, poprać, pozmywać, podłogi umyć i takie tam.. ale zdecydowanie wolniej wszystko robie, i sobie siadam np jak tłuke kotlety i tym podobne :p
za tydzień idę na wesele, musze iść bo mam być świadkową...i nie wiem czy kurde wytrzymam, jednak tańczyć troche wypadałoby..myślałam o tym usg we wtorek, bedzie jkiś specjalista to bym się wypytała co i jak mi wolno, żeby uważać..mój lekarz do 20 sierpnia na urlopie, nie odbiera tel..

ja już leże od 30 lipca..najpierw 6 dni w szpitalu, od wtorku w domu-i w sumie codziennie troche boli, najczęściej po południu, chociaż przedwczoraj w nocy masakra...dzisiaj może rzeczywiście za dużo chodziłam /po mieście z 40 minut..a jak sie non stop leży to takie którkie chodzenie jest jak pielgrzymka do częstochowy../. Ale jak leżę, to jest okej wszystko, więc to mi tylko pozostało.. ale nie da sie tak w domu ciągle leżeć..trzeba ugotować, poprać, pozmywać, podłogi umyć i takie tam.. ale zdecydowanie wolniej wszystko robie, i sobie siadam np jak tłuke kotlety i tym podobne :p
za tydzień idę na wesele, musze iść bo mam być świadkową...i nie wiem czy kurde wytrzymam, jednak tańczyć troche wypadałoby..myślałam o tym usg we wtorek, bedzie jkiś specjalista to bym się wypytała co i jak mi wolno, żeby uważać..mój lekarz do 20 sierpnia na urlopie, nie odbiera tel..

Ja ci powiem ze ja leze juz 10 tygodni i dopiero moze od 2 jest tak ze gdzies podjade i sie przejde na zakupy czy na plaze. W domu nic nie robie nawet jak mi cos spadnie to nie podnosze tylko czekam az mi ktos poda i tak jakos funkcjonuje ja na twoim miejscu to bym sobie to wesele podarowala no trudno zdrowie dzidzi najwazniejsze. Ale idz we wtorek na to USG i pytaj o wszystko i o to wesele tez a czy ty w ogole musisz lezec co ci lekaz powiedzial przy wypisie

Czesc dziewczynki.Choc malo pisze to caly czas na biezaco staram sie was podczytywac:)
Nowamagdak oszczedzaj sie jak mozesz i duzo wypoczywaj...

Ja kochane musze sie uczyc a tak mi sie dzis nie chce...
Milego wieczorku wszystkim zycze:)

Ale żeście stron naprodukowały od wczoraj!

Karolak ja też chciałam Antosia a mój Mąz kategorcznie nie chce:-)Po kilku miesiącach chyba już wiem:Szymuś (jak mi sie odmieni to Julek-ale Szymus bardzije tak swojsko mi brzmi i to Męża ulubione imię:-))

Mi w mim lózku super wygodnie (mamy materac kokosowy -bonellowy.. chyba) +kojec Motherhood..tylko jak cche sie obracać-to brzuch ciągnie:-(I jak na siku sie budze to brzuch boli a potem już nie..

Ja zawsze jedno siku robię o 6-7 i potem..wolałabym nie zasypiać..takie mam straszne koszmary i głupie sny..dzidziaj obudziłam się i prawie sie udusiłam-tak mi serce kołatało:-(

WIELKA PROŚBA...!Właśnie..wiecie co..może doświadczone Mamy będa wiedziały co to i skąd..Od tygodnia mnie zatyka..a od kilku dni na dobre-cały dzień prawie bez przerwy..ledwo dychać mogę..w miejscu gdzie tchawica..w tym dołeczku zatyka mnie non stop jakbym sie dusiła aż kaszleć trzeba..cieżko sie oddycha..podsłuchałam serducha i sie przeraziłam..zatyka kilka razy i przerwa...zatyka 3-4 razy i jakby sie cofało i przerwa..jakby jakies skurcze byy czy co????Boję sie, żeby to z sercem czego nie było..albo ze skurczami (może za mało magnezu)..to tak jakby serce sie krztusiło..W pon. idę do lekarza..Może któraś miała coś takiego?Może wie co robić?To dla mnie bardzo ważne..Pomóżcie!

Ja dzisiaj prawie 1,5 godziny spędziłam przy wózkach..opiszę moje wrażenia w dziale zakupowym:-)Widzialam baby smile, nowego boldera x landera itd;-)Kupiliśmy sliczne otulinki kąpielowe Modna Maja dla synka;-)jedna strona bawełniana a druga 10% deliktany jakby taki polarkowy mięciuchny puch..Piekne!!!Moga posłużyc normlanie za kocyk na lato!W jednym rogu jest miejsce na główkę tez takie ocieplane;-)I pampuszki z króliczymi uszkami-później porobie fotki:-)Nasze pierwsze zakupy razem!

