reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
hmmm raz po wypiciu mogli mierzyc jak pilas 50 g, ja pilam 75g to dwa razy po wypiciu mi mierzyli, ale i tak chyba jeszcze na czczo powini zmierzyc przed wypiciem, mnie bynajmniej mierzyli na czczo tez

a jak to zrobic zeby nie zjechac przez te 2h bez sniadania ?? bo ja sobiue tego nie wyobrazam tak bogiem a prawda :D

jak ide na zwykla morfologie to z kanapkami bo juz raz mialam poblem wrocic z labo :) a mam ledwie kilkaset metrow do domu :D ale sniadanie to mus!!!

Nadrobiłam,

Ja byłam dziś na wizycie i spytałam o glukoze. Powiedziała mi że da skierowanie na następnej wizycie 31 sierpnia.

A teraz coś śmiesznego: ja piłam glukoze na kaca. Kiedyś się nieźle wstawiłam na grilu, chyba nawet mi się film na krótko urwał. No i miałam koszmarnego kaca rano i chciało mi się wymiotować ale nie mogłam. No i Mój spryciarz wyhaczył glukoze i wsypał mi to do herbaty zamiast cukru - całą torebkę a była spooora. I powiedział że pomoże. No i wypiłam - było mega słodkie ale luzik, nie było źle. Po 10 minutach żyganko konkretne, a ten sie śmiał - bo dopiero wtedy mi powiedział że właśnie albo będę wymiotować albo nie i przejdzie kacyk bez wymiotów. Kacyk przeszedł tak czy siak po żyganku i jakkolwiek to zabrzmi było to "najsmaczniejsze" wymiotowanie w moim życiu. Chore, co??? Ale po standardowym ma się niesmak w buzi a tu było słodziutko :-D:-D:-D

A u lekarza dowiedziałm się że hemoglobina nadal w dół :-( no i już 2 razy dziennie mam jeść żelazo.

Na pocieszenie jak poszłam do apteki to zahaczyłam o dwa miejca i nabyłam spodnie i bluzeczkę ciężarówkową :-) Jutro wkleję foty.

a jak to zrobic zeby nie zjechac przez te 2h bez sniadania ?? bo ja sobiue tego nie wyobrazam tak bogiem a prawda :D

jak ide na zwykla morfologie to z kanapkami bo juz raz mialam poblem wrocic z labo :) a mam ledwie kilkaset metrow do domu :D ale sniadanie to mus!!!

Niestety woda będzie Ci musiała wystarczyć - można pić

Witam się.
Wreszcie usiadłam i moczę nogi.
Też mam skierowanie na obciążenie glukozą i pójdę chyba w piątek. CO prawda wydaje mi się, że to troche za szybko, bo czytałam, że robi się między 24 a 28 tygodniem, a u mnie to dopiero 22, ale skoro lekarz już zlecił to trudno. Nie cierpię tej glukozy! Niedobrze mi potem przez cały dzień i odbija mi się. Bleee. W poprzedniej ciąży zgubili moje wyniki i musiałam powtórzyć. Myślałam, że się załamię!

mea jak wypijesz tyle glukozy to traczej jesc ci sie nie bedzie chcialo, przeciez to sama słodycz
Niestety woda będzie Ci musiała wystarczyć - można pić
nie wiem czy mozna pic chyba raczej nie
Witam się.
Też mam skierowanie na obciążenie glukozą i pójdę chyba w piątek. CO prawda wydaje mi się, że to troche za szybko, bo czytałam, że robi się między 24 a 28 tygodniem, a u mnie to dopiero 22, ale skoro lekarz już zlecił to trudno. Nie cierpię tej glukozy! Niedobrze mi potem przez cały dzień i odbija mi się. Bleee. W poprzedniej ciąży zgubili moje wyniki i musiałam powtórzyc
no ja tez robilam jakos wczesnije niz pisza, fakt mnie tez sie tym niemiłosiernie odbijalo cały dzien blehh

Witam się.
Też mam skierowanie na obciążenie glukozą i pójdę chyba w piątek. CO prawda wydaje mi się, że to troche za szybko, bo czytałam, że robi się między 24 a 28 tygodniem, a u mnie to dopiero 22, ale skoro lekarz już zlecił to trudno. Nie cierpię tej glukozy! Niedobrze mi potem przez cały dzień i odbija mi się. Bleee. W poprzedniej ciąży zgubili moje wyniki i musiałam powtórzyć. Myślałam, że się załamię!
Oj, to rzeczywiście nie fajnie.

Czy Twoje dziecię ma dziś urodzinki? Jak tak to Wszystkiego Naj Naj Naj od e-cioci :-):-):-)

nie wiem czy mozna pic chyba raczej nie

O to dziwne. W szpitalu jak chodze na pobieranie krwi to zawsze są babki na test i siostry im pozwalają pić wodę. I siedzą, czekają i piją.

kurcze komp mi pada a nie chce mi się lecieć po kabel - więc chyba do juterka w takim razie.

reklama
Do góry