reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Daffi: Przeczytałam co napisałaś i aż mi sie słabo zrobiło. Biedna ta Twoja maleńka, tak cierpi :-( Oby już tylko lepiej było. Daj znać jak dowiesz sie w końcu od czego takie problemy.

Faktycznie blisko siebie mieszkamy, krajanki z nas :-D

reklama
Daffi: Przeczytałam co napisałaś i aż mi sie słabo zrobiło. Biedna ta Twoja maleńka, tak cierpi :-( Oby już tylko lepiej było. Daj znać jak dowiesz sie w końcu od czego takie problemy.

Faktycznie blisko siebie mieszkamy, krajanki z nas :-D

No dzis dzwonie wreszcie do lekarza i zobaczymy na kiedy to usg ustali.
najgorsze ze musze isc do szpitala po to skierowanie a Julka wstala rozpalona i zaczela mi dzis goraczkowac.
nie mam baldego pojecia co jest.
poza goraczka nic. zabki wsyztskie ktore mialy wyjsc sa wiec odpadaja...
moze znow infekcja ukladu moczowego....

Po usg dam znac co i jak:D
Moge spytac ile masz lat?
ciesze sie ze mam kogos tu z moich stron. Zapraszam cie przy okazji na regionalny nasz watek:)

https://www.babyboom.pl/forum/gorzo...dzin-okolice-17569/index2569.html#post6643448

Wczoraj udało nam się dostać do lekarza antybiotyku jak na razie nie dał .Kazał dawać Pulneo flavamed sól cebion i takie tam.NIe wiem czy to tak przejdzie bo ciągnie się już dosyć długo.U nas w żłobku tez jest dziewczynka ,która ma problemy z zaparciami podobnie jak Julka.Lekarz stwierdził ,że ma to podłoże psychiczne i związane jest ze żłobkiem.Nie wiem czy jest to możliwe ,bo mała dobrze sie w żłobku bawi nie płacze ale może w podświadomości coś jest.Być może kiedyś miała problem ze zrobieniem kupki i teraz ma lęk przed bólem i się wstrzymuje.Gabrysia już się przyzwyczaiła do żlobka a tu znowu czeka ją tygodniowa przerwa oby płaczu nie było od nowa.Daj znać po Usg czy wszystko ok.i dużo zdrówka oby tylko jak najszybciej znaleźli przyczynę tych zaparć.A trzydniówkę już miała ? Może to od tego ta gorączka?

No niezle.. dzwoni dzis do lekarza tak jak mialam a on mi mowi ze w przyszlym tyg bo jest na urlopie.
trzydniowki nie miala.. jua podejzrewalam ale wysypki nie bylo wiec to nie byla trzydniowka.
wam tez duzo zdrowka zycze bo widze ze naprawde dlugo sie ciagnie za wami to chorobsko!

witam i ja...dołączam się do tematu chorób...moja zuza już wychodzi z zapalenia ucha ciężko było bo ja tydzień byłam w szpitalu a mąż z nią latał po lekarzach, dostała ceclor na 8 dni i jakoś się uspokoiło ale przez 4 dni gorączka była nie do zbicia....

misio dobrze że mała znosi żłobek, myślałam że gorzej będzie...ja bez mojej tydzień myślałam że oszaleję ale znaleźli przyczynę...mam pokrzywkę autoimmunologiczną co oznacza żę w moim organizmie produkują sie przeciwciała które odczytują moje narządy jako ciała obce i je zwalczają....trudne to do zrozumienia ale tak jest...jestem na lekach immunosupresyjnych czyli takich które przy przeszczepach się podaje...wybrałam leki bo inna metoda leczenia to płukanie krwi na hematologii,,aż mnie wzdryga jak o tym pomyśle,,,mam tylko nadzieję że te leki mi pomogą... a to wszystko zaczęło sie po porodzie czyli hormony mają coś do powiedzenia...ehhhh...

jak bylo w spzitalu i rozlaka z mala?
opoiwadaj bo ja tu czekam na twoje wiesci.
no i dobzre ze zdiagnozowali cie i leczysz sie.
a to do wyleczenia jest?

witam i ja...dołączam się do tematu chorób...moja zuza już wychodzi z zapalenia ucha ciężko było bo ja tydzień byłam w szpitalu a mąż z nią latał po lekarzach, dostała ceclor na 8 dni i jakoś się uspokoiło ale przez 4 dni gorączka była nie do zbicia....

misio dobrze że mała znosi żłobek, myślałam że gorzej będzie...ja bez mojej tydzień myślałam że oszaleję ale znaleźli przyczynę...mam pokrzywkę autoimmunologiczną co oznacza żę w moim organizmie produkują sie przeciwciała które odczytują moje narządy jako ciała obce i je zwalczają....trudne to do zrozumienia ale tak jest...jestem na lekach immunosupresyjnych czyli takich które przy przeszczepach się podaje...wybrałam leki bo inna metoda leczenia to płukanie krwi na hematologii,,aż mnie wzdryga jak o tym pomyśle,,,mam tylko nadzieję że te leki mi pomogą... a to wszystko zaczęło sie po porodzie czyli hormony mają coś do powiedzenia...ehhhh...
Hidi, teraz wszędzie ten wirus panuje, moi chłopcy mieli jeden po drugim, gorączka 40 stopni przez 2-3 dni, obydwaj dostali antybiotyk (choć to wirus nie bakteria). Połowy dzieci w przedszkolach nie ma, zresztą w szkołach też.
No i współczuję ci choroby, mam nadzieję, że już wkrótce będziesz w pełni zdrowa.
Życzę zdrówka wszystkim dzieciaczkom.

Daffi rozłąka z małą to był koszmar dla mnie...bardziej ja to przeżyłam...ale jak wróciłam i powiedziała mama to sie poryczałam...a co do choróbska to da sie wyleczyć tylko czasu trzeba

mamastacha dzięki mam nadzieję że będzie dobrze i ja również życzę wszystkim dzieciaczkom zdrowia bo jak chore dziecko to i rodzic chory czasami z bezsilności tak jak u nas z tą gorączką mała się męczyła bardzo

reklama
A ja....
jestem wykonczona Julka cala noc miala goraczke powyzej 39 plakala przez sen marudzila i az o 1 w nocy wstala. zasnela dopiero o 5:20 a od 6 mam Kacperka!
musze isc do lekarza ale nic sie nie stanie jak z taka goraczka pojde z nia pieszo? nie mam innej opcji!!!
cos mi sie wydaje ze to pewnie bedzie zakazenie ukladu moczowego! no ale nie chce byc zla wrozka.

Do góry