reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Jestem już po wizycie-trwała dokładnie 40 minut! Dzidzia jest cala i zdrowa,serduszko pieknie bije,szyjka ok, łożysko na tylnej ścianie. Badane były wszystkie kosteczki, przepływ krwi, organy, wymiary itd. Dzidzia waży..uwaga..509gram!!!!Przybrała od ostatniej wizyty 100%!Według USG zgadza się wszystko 22 TC i 4 dni. Dzidziuś to juz taki bobasek prawdziwy, widziałam teraz już na własne oczy jąderka z ogonkiem:-)Więc teraz już uwierzyłam, że to SYN:-)Widziałam buźkę na 4D mam tyle zdjęć!I..uwaga..na koniec wizyty niespodzianka..już prawie wychodzimy-a tu ginka wręcza nam płytkę DVD!!Całe 30 minut naszej dzidzi!!!Zaraz wrzucę do albumu zdjęcia. Suma sumarum-wszystko wsio idelanie-ginka chwaliła,że dzidzia wzorcowa, ładna i tak ładnie było widać już buźkę w 22 tygodniu.
Ale jestem zadowolona!!!Napatrzyłam się dzisiaj..a najważniejsze, że w każdym momencie moge sobie włączyć płytkę i popatrzeć na dzidzię)
Oczywiście dostałam skierowanie na krzywa jednostopniową-50gram glukozy-cieszę sie, bo kiedyś musiałam robić II stopniową i 75 gram..i 2 godziny siedzenia..koszmar..:-)
No i w końcu waga ruszyła!1,5kg na plus-najwyższy czas:-)
Nie ma to jak dzidzię zobaczyć:-)
Poza tym na wizycie ginka pytała ise jak się czuję, była ciekawa jak na wakacjach..więc bardzo sympatycznie-byłoby jeszcze dłużej..ale już kilka babeczek czekało..więc musiałyśmy skończyć..Acha Mąż był ze mną (juz od 3 wizyt chodzi ze mną na USG) i taaaki zadowolony!!!
wielkie gratulacje że z synkiem wszystko wporządku ja na 3D dopiero w 30 tyg. ciązy pójde ale czy płytki dają to nie mam pojecia, z tego co napisałaś to jesteś już pewna że to syneczek to super bo wiecej dziewczynek sie szykuje zresztą tak jak u mnie

reklama
Jestem już po wizycie-trwała dokładnie 40 minut! Dzidzia jest cala i zdrowa,serduszko pieknie bije,szyjka ok, łożysko na tylnej ścianie. Badane były wszystkie kosteczki, przepływ krwi, organy, wymiary itd. Dzidzia waży..uwaga..509gram!!!!Przybrała od ostatniej wizyty 100%!Według USG zgadza się wszystko 22 TC i 4 dni. Dzidziuś to juz taki bobasek prawdziwy, widziałam teraz już na własne oczy jąderka z ogonkiem:-)Więc teraz już uwierzyłam, że to SYN:-)Widziałam buźkę na 4D mam tyle zdjęć!I..uwaga..na koniec wizyty niespodzianka..już prawie wychodzimy-a tu ginka wręcza nam płytkę DVD!!Całe 30 minut naszej dzidzi!!!Zaraz wrzucę do albumu zdjęcia. Suma sumarum-wszystko wsio idelanie-ginka chwaliła,że dzidzia wzorcowa, ładna i tak ładnie było widać już buźkę w 22 tygodniu.
Ale jestem zadowolona!!!Napatrzyłam się dzisiaj..a najważniejsze, że w każdym momencie moge sobie włączyć płytkę i popatrzeć na dzidzię)
Oczywiście dostałam skierowanie na krzywa jednostopniową-50gram glukozy-cieszę sie, bo kiedyś musiałam robić II stopniową i 75 gram..i 2 godziny siedzenia..koszmar..:-)
No i w końcu waga ruszyła!1,5kg na plus-najwyższy czas:-)
Nie ma to jak dzidzię zobaczyć:-)
Poza tym na wizycie ginka pytała ise jak się czuję, była ciekawa jak na wakacjach..więc bardzo sympatycznie-byłoby jeszcze dłużej..ale już kilka babeczek czekało..więc musiałyśmy skończyć..Acha Mąż był ze mną (juz od 3 wizyt chodzi ze mną na USG) i taaaki zadowolony!!!
Alez cudowne wiadomosci :) Super ze jajeczka nie odpadły :) i ze z maluszek ma sie dobrze hi hi :) Widac z twojego postu jakaz szczesliwa wrociłas ,masz racje nie ma to jak zobaczyc swoje malenstwo :) no i zazdroszcze dvd z maluszkiem !!!!

Please wklej malenstwo do albumu ,miedzy naszymi szkrabami jest tylko 3 dni roznicy .... jestem ciekawa jak maluszek wyglada ...

Maziu..moja ginka taka cudowna, że my umawiamy się na wizytę po prostu i ona i tak na każdej wizycie na 4D przełącza-więc nie muszę nigdzie iść i płacić te 200zł-za wizyty płace normalnie-jak za zwykła wizytę-a, że do niej tylko chodzę to i tak ma pieniążki co miesiac i widze dzieciątko na 3D i 4D co miesiąc bez dodtakowych opłat:-)To dopiero radocha i niesopodzianka-myślałam,że muszę jakoś osobno sie umawiać czy co i płacic więcej.
Joasiu Kochanie już wklejam!:-)

Maziu..moja ginka taka cudowna, że my umawiamy się na wizytę po prostu i ona i tak na każdej wizycie na 4D przełącza-więc nie muszę nigdzie iść i płacić te 200zł-za wizyty płace normalnie-jak za zwykła wizytę-a, że do niej tylko chodzę to i tak ma pieniążki co miesiac i widze dzieciątko na 3D i 4D co miesiąc bez dodtakowych opłat:-)To dopiero radocha i niesopodzianka-myślałam,że muszę jakoś osobno sie umawiać czy co i płacic więcej.

I ja od następnej wizyty będę miała to szczęście za darmo bo szpital zakupił usg 3d:tak:
22.08 może zobacze jajka albo ich brak:happy2:

ty szczęściaro ja tyle musze czekać, ale cóż moge zrobić tylko cieszyć sie ze córeczka rozwija sie prawidłowo

Lilijko - super że maluszek tak ładnie rośnie i wszystko ok. No i trafiłaś na super ginkę. :tak:

A ja właśnie pożarłam serek waniliowy Rolmleczu - mniam. Ostatnio mam smaka na niego. :-)

Ciekawe co tam jeszcze w lodówce się chowa? Jakiś głód mnie napadł.

ja jeszcze tydzien z haczykiem i na 3d ide ... poswiece te 200 zl ale chce miec pewnosc ze wsio OK ... poza tym moj gin dzis tylko tak pobierznie usg zrobil i wrecz kazal isc na polowkowe bo powiedzial ze ma takie problemy z tym okiem ze nie wie czy bylby w stanie posprawdzac wszystko na spokojnie ... dzisiejsze usg trwalo moze minute !!

reklama
Do góry