reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Cześć kobietki
na początku witam w gronie kasiekkrk
Właśnie wróciłam od ciotki gdzie przegrzebałam tonę ciuszków dziecięcych, i wybrałam dwa worki ubrań. Tyle że nie wiem jeszcze jaka płeć później będzie segregacja jak się w piątek okaże...:-)

reklama
właśnie pokazałam rostępy mojemu mężowi i mi tak powiedział że jak tylko brzyszek i cycusie sie pielęgnuje a o pupci sie zapomina to sie pupcia obraziła i pajęczynke zrobiła ale powiedział;-), a tak na serio to da sie to jkakoś uratować bo ja sie smaruje oliwą z oliwek i tak jak wcześniej pisałam na brzusiu i cycysiach nic sie nie dzieje a pupa poszczelała help

u mnie ta sama historia-smarowałam od początku ciąży cycolki i brzuch a dupki nie i zonk-bo się rozstępy robią!!! póki co są czerwone więc jeszcze do odratowania:tak: kupiłam sobie wczoraj krem z perfecta mama na rozstępy. Dobra jest też oliwka z hippa ale pod warunkiem,że się smaruje wszystko:-)

ja uzywam wlasnie perfecta mama i narazie mam spokoj :) ani na nogach ani brzuchu ani cycolach ... ale smaruje reg 2 razy dziennie a jak swedzi skora to nawet czesciej~!!

Wiecie co się stanie jak włoży się miskę ze złotym zdobieniem do mikrofali? Ja właśnie się przekonałam, burza w kuchence na szczęście w porę wyłączyłam ale pasek już nie jest paskiem...
Oj pusta moja głowa...

troche lepiej już, ale czasem jak siedze i chce wstać to jeszcze boli :/ raz kichnęłam to myślałam że mi sie brzuch odklei.. rano przed wyjściem ze szpitala miałam badanie i niby napięcie prawidłowe, szyjka wróciła do siebie.
hmmmm nie pytałam tam doktorków bo było ich 3 przy badaniu, i jeszcze dwie pielęgniarki.. i ściągnij tu majty przy wszystkich i właź na fotel, baba świeci lampą żeby lepiej było widać, a reszta sie gapi i coś zapisuje.. ahh te szpitale :)
no i jakoś głupio mi było przy wszystkich sie pytać czy można jakieś harce z mężem wyprawiać ? :dry: bo kurcze nie wiem czy to ma wpływ na to napinanie itp..

troche lepiej już, ale czasem jak siedze i chce wstać to jeszcze boli :/ raz kichnęłam to myślałam że mi sie brzuch odklei.. rano przed wyjściem ze szpitala miałam badanie i niby napięcie prawidłowe, szyjka wróciła do siebie.
hmmmm nie pytałam tam doktorków bo było ich 3 przy badaniu, i jeszcze dwie pielęgniarki.. i ściągnij tu majty przy wszystkich i właź na fotel, baba świeci lampą żeby lepiej było widać, a reszta sie gapi i coś zapisuje.. ahh te szpitale :)
no i jakoś głupio mi było przy wszystkich sie pytać czy można jakieś harce z mężem wyprawiać ? :dry: bo kurcze nie wiem czy to ma wpływ na to napinanie itp..

Ja bym sie trche wstrzymala.
Pamietam jak mialam w 24 tyg ciazy rozwarcie i lekarz przepisal luteine dopochwwo to nie pozwolil wspołzyc.Ty lepiej zrob tak samo.

Wiecie co się stanie jak włoży się miskę ze złotym zdobieniem do mikrofali? Ja właśnie się przekonałam, burza w kuchence na szczęście w porę wyłączyłam ale pasek już nie jest paskiem...
Oj pusta moja głowa...

a wiesz co się stanie jak się włoży do mikrofali kebaba zawiniętego w folię aluminiową?? mój mąż już wie:-):-):-)

Mea u mnie też by było git gdybym nie zapomniała smarować tyłka-jakoś mi się nigdy nie chciało:cool2: i mam:tak:

ja niestety dostalam calkowity zakaz harcowania...
i szczerze sie przyznam ze raz sie od niego nei zastosowalam i po wszystkim tak mi sie postawil brzuch jak nigdy wczesniej...
wiec teraz to juz ze strachu mi sie odechcialo:)
choc ciaza sprzyjala moim doznaniom;-)

a co do rozstepow, to jestesmy w 21 tyg i nie mam jeszcze zadnego, a smaruje sie kremem Pharmaceris foliacti i jak narazie sie sprawdza:) choc brzdylek juz bardzo mi wyskoczyl bo syn wielki...
pani w aptece powiedziala mi ze ma najbardziej zblizony sklad do mustelli ktora kosztuje ponad 100zl, a ten tylko 29...
zobaczymy co bedzie dalej:-)

reklama
Do góry