reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Mika to musi być 'fascynujące'?:eek:

Taaa 22 dni. W tym jakieś 15 musiałam odpoczywać, bo większy wysiłek sprawiał, że skrzepy ze mnie leciały. Niemiło wspominam początki...potem były zaniki okresu (nawet półroczne), potem tabsy mi wyregulowały co nieco, potem ich nie brałam i było w miarę dobrze, a resztę znacie...ciąża.

Fikusku urządzam :tak: piszę o tym ciągle na wątku 'roczkowym'. A Ty planujesz?

Mika to musi być 'fascynujące'?:eek:

Taaa 22 dni. W tym jakieś 15 musiałam odpoczywać, bo większy wysiłek sprawiał, że skrzepy ze mnie leciały. Niemiło wspominam początki...potem były zaniki okresu (nawet półroczne), potem tabsy mi wyregulowały co nieco, potem ich nie brałam i było w miarę dobrze, a resztę znacie...ciąża.

Fikusku urządzam :tak: piszę o tym ciągle na wątku 'roczkowym'. A Ty planujesz?

no robie robie:) dla znajmych jednego dnia apozniej dla rodzinki bo od razu urodziny mojej mamy tez beda:) a tort sama robic?

nie kupuję tort...szkoda zachodu, chociaż uwielbiam pichcić ;-)
Zrobię jakieś inne ciacho:-) Mikka jakieś pomysły nowe masz?:-)
Zresztą urodziny Alusia będą połączone z 83 urodzinami jego prababci :-) Tego samego dnia mają urodziny :) Chcemy tort wspólny dla babci i Alusia :) Babcia się dorzuci to jakiś wybierzemy fajny :) Możesz poczytać na roczku wszystko jest napisane.
Imprezka dla rodzinki w sobotę a dla znajomych w niedzielę ;) Planuję popołudniu więc tylko ciacho, przekąski i kolacyjka jakaś.

mam!!!!! ostatnio robiłam PRZEPYSZNY TORT! no przepyszny :-D ale można go uznać też jako ciasto, bo tak wygląda ;-)
wszyscy go zachwalali i teraz na roczek też go zrobię :-D

Tort American Beauty - Przepis

tylko on jest na małą formę, jeśli chcecie na większą to lepiej podwoić składniki :tak:

wcale nie musi to oznaczać alergii na gluten, bo np u moich dwóch alergików właśnie oznacza na nabiał :tak: :-)
Jak napisałam później nie zawsze wszystko jest regułą, a wczesniej bywa mowa, że nabiał był odstawiony a oznaki wcale nie ustępowały.
Pediatra stwierdził że raczej problem jelitowy ale ja tego nie wykluczam bo jak się go rozbierze to nóżkami ściska siusiaka albo przypadek albo coś w tym jest.
No a co z tym usg??
Kiedy odzwyczajacie dzieciaczki od butelki ? ja właśnie myślę,czy nie zacząć podawać mleka w kubeczku ? w sumie to gabrycha pije mi ładnie ze wszystkiego ,ale skoro wychodzą jej już zębole to boje się tych smoków i butelek ..

Eliza jeżeli uzywasz butelek rozsądnie to nie masz sie o co martwić. Próchnica butelkowa ma miejsce gdy podajemy dziecku pić z butli czy z niekapka nocą. Dzieci pijące w nocy mleko, soczki narażone sa na próchnicę.
Zatem jak podajesz dziecku picie z butelki kilka razy w ciągu dnia to nic sie nie stanie;-)
Co do zgryzów to popieram Kopciuszka, to nie tak, teraz sa nowe anatomiczne smoczki ( o ile takich używacie). Ciaganie smoka jest niebezpieczne pod wzgledem logopedycznym bo wymusza nienaturalne ułożenie języka. Jak mamy zamkniete buzie to język dotyka górnego podniebienia, natomiast u dziecka ciągajacego smoczek, język ten jest na dole. Natomiast opinie co do wadliwości zgryzów są podzielone przez ortodontów.
W kazdym razie jak ze wszytskim, w nadmiarze zawsze szkodzi.:-)

Bóg Ci zapłać dobra kobieto :-) Czegoś takiego szukałam :-) Coś nowego i dobrego :) Masz ode mnie wielkiego buziaka :*

mam!!!!! ostatnio robiłam PRZEPYSZNY TORT! no przepyszny :-D ale można go uznać też jako ciasto, bo tak wygląda ;-)
wszyscy go zachwalali i teraz na roczek też go zrobię :-D

Tort American Beauty - Przepis

tylko on jest na małą formę, jeśli chcecie na większą to lepiej podwoić składniki :tak:

fiu fiu ale wygląda ten torcik!!!!
A zna któraś przepis na jakieś fajne ciasto do pieczenia w prodiżu??? Sernik próbowałam piec juz kilka razy i trochę zakalcowaty...z resztą chciałabym cos innego-help....

No i jeszcze jedno- będzie dziewczyna ,którą odrzuca od miesa( tez mnie w ciąży odrzucało -więc rozumiem) dla ogółu zrobię bogracz-a co mogłabym zrobić dla niej??

W ogóle to przylatuje Matka chrzestna Julka z mężem-więc będziemy mieli Gości z POlski!!(Hurra!!!Przekochaną ma tą cioteczkę mój Synus:) )

reklama
Do góry