reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

julka może Ci przesłać trochę mleka prosto od krowy? Bo nam już uszami wychodzi, od teściów cały czas mamy dostawy, no i serek biały własnej roboty:)
No niestety kiedyś czasy były inne. Moja mama od 1go miesiąca życia wychowana na mleku krowim. Ale teraz i krowy i dzieci inne;)

reklama
julka może Ci przesłać trochę mleka prosto od krowy? Bo nam już uszami wychodzi, od teściów cały czas mamy dostawy, no i serek biały własnej roboty:)
No niestety kiedyś czasy były inne. Moja mama od 1go miesiąca życia wychowana na mleku krowim. Ale teraz i krowy i dzieci inne;)

w przyszlym tyg moze bede w lbn?? moze bedziesz miala czas sie psotkac?:) to eszcze nic pewnego:)

Julka moja szwagierka mieszkała w Marcinkowicach. Ona tez chowala dzieci na krowim mleku, dwie dziewczynki.
Co do postepow Adasia to małymi kroczkami :-) maluszek zaczyna lepiej siadac, czasem uda mu sie bez podporu ale jeszcze dosyc mocno pochylony. Chcialby raczkowac ale boi sie ruszyc :) czasami ruszy reka i noga i sie kladzie i dalej pelza bo sie boi. Ale wierze ze wszystko w swoim czasie :-) przeciez to co jest teraz a bylo to wieeeelki postep.

Fikusek wiem co czujesz. Ja mam problemy z bezsennoscia i nie spie zazwyczaj do 1-2 w nocy a o 6 pobudka... Tej nocy zasnelam o 24 ale niestety maly spal do 3, jakos nowe miejsce mu przeszkadza w normalnym spaniu i nie przesypia mi calych nocy tylko pelza do mnie (spi ze mna na jednym lozku) i sie na mnie kladzie przez co ja nie moge spac. Co go odloze na miejsce to za 2 min jest spowrotem.

Julka moja szwagierka mieszkała w Marcinkowicach. Ona tez chowala dzieci na krowim mleku, dwie dziewczynki.
Co do postepow Adasia to małymi kroczkami :-) maluszek zaczyna lepiej siadac, czasem uda mu sie bez podporu ale jeszcze dosyc mocno pochylony. Chcialby raczkowac ale boi sie ruszyc :) czasami ruszy reka i noga i sie kladzie i dalej pelza bo sie boi. Ale wierze ze wszystko w swoim czasie :-) przeciez to co jest teraz a bylo to wieeeelki postep.

Fikusek wiem co czujesz. Ja mam problemy z bezsennoscia i nie spie zazwyczaj do 1-2 w nocy a o 6 pobudka... Tej nocy zasnelam o 24 ale niestety maly spal do 3, jakos nowe miejsce mu przeszkadza w normalnym spaniu i nie przesypia mi calych nocy tylko pelza do mnie (spi ze mna na jednym lozku) i sie na mnie kladzie przez co ja nie moge spac. Co go odloze na miejsce to za 2 min jest spowrotem.

super ze Adas robi postepy:)

Alan jak spi ze mna to tez wlazi na mnie i tez mnei to budzi.Ale malo kiedy spi ze mna. ja nie potrafdie wczesnie pojsc spac,wstaje o 6 zazwyczaj i ide spac o 12-1:/

Co do mleka krowiego to ja się jednak jak najdłużej wstrzymam. Czytałam, że zbyt wcześnie wprowadzone może spowodować alergię na całe życie i że zbyt obciąża nerki (dobrze piszę mika, czy coś mi się pozajączkowało?)
dobrze piszesz :tak:

Jak sobie postanowiłaś to powodzenia:)A o wstydzie to ja Ci coś Kochana napiszę...otóż niejadek był ze mnie największy na świecie...i żeby cyrków ze śniadaniem przed szkołą nie było...to ja dostawałam butelkę na spaniu - chodząc już do szkoły!...yyyy Dziś się z Mamą z tego śmiejemy..ale wtedy Mama miała pewność,że na głodniaka w szkole nie siedzę..bo nie wiedziała czy kanapki zjadam czy nie..a potem jeszcze przechodzili jeszcze gehennę z obiadem....Nic nie chciałam jeść..../PODOBNO/
normalnie jakbym o mnie czytała :-D moja mama to samo ze mną przechodziła :-D

Pewna młoda dama-dziś już 11 letnia dziewczynka -córka mojej kuzynki z Marcinkowic( Kari - pewnie wie gdzie:):):)) wychowała się na mleku krowim od 2 go miesiąca życia-nic się nie działo ,nie ma żadnych alergii i jest zdrowym fajnym dzieckiem:tak:...tak więc chyba nie ma reguły.
ale tu nie chodzi o to czy dziecku jest coś teraz :no: tu chodzi o to że obciąża się organizm dziecka i to skutkuje nie teraz, ale w przyszłości :tak:
zresztą, tak jak niezdrowe żywienie dzieci :tak: ogólnie wogóle niezdrowe żywienie nawet już dorosłych :tak: ;-)
zobaczcie ile teraz jest alergii, chorób, zawałów, nowotworów..

-----------
a wiecie że 95% przyczyn raka to zła dieta? tak tak :tak: bo zła dieta prowadzi do choroby, a jedna choroba chcąc nie chcąc pociąga kolejną! błędne koło z którego ciężko się wydostać jeśli nie zmieni się diety ;-)

reklama
Do góry