reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

a który facet się nie będzie cieszył? ;|
ja bez stanika to jak jakas krowa wygladam i wszystko mnie ciagnie.. oO
tak sie nie da.. a jak ściagam wieczorem stanik to też koszmar jest.. oO
A wyobraź sobie jaki miałam problem ze znalezieniem sukienki na ślub na szczęście to cywilny więc większa dowolność miałam w wyborze ale i tak sie męczyłam bo przy moim wzroście (172cm) posturze(najszczuplejsza to ja nie jestem:tak:) no i z tymi dydlami to masakra

reklama
Witam wszystkie grudniowe mamy:) my mamy termin na 23 grudnia, ale niestety juz mamy probemy, gdyz skurcze dopadly mnie w 16 tygodniu i takze w tym tygodniu pojawily sie pierwsze konkretne kopniaki:) teraz Pani doktor mowi ze jest mistrzem swiata, na badaniu nie mogla go zlapac zeby uslyszec tetno a potem bidula sie tak zmeczyl ze dostal czkawki:) i tak sobie tanczy Rysiu calym dniami i nocami:) mam pytanko czy ktoras z was ma podobne dolegliwosci tj, stawianie sie brzucha, twardnienei macicy wszystko to sie dzieje okolo 10 razy dziennie doslownie na kilkanascie sekund ale na szczescie całkowicie bezbolesnie....
i jakie diagnozy wam lekarz wystawil..bo mi w szpitalu napisali zagrozenie poronieniem brac nospe 3x1 i luteine 2x2...
(leze juz 5 tygodni a nic sie nie zmienilo...narazie sie szyjka nie skraca ani nie rozwiera)
napiszcie czy ktoras ma podobne problemy i czy tez dostala taka czarna diagnoze?
Witaj :)) też czasem tak mam ale o wiele rzadziej no ale na szczęście u mnie wszystko jest w porządku

A wyobraź sobie jaki miałam problem ze znalezieniem sukienki na ślub na szczęście to cywilny więc większa dowolność miałam w wyborze ale i tak sie męczyłam bo przy moim wzroście (172cm) posturze(najszczuplejsza to ja nie jestem:tak:) no i z tymi dydlami to masakra
Ja mam swoje 164 cm .. i zawsze byłam normalnej figury.. tzn takiej że przeważnie śmigałam w miniówach ;D cycuchy miałam takie w sam raz ale teraz to mi je tak wysadziło że szok..
a z tą siara to niezły ubaw ostatnio miałam.. tak patrzałam na siebie i coś scisnelam cycek i mi poleciało.. a w tym czasie moje kochanie mnie w cyca zaczelo całowac.. :-D:-D:-D
i tylko zapytał czym ja się smaruje :-D:-D:-D
hahaha gupol jeden :-D:-D:-D

witaj kasiekkrk! mi też twardniał brzuch, moja ginka przepisała mi na to duphaston, dodatkowo biorę magnez. Na szczęście po duphastonie jest z tym lepiej.
Czas poleżeć, bo już mnie pupsko boli od siedzenia przed kompem:) Do napisania później!

Georgina, moka 83-dzięki dziewczyny
jutka - trzymam kciuki daj znać

Witam wszystkie grudniowe mamy:) my mamy termin na 23 grudnia, ale niestety juz mamy probemy, gdyz skurcze dopadly mnie w 16 tygodniu i takze w tym tygodniu pojawily sie pierwsze konkretne kopniaki:) teraz Pani doktor mowi ze jest mistrzem swiata, na badaniu nie mogla go zlapac zeby uslyszec tetno a potem bidula sie tak zmeczyl ze dostal czkawki:) i tak sobie tanczy Rysiu calym dniami i nocami:) mam pytanko czy ktoras z was ma podobne dolegliwosci tj, stawianie sie brzucha, twardnienei macicy wszystko to sie dzieje okolo 10 razy dziennie doslownie na kilkanascie sekund ale na szczescie całkowicie bezbolesnie....
i jakie diagnozy wam lekarz wystawil..bo mi w szpitalu napisali zagrozenie poronieniem brac nospe 3x1 i luteine 2x2...
(leze juz 5 tygodni a nic sie nie zmienilo...narazie sie szyjka nie skraca ani nie rozwiera)
napiszcie czy ktoras ma podobne problemy i czy tez dostala taka czarna diagnoze?
kochana witam cie ja już leże 2 i pół miesiąca ale narazie daje rade brzuch też mi sie stawia ale jak troche posiedze a tak wogóle to marazie jest ok naj ważniejsze że szyja sie nie skraca

Ja mam swoje 164 cm .. i zawsze byłam normalnej figury.. tzn takiej że przeważnie śmigałam w miniówach ;D cycuchy miałam takie w sam raz ale teraz to mi je tak wysadziło że szok..
a z tą siara to niezły ubaw ostatnio miałam.. tak patrzałam na siebie i coś scisnelam cycek i mi poleciało.. a w tym czasie moje kochanie mnie w cyca zaczelo całowac.. :-D:-D:-D
i tylko zapytał czym ja się smaruje :-D:-D:-D
hahaha gupol jeden :-D:-D:-D
ha ha ha :-Dto jest dobre a mi narazie nic nie leci ale podobno różnie bywa

właśnie pokazałam rostępy mojemu mężowi i mi tak powiedział że jak tylko brzyszek i cycusie sie pielęgnuje a o pupci sie zapomina to sie pupcia obraziła i pajęczynke zrobiła ale powiedział;-), a tak na serio to da sie to jkakoś uratować bo ja sie smaruje oliwą z oliwek i tak jak wcześniej pisałam na brzusiu i cycysiach nic sie nie dzieje a pupa poszczelała help

Ja mialam tak na początku: luteina dopochwowo-3x2 , nospa i bezwzgledne lezenie i nic nie robienie ... Skurcze i twardnienie brzucha nie są niczm dobrym...Mnie wtedy tylko koszmarnie bolał brzuch, przy jakicholowiek skurczach lekarz kazal natychmiast stawic sie w szpitalu:baffled:, bo ile pobolewnie moze byc normalne ,gdyz rozciaga sie wszytsko o tyle skurcze sa bardzo niebezpieczne ...mi na szczescie juz po tygodniu-dwuch brania luteiny,, nospy i lezeniu wszystko zaczelo sie normowac...Lekarz powiedzial,ze brak jej tzn. progesteronu, ktory jest odpowiedzialny za utrzymaniu ciąży spowodowal to ,ze organizm chcial sie pozbyc ciazy...
Od 14tc wszytsko mam odstawione a ciąża rozwija sie jak najbardziej prawidlowo:tak:

reklama
ja juz zaczynam 21 tydzien a niestety nic mi nie odstawili i to nie ustepuje...
duphaston bralam od 7 do 16 tygodnia
od 16 do dzis luteine...i nospe...
Boze daj zeby to byla parszywa uroda mojej macicy a nie cos zlego...
mam nadzieje ze uda mi sie jeszcze chociaz 16 tygodni potrzymac Rycha w brzuchu...

Do góry