reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
hmmm raz po wypiciu mogli mierzyc jak pilas 50 g, ja pilam 75g to dwa razy po wypiciu mi mierzyli, ale i tak chyba jeszcze na czczo powini zmierzyc przed wypiciem, mnie bynajmniej mierzyli na czczo tez

a jak to zrobic zeby nie zjechac przez te 2h bez sniadania ?? bo ja sobiue tego nie wyobrazam tak bogiem a prawda :D

jak ide na zwykla morfologie to z kanapkami bo juz raz mialam poblem wrocic z labo :) a mam ledwie kilkaset metrow do domu :D ale sniadanie to mus!!!

Nadrobiłam,

Ja byłam dziś na wizycie i spytałam o glukoze. Powiedziała mi że da skierowanie na następnej wizycie 31 sierpnia.

A teraz coś śmiesznego: ja piłam glukoze na kaca. Kiedyś się nieźle wstawiłam na grilu, chyba nawet mi się film na krótko urwał. No i miałam koszmarnego kaca rano i chciało mi się wymiotować ale nie mogłam. No i Mój spryciarz wyhaczył glukoze i wsypał mi to do herbaty zamiast cukru - całą torebkę a była spooora. I powiedział że pomoże. No i wypiłam - było mega słodkie ale luzik, nie było źle. Po 10 minutach żyganko konkretne, a ten sie śmiał - bo dopiero wtedy mi powiedział że właśnie albo będę wymiotować albo nie i przejdzie kacyk bez wymiotów. Kacyk przeszedł tak czy siak po żyganku i jakkolwiek to zabrzmi było to "najsmaczniejsze" wymiotowanie w moim życiu. Chore, co??? Ale po standardowym ma się niesmak w buzi a tu było słodziutko :-D:-D:-D

A u lekarza dowiedziałm się że hemoglobina nadal w dół :-( no i już 2 razy dziennie mam jeść żelazo.

Na pocieszenie jak poszłam do apteki to zahaczyłam o dwa miejca i nabyłam spodnie i bluzeczkę ciężarówkową :-) Jutro wkleję foty.

a jak to zrobic zeby nie zjechac przez te 2h bez sniadania ?? bo ja sobiue tego nie wyobrazam tak bogiem a prawda :D

jak ide na zwykla morfologie to z kanapkami bo juz raz mialam poblem wrocic z labo :) a mam ledwie kilkaset metrow do domu :D ale sniadanie to mus!!!

Niestety woda będzie Ci musiała wystarczyć - można pić

Witam się.
Wreszcie usiadłam i moczę nogi.
Też mam skierowanie na obciążenie glukozą i pójdę chyba w piątek. CO prawda wydaje mi się, że to troche za szybko, bo czytałam, że robi się między 24 a 28 tygodniem, a u mnie to dopiero 22, ale skoro lekarz już zlecił to trudno. Nie cierpię tej glukozy! Niedobrze mi potem przez cały dzień i odbija mi się. Bleee. W poprzedniej ciąży zgubili moje wyniki i musiałam powtórzyć. Myślałam, że się załamię!

mea jak wypijesz tyle glukozy to traczej jesc ci sie nie bedzie chcialo, przeciez to sama słodycz
Niestety woda będzie Ci musiała wystarczyć - można pić
nie wiem czy mozna pic chyba raczej nie
Witam się.
Też mam skierowanie na obciążenie glukozą i pójdę chyba w piątek. CO prawda wydaje mi się, że to troche za szybko, bo czytałam, że robi się między 24 a 28 tygodniem, a u mnie to dopiero 22, ale skoro lekarz już zlecił to trudno. Nie cierpię tej glukozy! Niedobrze mi potem przez cały dzień i odbija mi się. Bleee. W poprzedniej ciąży zgubili moje wyniki i musiałam powtórzyc
no ja tez robilam jakos wczesnije niz pisza, fakt mnie tez sie tym niemiłosiernie odbijalo cały dzien blehh

Witam się.
Też mam skierowanie na obciążenie glukozą i pójdę chyba w piątek. CO prawda wydaje mi się, że to troche za szybko, bo czytałam, że robi się między 24 a 28 tygodniem, a u mnie to dopiero 22, ale skoro lekarz już zlecił to trudno. Nie cierpię tej glukozy! Niedobrze mi potem przez cały dzień i odbija mi się. Bleee. W poprzedniej ciąży zgubili moje wyniki i musiałam powtórzyć. Myślałam, że się załamię!
Oj, to rzeczywiście nie fajnie.

Czy Twoje dziecię ma dziś urodzinki? Jak tak to Wszystkiego Naj Naj Naj od e-cioci :-):-):-)

nie wiem czy mozna pic chyba raczej nie

O to dziwne. W szpitalu jak chodze na pobieranie krwi to zawsze są babki na test i siostry im pozwalają pić wodę. I siedzą, czekają i piją.

kurcze komp mi pada a nie chce mi się lecieć po kabel - więc chyba do juterka w takim razie.

reklama
Do góry