reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Rzeczywiście fajna ciotka :)
Ja nie piekę w prodiżu nie pomogę :(

piekarnik mam,ale coś z nim nie halo...bo od góry prawie spalone a spód prawie surowy-dotyczy ciast , mięs , pasztecików..itp...więc Rodzinka mi zafundowała prodiż ...i uczę się powoli różności w tym przyrządzać- szkoda tylko,że tam nie można kontrolować temperatury:(

reklama
Ja mam takie przedwojenny piekarnik, ale nauczyłam się go obsługiwać - nagrzewam go najpierw, a potem temp biorę na min, bo inaczej spód byłby spalony...

Fikusku a robisz imprezę taką pod dziecko czy pod dorosłych? Ja się postaram wyważyć . Żeby nikt poszkodowany nie był ;-)

Wróciłam:) Szyneczka przyniesiona...mniam mniam...kawka wypita:)
Co do prodiża...nie doradzę bo w życiu tego nie używałam:) Mało tego...w piekarniku moze ze dwa razy cisto piekłam:) Niestety jesli chodzi o ciasta to jestem beztalencie:)
Julka jesli ci chodzi o jakies cieple danie zamiast bograczu z mięsem to może barszcz z krokietem (kapusta i grzyby)?
Co do butelek....Hania nigdy nie piła z butelki herbatki czy soczku...do dziś pije z kubeczka ze słomką....a czytałam gdzieś że picie ze słomki jest dobre dla dzieci:) Umie pić ze zwykłego kubka...ale jeszcze wyleje dużo więc póki co zostawiam słomke:) Tomek za to pije z butelki...niekapka nie tknie:( Ale jeszcze poczekam i tez wprowadzimy słomkę:)

luuzna ja robie i pod dzieci i doroslych:) maluchy beda mialy basen z pilkami do zabawy:) jakies czapoeczk:) baloniki:) jeszcze nie wiem czy kogos nie wezme by sie za kogos z bajki przebral:) moj syn uwiuelbia Elma:) no ale nie wiem czy to sie uda:) no a dla doroslych beda % nie duzo ale cos postawie:) no i dla dzieci robie tez takie mini kanapeczki by same sobie braly,beda mialy chrupeczki w miseczce,paluszki it:)

Ale fajnie was tu widziec:-)bedzie z kim pogadac o DUPIE MARYNY;-)
:)

kurcze ja musze wybrac sie juz na bank do gina bo nei wytrzymam:/ mam @ i doslownie teraz umieram ,od porodu strasznie je znosze:( leci jak z kranu:/ brzch boli masakrycznie:/ no i trwaja 7 dni:/

Jak dobrze ze moje @ sa teraz juz normalne...tez lalo sie jak z kranu:tak:

5 :-)

Witajcie :) Tak o ginach piszecie też muszę się wybrać, żeby mi powiedział, że mój długi cykl jest ok. Mam nadzieję, że jest ok :-)

hehe a wiecie jak ból mieć 22 dniowy okres? Miałam kiedyś ;-)

Kurcze chyba musze cie wygonic do tego gina.
A obserwujesz swoja plodniosc?

fiu fiu ale wygląda ten torcik!!!!
A zna któraś przepis na jakieś fajne ciasto do pieczenia w prodiżu??? Sernik próbowałam piec juz kilka razy i trochę zakalcowaty...z resztą chciałabym cos innego-help....

No i jeszcze jedno- będzie dziewczyna ,którą odrzuca od miesa( tez mnie w ciąży odrzucało -więc rozumiem) dla ogółu zrobię bogracz-a co mogłabym zrobić dla niej??

W ogóle to przylatuje Matka chrzestna Julka z mężem-więc będziemy mieli Gości z POlski!!(Hurra!!!Przekochaną ma tą cioteczkę mój Synus:) )

Fajnie ze goscie przylatuja:-)w koncu troche bedziesz miala z kim poplotkowac;-)

Eliza jeżeli uzywasz butelek rozsądnie to nie masz sie o co martwić. Próchnica butelkowa ma miejsce gdy podajemy dziecku pić z butli czy z niekapka nocą. Dzieci pijące w nocy mleko, soczki narażone sa na próchnicę.
Zatem jak podajesz dziecku picie z butelki kilka razy w ciągu dnia to nic sie nie stanie;-)
Co do zgryzów to popieram Kopciuszka, to nie tak, teraz sa nowe anatomiczne smoczki ( o ile takich używacie). Ciaganie smoka jest niebezpieczne pod wzgledem logopedycznym bo wymusza nienaturalne ułożenie języka. Jak mamy zamkniete buzie to język dotyka górnego podniebienia, natomiast u dziecka ciągajacego smoczek, język ten jest na dole. Natomiast opinie co do wadliwości zgryzów są podzielone przez ortodontów.
W kazdym razie jak ze wszytskim, w nadmiarze zawsze szkodzi.:-)
ja podaje tylko mleko w butelce..soczki,herbatki pije z kubka lovi bez dziobka także może i faktycznie nie będę przesadzać bo picie mleka z kubka na tym etapie to niezbyt dobre rozwiązanie :tak:

reklama
Do góry