reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Boze a u nas taki upał ze wiatrak nie nadaza :)
Kto zaplanowal wakacje nad morzem w tym czasie to ma super.My sie chyba popoludniu wybierzemy na plaze chociaz w cien ale musze wyjsc z domu bo sie ugotuje

Tribiotic czy jak się to pisze też stosowałam na początku jak znamię mi się podrażniło, ale nie pomógł mi za bardzo i potem smarowałam Amolem i Tormentiolem i efekt super.
Tribiotic nie wchodzi w układ krwionośny i nie powinien zaszkodzić, tak mi to tłumaczyła sąsiadka co w aptece pracuje. Mówiła, że lepiej zagoić coś tą maścią i mieć z tym spokój niż później niepożądane efekty. A dzidzi nie powinien zaszkodzić. Tak samo Tormentiol.

Ja posprzątałam domek i pazurkami w nóżkach i rękach się zajmuje:)

Ale sie przed chwila ucieszylam bo taki wielki sklep internetowy z wozkami jest w Gdańsku tak wiec namowie mojego M ze musimy sie tam niedlugo wybrac:)

Tribiotic czy jak się to pisze też stosowałam na początku jak znamię mi się podrażniło, ale nie pomógł mi za bardzo i potem smarowałam Amolem i Tormentiolem i efekt super.
Tribiotic nie wchodzi w układ krwionośny i nie powinien zaszkodzić, tak mi to tłumaczyła sąsiadka co w aptece pracuje. Mówiła, że lepiej zagoić coś tą maścią i mieć z tym spokój niż później niepożądane efekty. A dzidzi nie powinien zaszkodzić. Tak samo Tormentiol.

Ja posprzątałam domek i pazurkami w nóżkach i rękach się zajmuje:)
Georgina - dzięki za info odn. tribioticu i tormentiolu. ;-)

Moja szwagierka ma synka Michałka (13l) i owszem ma twarz aniołka ale swoimi tekstami wyprowadziłby świętego z równowagi:tak:

Więc u mnie na starcie odpada Michałek, Marcinek i Monisia:tak:
kazda tak chyba ma ze jakies imie sie jej zle kojarzy i nigdy by tak dzieciaczka nie nazwała :)

doooopa nie miałam wczoraj usg bo się mój lekarz rozchorował czy coś.. oO
i przełożone na 17 sierpnia.. ;(
uuuu cos naszych ginów dopadaja choroby ;)

Wie któraś coś na temat stosowania Tribioticu w ciąży - strasznie mi się paprze rana na nodze (chyba po ugryzieniu) i nie mam już pomysły co z tym robić?
Tribiotic składa sie z 3 antybiotyków i jak sprawdziłam:
1) bacytracyna - nie stosowac w ciazy i w czasie karmienia
2) neomycyna - kategoria C leków - tylko w razie koniecznosci
3) polimyksyna B - nie sprawdzono w ciazy
czyli reasumując raczej sie tym smarowac nie nalezy
A ja dzis wskoczyłam w szosta kratne na suwaku ...jupiiiiiiii :)
ja w swoim suwaku mam wg usg, a wg OM patrze na Twój :p

Ja sama niestwty pazurkow juz nie zrobie:zawstydzona/y:Tak wiec we wtorek uderzam do kosmetyczki juz sie umowilam na 19:30
ha ja tez sie na wtorek na pazurki umowilam na 16.30 ;)

Już lepiej smaruj sie tym tormentiolem bo to bez recepty jest, kosztuje z 5zł i to jest ziołowe, choc na opakowaniu jest napisane tak:

STOSOWANIE LEKU PODCZAS CIĄŻY I KARMIENIA PIERSIĄ
Ze względu na brak danych, preparat może być stosowany podczas ciąży i karmienia piersią jedynie w przypadkach, gdy w opinii lekarza korzyść dla matki przeważa nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu.

no ale wszyscy sie ubezpieczają wiec na kazdym leku cos takiego jest napisane, ale to przynajmniej nie antybiotyk, a tez na takie gojace trudno sie rany

reklama
ja w swoim suwaku mam wg usg, a wg OM patrze na Twój :p

Moja dzidzia jakas o 8 dni wieksza i z usg wychodzi mi termin na 2 grudnia zamiast na 10 jak z miesiaczki ,czyli według usg na suwaku juz powinnam miec 23 tydzien i 3 dni ale moj gin kazal sie trzymac 10 grudnia narazie :) ....Ciekawe czy cos sie poprzesuwa w poniedzialek :)

Do góry