reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

U nas w nocy znów wymioty, znów przebieranie, pranie, prasowanie. Ostatnio odnoszę wrażenie, że nie robię w życiu nic innego, a mój M jak narzekam zgryźliwie przytacza " i ty chcesz mieć jeszcze jedno dziecko?" Jak jeszcze raz to usłyszę to chyba wywiozą mnie do Tworek.
Do tego strasznie boli mnie dziś głowa, nawet schylać się nie mogę. Z plusów, objawów jelitówki u mnie brak :-)

reklama
mamaStacha życzę szybkiego powrotu do zdrowia:-)

dziewczyny mam pytanie czy zostawiłyście dziecko na tydzień z powodu jakiegos wyjazdu lub innego? ja muszę położyć sie na tydzień do szpitala bo po ciąży ujawniła się u mnie pokrzywka z obrzękami twarzy i nic nie wychodzi w badaniach i muszę się położyć na dermatologię... wczoraj przeryczałam pół nocy jak sie dowiedziałam że muszę ten szpital zaliczyć i koniec....nie wiem jak bez małej wytrzymam...bo ona beze mnie pewnie sobie poradzi:))z tatusiem i babcią jakoś przeżyją bez matki....kurcze nie wiedziałąm że taki problem to będzie w sensie psychicznym oczywiście. Przeżyłyście już taką separację???

Hidi ja nie musialam ale moja bliska kolezanka musiala bo miala zabieg.... miala kamienie na woreczku zolciowym i byla ponad tydzien w spzitalu i to jeszcze z jednego miejsca wiezli ja w drugie 50km dalej ze synka nie widziala. Bo tak tu to na ta ogolna sale dla odwiedzajacych jej przyprowadzali na chwilke małego.
Musisz dac rade kochana.. nie wiem jak Twoj ukochany czy jest w stanie sam sobie dac rade z Zuzia.... u mojej kolezanki i u mnie niestety konieczna bylaby pomoc mamy:p
Pamietaj ze zdrowie jest najwazniejsze.. i jesli cos musisz to idz nie odkladaj tego. Malej sie nic nie stanie.:)

My niestety bylismy u lekarza!
osluchowo jest czysta ale ten duszacy kaszel sie bardzo lekarce nie podobal!
standardowo dzis u zupelnie innej bylam ale tez ja lubie;p
dostala julka sinecod, flegamine w kropelkach nadal mam dawac pulneo do tego psikac hascoseptem i nasivin do noska! dzis w aptece poszlo 30zł dziekowac ze to pulneo mialam!
Julka po drodze do lekarza zgubila smoczka! i jak lekarka badala jej gardo to byla wsciekla na maxa! wracajac go znalazlam na ulicy;p
Dopoki goraczka sie nie pojawi zostac mam przy tych lekach jakby sie pojawila to wiaodmo przeciwbolowe i jesli byloby gorzej to przyjsc znow do lekarza.

pani doktor po wysluchaniu mnie w temacie julki zaparc pwoiedziala ze melko w proszku czyli modyfikowane ma to do siebie ze wplywa na zaparcia u dzieci!
mam julce kupowac mleko krowie to 3.2% i gotowac jej na tym budynie kaszki manne itp. Jezeli zobaczymy ze jest poprawa to sztucznego mleka mamy juz jej w ogole nie podawac. Bo sa dzieci ktore pija do 3 roku sztuczne a sa dzieci ktore nie toleruja mleka sztucznego.

W modyfikowanym mleku masz żelazo ,które może wpłyąć na zaparcia.Moja Gabi w żłobku tez dostaje krowie mleko.W domku raczej modyfikowane i cyc ciągle cyc.Do mojej młodszej dołączyła się starsza z gorączką i w piątek siedziałyśmy już w domku w trójkę.W poniedziałek wracam znowu do pracy.

Daffi dzięki :)) jakos to przetrwamy,mąż na szczęście jest z tych co wszystko przy małej od urodzenia robi, bardziej martwię się o to jak ja to zniosę:)))

misio no Julka zelazo ma wporzadku wrecz anemie podejrzewali... ale jest tak wyposrodkwany wynik.
zobaczymy dzis sobie budynku podjadla i krowie nawet wypije bez dodatku kaszki.

Hidi twarda babka jestes:D dasz rade na pewno! pamietaj ze tu chodzi o ciebie twoje zdrowie:D

dziewczyny mam pytanie czy zostawiłyście dziecko na tydzień z powodu jakiegos wyjazdu lub innego? ja muszę położyć sie na tydzień do szpitala bo po ciąży ujawniła się u mnie pokrzywka z obrzękami twarzy i nic nie wychodzi w badaniach i muszę się położyć na dermatologię... wczoraj przeryczałam pół nocy jak sie dowiedziałam że muszę ten szpital zaliczyć i koniec....nie wiem jak bez małej wytrzymam...bo ona beze mnie pewnie sobie poradzi:))z tatusiem i babcią jakoś przeżyją bez matki....kurcze nie wiedziałąm że taki problem to będzie w sensie psychicznym oczywiście. Przeżyłyście już taką separację???
Ja niestety juz 28 stycznia po raz 3 bede miala tą nieprzyjemnosc ze bede musiala zostawic chlopaków z moja mama. Nie to ze nieprzyjemnosc ze z moja mama, tylko po prostu ze beda musie,i byc z daleka od mamusi i tatusia, no ale cóż jak trzeba to trzeba i tak to wszytsko robimy dla nich. Wiec nie wiem czy Cie to pocieszy, ale biorąc pod uwage liczbe egzaminow jakie nas czekaja w tej sesji to od 28 stycznie do 2 marca bede sie widziala z dizeciakami sporadycznie... To jest straszne bo teraz to oni są już tacy kumaci, przez poprzednie dwie sesje tez bylo ciezko, ale byli mali wiec jeszcze tak bardzo tego nie rozumieli.

reklama
Daffi tak sobie tłumaczę że twarda jestem haha:)

Marta widzę że nie tylko ja mam taki problem...jakos trzeba to przetrwać:)

Do góry