reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
Jeżeli chodzi o mnie to mam 24lata i jestem samotną mamą. Tak to niestety czasem w życiu bywa. Rafał natomiast to szalony roczniak :-) Odkąd nauczył się chodzić wszędzie go pełno, jest jak huragan -niesie ze sobą spustoszenie :-D Właśnie jesteśmy na etapie zrywania z cycusiem i testowania kolejnych mieszanek. Może w końcu coś mu posmakuje :-)

Iza, podziwiam cię za bycie samotną mamą, na pewno świetnie sobie radzisz. Wklej jakieś zdjątko Rafałka i napisz co już potrafi, nasze grudniowe dzieciaczki co jedno to lepsze, ciągle nas czymś zaskakują, a czym zaskoczył cię ostatnio twój synek?

Niestety musę sobie sama radzić, ale nie jest aż tak źle :-) Oczywiście jak tylko Rafał zaśnie to zabiorę się za dopracowanie wszystkiego. Póki co skutecznie utrudnia mi pisanie :-D

Witam Mamę_Izę ;) Rafałek wygląda jak moja Małgonia tylko ma mniej odstające uszy ;) ( tzn mojej odstają -jemu nie;) )
Z pieluch to hasamy w hagisach 4, po pampersach ma krostki a rosmanowe śmierdziolą . lidlowskich jeszcze nie próbowałyśmy.
Pyza na szczęście zdrowa mimo aury , kichających autobusowiczów i żłobkowiczów z gluciachami do pasa...
chociaż w zasadzie powinnam pisac misia patysia bo od tego raczkowania to po pyzowaniu pyzy zostało chudziusieńkie wspomnienie:(
Oczywiscie dalej leniwiec nie chce chodzic, ale raczkuje dużo szybciej niż chłopaki w żłobku chodzą:)

Hihihi a co do męskich sprawunków pan munz zawsze uwielbiał latac do biedronki 5 minut przed zamknięciem i przyciągał 1 kg marchewki 1 kg cebuli 2,5 kg ziemniaków i papier toaletowy po czym rzucał mi te zdobyche na stół kuchenny i pytał co będzie na kolację... ( a w lodówce musztarda i olej bo przed zakupami trzeba cuś przetracic żeby miec siłę na wędrówkę do sklepu;) )
Jak dostał listę to nawet do sklepu jej nie doniósł....
Ale jak chodziło o coś do akwarium to jakoś dawał radę ogarnąc temat- nawet na wyrost powiedziałabym;)

elka74: No tak, opinie nt podobieństwa Rafała do dziewczynek są na porządku dziennym :-D I choćbym ubrała go w typowo męskie ciuchy, w dłoń wsadziła samochodzik, pistolecik itp to i tak ludzie powiedzą "jaka duża już pani córka", "jaka mała już samodzielna" albo "ale pulchniutka dziewczynka" :-D można przywyknąć w sumie.
Co do pampersów to zapewne mój jest rekordzistą bo pomimo tego że waży 13kg to od niedawna przerzuciliśmy się na 6! happy bo tak duże pampersy ciężko znaleść w sklepach.
Słyszałam, że wychodzącym zębom może towarzyszyć katar ale czy kaszel? Mały chodzi i pokaszluje i zastanawiam się czy zaraził się od kogoś czy to może właśnie ma jakiś związek z zębami?

reklama
Do góry