reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Dzięki, właśnie czekałam na posta kogos kto ma już 2 dzieci:-DA śpicie wszyscy w jednym pokoju, czy Hania osobno?A Hania nie przeszkadzała braciszkowi jak był malutki np w spaniu?

No tak wyszło że wszyscy spimy w jednej sypialni! He he i na początku to prędzej Tomek przeszkadzał w spaniu Hani..ale po dosłownie kilku dniach przestała reagować na jego płacz! Jedynie naprawde ciężkie dni zdażają się jak jedno z dzieci..lub nie daj Boże oboje są chorzy :( Ale da się przezyć..do wszystkiego idzie się przyzwyczaić :)
I najważniejsze ze albo w tym wieku dzieci nie reagują jeszcze zazdrością o nowe rodzeństwo..albo ja tak mądrze dzieliłam czas między nich hi hi :):):)

reklama
Dzięki za odpowiedź. Pytałam bo jeśli u nas będzie drugie dziecko to też będziemy spać w jednym pokoju i się zastanawiałam czy to mozliwe jest w realizacji :-DAch dziś piątek wreszcie!!!

A ja właśnie uznałam, że czas się wyprowadzić z pokoju Zosi :tak: Będzie mieć więcej powietrza i więcej miejsca na podłodze do ćwiczeń.
Super, ze dziś piątek, jutro jedziemy na wieś po królika dla Zosi. Wreszcie inne powietrze będzie:-)

A ja w przyszłym miesiącu kończę 25:-DA myślisz o 2 dziecku? Ja się zastanawiam jak różnica wieku byłaby najlepsza i nie wiem? Jakie macie dziewczyny na ten temat zdanie?
Nam położna środowiskowa mówiła, że 2 lata to najgorszy wiek na rodzeństwo dla pierwszego dziecka. Przekonała mnie swoimi argumentami, ale jak widać po Adze wcale nie musi tak być. U mnie jest 3 lata 8 m-cy różnicy i uważam, że nie jest to zła różnica, 5 lat to już chyba za dużo, dla mnie 3 to optymalnie, dziecko jest już samodzielne. Jak uda mi się męża namówić to trzecie też chcę na 2012, a może nawet na 2011 bo wtedy szybciej wyjdziemy z pieluch :-)

Nam położna środowiskowa mówiła, że 2 lata to najgorszy wiek na rodzeństwo dla pierwszego dziecka. Przekonała mnie swoimi argumentami, ale jak widać po Adze wcale nie musi tak być. U mnie jest 3 lata 8 m-cy różnicy i uważam, że nie jest to zła różnica, 5 lat to już chyba za dużo, dla mnie 3 to optymalnie, dziecko jest już samodzielne. Jak uda mi się męża namówić to trzecie też chcę na 2012, a może nawet na 2011 bo wtedy szybciej wyjdziemy z pieluch :-)

Jak się dziewczyny zegramy na ten 2012 rok to sie spotkamy na forum mam 2012:-p
A można wiedzieć jakie te argumenty podała ta położna?

Ostatnia edycja:
Jak się dziewczyny zegramy na ten 2012 rok to sie spotkamy na forum mam 2012:-p

No jak jeszcze utrafimy ten sam miesiąc, to już będzie pełen odlot :-D

Żegnam się na dzisiaj i weekend - wyjeżdżamy jak napisałam. Szybkiego skończenia pracy i duuuuuużo fajnej zabawy z dzieciaczkami życzę wszystkim.

A mi się wydaje że wszystko zalezy po prostu od dziecka! Jeden 2latek super przyjmie rodzeństwo a drugi sprawi dużo kłopotów!
Najważniejsze jest kiedy wy będziecie gotowe na podwójną opiekę:)

reklama
W sumie w 2012 to będzie rocznikowo 3 lata (jesli dziecię z grudnia):-D ale się zgodzę, że u kazdego sprawa jest indywidulna, tylko skąd to wiedzieć wcześniej czy dziecko dobrzez zmiesie zmiany:confused:Moja kuzynka ma 3 dzieci w odstepach co 4 lata i pierwsza córka dobrzez zniosła pojawienie się braciszka, nie była zazdrosna tylko przez pierwsze noce posikiwała w łóżko ale to pewnie był objaw stresu, nowej sytuacji, a jak pojawił się 3 dzidzuś to synek był tak zazdrosny że szok, mówił na małego TO Dziecko, czemu mamo zajmujesz się TYM dzieckiem itp ale teraz najmłodszy ma prawie 2 lata i już wszyscy są zgranym rodzeństwem:-D
A u mnie w domu ciagle powtarzają że Julce przyda się rodzeństwo bo mieszkamy troche na uboczu i nie mamy sąsiadów bezpośrednio więc Julka nie będzie miała się z kim bawić:sorry2:Ale przyjdzie czas będzie rada jak mawia moja babcia:-D

Do góry