reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Moja dzidzia jakas o 8 dni wieksza i z usg wychodzi mi termin na 2 grudnia zamiast na 10 jak z miesiaczki ,czyli według usg na suwaku juz powinnam miec 23 tydzien i 3 dni ale moj gin kazal sie trzymac 10 grudnia narazie :) ....Ciekawe czy cos sie poprzesuwa w poniedzialek :)
no a mi powiedziual ze blizniaki sa mniejsze i zebym sie trzymala terinu USG ktory jest o 4 dni pozniej niz OM :), ale na osttanim USG gdy bylam wg USG w 21t 2dz to wiek ciazy wyszedl mi 22t 1dz czyli tez troszke do przodu, zreszta ja sie i tak tym w moim przypadku jakos nie sugeruje, chciclabym donosic do 36 tygodnia heheh :)

reklama
no a mi powiedziual ze blizniaki sa mniejsze i zebym sie trzymala terinu USG ktory jest o 4 dni pozniej niz OM :), ale na osttanim USG gdy bylam wg USG w 21t 2dz to wiek ciazy wyszedl mi 22t 1dz czyli tez troszke do przodu, zreszta ja sie i tak tym w moim przypadku jakos nie sugeruje, chciclabym donosic do 36 tygodnia heheh :)

Ja to bym chciala chociaz do 34 tak mi powiedzial lekarz ze to wystarczy.A termin tez mi sie o 8 dni do przodu przesunal.Tak wiec teraz powinnam byc wg OM 22 i5

Już lepiej smaruj sie tym tormentiolem bo to bez recepty jest, kosztuje z 5zł i to jest ziołowe, choc na opakowaniu jest napisane tak:

STOSOWANIE LEKU PODCZAS CIĄŻY I KARMIENIA PIERSIĄ
Ze względu na brak danych, preparat może być stosowany podczas ciąży i karmienia piersią jedynie w przypadkach, gdy w opinii lekarza korzyść dla matki przeważa nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu.

no ale wszyscy sie ubezpieczają wiec na kazdym leku cos takiego jest napisane, ale to przynajmniej nie antybiotyk, a tez na takie gojace trudno sie rany
Marta - to chyba skończe na tormentiolu w niewielkich ilościach. Zawsze to bezpieczniej. Dzieki

Witam w sobotnie popołudnie!
Jak Wy to robicie, że wstajecie tak wcześnie?! Mnie przed 10 nie da się zwlec z łóżka, ale potrafię nie spać do 2-3 i potem przerwa od 6 do 8 (Młoda spać nie daje :-)). Teraz też najchętniej poszłabym spać, ale niestety obowiązki szkolne wzywają :-(

Dziś robiłam badania - morfologia i mocz. W pon. wyniki. I od pon. zaczynam poszukiwania kiecki na wesele, które będzie 29.08 i najpewniej też butki trzeba będzie zakupić bo nie mam żadnych, na dobrą sprawę wesela w rodzinie dopiero startnęły;))

O ja też mam wesele 29.08 i też zero pomysłów na kieckę czy buty. I jeszcze coś na poprawiny muszę wymyślić, bo "szwagier" z rodziną wymyślił weselisko od piątku do poniedziałku... A ja się nie mam w co ubrać! :-(

Ale przejdę do meritum USG połówkowe genetyczne zrobione, wszystkie pomiary w normie śliczne serduszko, kręgosłup, waga 603g. Będę miała SYNKA na zdjęciach mam hydraulikę profil i śliczne 4cm stopy z małymi paluszkami. Także u nas będzie Michałek. :-)
Lilijko gratuluję chłopczyka.

Gratulacje! I kolejny męski obywatel :-) Kto mówił, że dziewczyny dominują? ;-)

cos widze ze 17 bedzie dniam informacyjnym :D ja tez na polowkowe ide 17 sierpnia :D

Też mam wizytę u położnej 17-tego, więc dołączę się do dnia informacyjnego ;-) Tylko, że u mnie bez USG, samo słuchanie serduszka musi wystarczyć... W sumie zostało mi jedno USG pod koniec ciąży i jedno prywatnie w Polsce za 3 tygodnie. Zazdroszczę Wam tej możliwości podglądania Maleństw... :-(

no i to mi sie podoba!! chyba pojade do tego sklepu szukac tego konkretnego modelu !!
no i cena sensowna ... za 1300 z fotelikiem ...

:-) mi też się podoba. Zastanawiam się tylko czy te skrętne koła da się zablokować jakby co. Bo jakoś się nie doczytałam. Na allegro nawet za 1200 full zestaw można wyczaić. A może za niedługo jeszcze troszke stanieją.

Ostatnia edycja:
Cześć kobietki, coś tu dziś bardzo spokojnie. Czy któraś z was miała lub słyszała co może być przyczyną bólu w prawym boku a nawet bardziej w prawej pachwinie o charakterze kolki? :confused:

Marzka - jak zwykle w weekend, wszystkie gdzieś wywiało. :tak:

Co do Twojego bólu to ja tak nie miałam więc nie pomogę niestety.

A jak tam sprawy z autkiem - powoli do przodu?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry