reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

A mój Franuś się ostatnio strasznie wybredny zrobił, chyba przyzwyczaił się do obiadków babci. Kręci nosem na rogalika, z kanapek ściąga tylko wędlinę, odmawia wielu dobrych rzeczy, a w obiedzie to najchętniej jadłby tylko mięso, surówkę i zapychacz już niekoniecznie? Nie sądzę by mi rósł niejadek bo buzia się często otwiera, ale zaspokojenie potrzeb wybredniaka to też spore wyzwanie :-)

reklama
moj teraz bardzo lubi wcinac warzywka,wczesniej tez ale teraz woli to jak misko:) codziennie wcina kalafiora brokuly marchewczecke fasolke gotowana:-d

fikusek moja też warzywa je a najbardziej groszek z marchewki z groszkiem haha:))

mamaStacha moja też za zapychaczem nie przepada choć wczoraj troche ryżu zjadła do mięsa a dzis kaszę jaglaną:)

ooj i mój wybredna dupka :dry: ale podobnie jak Franuś ciągle by 'am' robił ;-)
Mleko na szczęście pije :tak: Dwa razy dziennie po 210 ml.

A no i podobnie jak Franek w domu wybredniacha, a u babci (mojej mamy) wcina wszystko!!! Wszystko co mu dadzą, wsuwa jak odkurzacz :szok:

Kanapek Hidi nie jada, jak Twoja Zuza :tak: Wydaje mi się, że się ich boi :-D Bo płacze, jak chcę go poczęstować :-D

czy Wasze dzieci jedzą kanapki??? moja nie chce jeść pieczywa i kanapki poszły w zapomnienie, mleka też nie pije i kaszy nie jada...zostaje ser biały i jajko na śniadanie i kolacje...ograniczam bakusie i danio bo słodkie
Hidi a moja pani doktor kategorycznie zabroniłam podawać małemu jakiekolwiek produkty firmy Danone bo jak twierdzi nie są dla dzieci - sam cukier i tłuszcz. Co do kanapek to czasem podziubie, ale nie za chętnie. Je kaszkę manną z dodatkiem owoców, ale nie wiem w sumie czy powinnam mu ją dawać. Poza tym je chętnie naleśniki i różne placuszki, ale to dość rzadko bo tłuste i smażone. Ciężko z tym karmieniem.

Drogie Mamy przepraszam Was serdecznie za tak długą nieobecność. Mam nadzieje, że się nie gniewacie.

mama iza możesz dodać szczypiorku i startą na tarce rzodkiewkę choc teraz mają nijaki smak, lepiej do lata poczekać:) nie wiem jakie Twój mały lubi smaki, zuza widzę że woli ostrzejsze więc dodaję świeże zioła do potraw jak mam akurat:)

Hidi na początek dałam Rafałowi sam zwykły z odrobiną soli i pieprzu i powiem Ci, że ładnie zjadł. Zastanawiałam się jak by to na słodko z owocami smakowało, ale chyba wstrzymam się i popróbuje tak jak mówisz ze szczypiorkiem i rzodkiewką.
Jutro idziemy na szczepienie, ciekawe jak tym razem będzie. Oby obyło się bez stresu i łez.

Pozdrawiam:)

reklama
mamaiza na też czeka zczepienie zaraz po Świętach, zuza zawsze płacze ale juz po zastrzyku:) dopiero wtedy chyba czuje bo nasza pielęgniarka robi to w mgnieniu oka....a co do sera na słodko to próbuj w naleśnikach, dodaj troszję jogurtu i cukru pudru:)

Do góry