reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Jeżeli chodzi o mnie to mam 24lata i jestem samotną mamą. Tak to niestety czasem w życiu bywa. Rafał natomiast to szalony roczniak :-) Odkąd nauczył się chodzić wszędzie go pełno, jest jak huragan -niesie ze sobą spustoszenie :-D Właśnie jesteśmy na etapie zrywania z cycusiem i testowania kolejnych mieszanek. Może w końcu coś mu posmakuje :-)

Iza, podziwiam cię za bycie samotną mamą, na pewno świetnie sobie radzisz. Wklej jakieś zdjątko Rafałka i napisz co już potrafi, nasze grudniowe dzieciaczki co jedno to lepsze, ciągle nas czymś zaskakują, a czym zaskoczył cię ostatnio twój synek?

Niestety musę sobie sama radzić, ale nie jest aż tak źle :-) Oczywiście jak tylko Rafał zaśnie to zabiorę się za dopracowanie wszystkiego. Póki co skutecznie utrudnia mi pisanie :-D

Witam Mamę_Izę ;) Rafałek wygląda jak moja Małgonia tylko ma mniej odstające uszy ;) ( tzn mojej odstają -jemu nie;) )
Z pieluch to hasamy w hagisach 4, po pampersach ma krostki a rosmanowe śmierdziolą . lidlowskich jeszcze nie próbowałyśmy.
Pyza na szczęście zdrowa mimo aury , kichających autobusowiczów i żłobkowiczów z gluciachami do pasa...
chociaż w zasadzie powinnam pisac misia patysia bo od tego raczkowania to po pyzowaniu pyzy zostało chudziusieńkie wspomnienie:(
Oczywiscie dalej leniwiec nie chce chodzic, ale raczkuje dużo szybciej niż chłopaki w żłobku chodzą:)

Hihihi a co do męskich sprawunków pan munz zawsze uwielbiał latac do biedronki 5 minut przed zamknięciem i przyciągał 1 kg marchewki 1 kg cebuli 2,5 kg ziemniaków i papier toaletowy po czym rzucał mi te zdobyche na stół kuchenny i pytał co będzie na kolację... ( a w lodówce musztarda i olej bo przed zakupami trzeba cuś przetracic żeby miec siłę na wędrówkę do sklepu;) )
Jak dostał listę to nawet do sklepu jej nie doniósł....
Ale jak chodziło o coś do akwarium to jakoś dawał radę ogarnąc temat- nawet na wyrost powiedziałabym;)

elka74: No tak, opinie nt podobieństwa Rafała do dziewczynek są na porządku dziennym :-D I choćbym ubrała go w typowo męskie ciuchy, w dłoń wsadziła samochodzik, pistolecik itp to i tak ludzie powiedzą "jaka duża już pani córka", "jaka mała już samodzielna" albo "ale pulchniutka dziewczynka" :-D można przywyknąć w sumie.
Co do pampersów to zapewne mój jest rekordzistą bo pomimo tego że waży 13kg to od niedawna przerzuciliśmy się na 6! happy bo tak duże pampersy ciężko znaleść w sklepach.
Słyszałam, że wychodzącym zębom może towarzyszyć katar ale czy kaszel? Mały chodzi i pokaszluje i zastanawiam się czy zaraził się od kogoś czy to może właśnie ma jakiś związek z zębami?

reklama
Do góry