Nowamagdak..uważaj Kochana na siebie..wypoczywaj i jedz wszystkie piguły-pomodlę się za Ciebie:-)

Ja to bym chciala chociaz do 34 tak mi powiedzial lekarz ze to wystarczy.A termin tez mi sie o 8 dni do przodu przesunal.Tak wiec teraz powinnam byc wg OM 22 i5
no powiem Ci ze jak bym 34tyg donosila to tez byl bym zadowolona, choc wtedy by to byl początek listopada jakos

Marta - to chyba skończe na tormentiolu w niewielkich ilościach. Zawsze to bezpieczniej. Dzieki
nio tez tak myśle, oby Ci sie zagoiło jak najszybciej, a Ty pisalas ze Cie cos ugryzło? Może pij wapno

Witam w sobotnie popołudnie!
Jak Wy to robicie, że wstajecie tak wcześnie?! Mnie przed 10 nie da się zwlec z łóżka, ale potrafię nie spać do 2-3 i potem przerwa od 6 do 8 (Młoda spać nie daje :-)). Teraz też najchętniej poszłabym spać, ale niestety obowiązki szkolne wzywają :-(
akozka ja przed 11.30 nigdy nie wstaje ;) moje ostatnie beztroskie wakacje hihi, za rok bede juz mamusia 2 bobasków, ale nie to zeby narzekała, ciesze sie, juz bym chciala nastepne wakacje hihih

ja tez mialam byc świadkową na weselu mojej przyjaciólki, ale dopiero ma 24 października, wiec wtedy to ja bede olbrzym bo to bedzie juz moj jakis 33 tydzien ciąży, więc musiałam zrezygnować niestety. Ale gdybym nawet szla teraz to tez bym zrezygnowala z bycia swiadkowa, bo juz i tak mam brzuszek spory, a ja mam taka traume że by mnie wszyscy obtańcowywali a ja bym się bała że dzidziulkom się coś stanie. Generalnie mam nadzieje ze dam rade isc na to wesele w ogóle
Oki ja spadam jedziemy nad morzem posiedziec.
ale Wam zazdroszcze ze mieszkacie nad morzem

nio tez tak myśle, oby Ci sie zagoiło jak najszybciej, a Ty pisalas ze Cie cos ugryzło? Może pij wapno
Pewna nie jestem, wydaje mi się że coś mnie ugryzło. Bo troche poswędziało a potem zebrała się ropa i zrobił się rumień dookoła. No i w nocy musiałam to zatrzeć bo ropa się zaczęła lać. Generalnie teraz mam dziure w nodze, troche ropy się jeszcze zbiera ale nie jest już opuchnięte. Sorki za opis dokładny - ogólnie to bleeeee...

A ja dziś wieczorem od niepamiętnych czasów spotykam się z kumpelą i jedziemy sobie na Starówkę połazić. Tylko ona się boi że jej zasnę po drodze ale co tam :-D:-D:-D

czesc dziewczyny,zadko bywam na forum ale staram sie nadrabiac wiadomosci i wasze opowiesci.siedze dzisiaj w domciu bo cos mnie gardelko boli wiec nie poszlam do pracy.wogole juz bym do niej nie poszla bo nie mam ochoty pracowac.nie wiem jak tam u was ale mam wrazenie ze odczuwam juz kopniecia dzidzi,nie jestem pewna czy to jest to bo to moja pierwsza ciaza,ale takie mam wrazenie.kupilam sobie monitor bicia serdusza niuni to sobie slucham ale chyba tego nie lubi bo mi ucieka....w poniedzialek ide na usg to poznam plec mojego malenstwa,juz sie nie moge doczekac :-) pozdrawiam .ps dbajcie o siebie dziewczyny....

reklama
czesc dziewczyny,zadko bywam na forum ale staram sie nadrabiac wiadomosci i wasze opowiesci.siedze dzisiaj w domciu bo cos mnie gardelko boli wiec nie poszlam do pracy.wogole juz bym do niej nie poszla bo nie mam ochoty pracowac.nie wiem jak tam u was ale mam wrazenie ze odczuwam juz kopniecia dzidzi,nie jestem pewna czy to jest to bo to moja pierwsza ciaza,ale takie mam wrazenie.kupilam sobie monitor bicia serdusza niuni to sobie slucham ale chyba tego nie lubi bo mi ucieka....w poniedzialek ide na usg to poznam plec mojego malenstwa,juz sie nie moge doczekac :-) pozdrawiam .ps dbajcie o siebie dziewczyny....
Prawdopodobnie czujesz juz maluszka :) Tutaj juz wiekszosc z nas czuje swoje skarby :)Ja tez mam wizyte w poniedzialek juz sie nie moge doczekac i tez mm nadzieje poznac plec ....ok moze inaczej potwierdzic swoje przeczucia ze bede miala drugie jajeczka :)
ps.choc wszystkie znaki na niebie wskazuja na dziewuche , jak i kazdy twierdzi ze bedzie laseczka ,ja uparcie obstaje przy jakach ...zobaczymy 10 sierpnia o 10 rano haaa :)

Do góry