reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
kurcze co się z naszymi maleństwami dzieje, że co chwila jakieś problemy? :sad:
co do tabletek na odchudzanie... ja w swojej dawnej karierze (wiecie o co chodzi) brałam therm line. i schudłam dużo, owszem, ale takiego powera mi dawały, że nie mogłam spać po nocach :dry:

ja bez tabletek ostatnio mam jakies problemy ze spaniem...kokoswze cie czasami ze 2 godz zanim padne

a powiedz cos wiecej na temat tej diety?
utylizujesz czekolade powiadasz hmmm a ja chipsy,frytaski,kebebiki mniam....

ta dieta to teraz ostatni krzyk mody:) to jest dieta proteinowa......z tego co wiem to podzielona jest na 4 fazy...pierwsza faza trwa 5-7 dni i je sie same prodkty bialkowe, czyli gotowane lb pieczone w folii miecho ryby, ryby wedzone, nabial z 0% tluszczu czyli sery biale, jogurty naturalne, mmleko 0%, jaja, owoce morza. Je sie ile sie chce, ale tylko to....w tym okresie mozna stracic nawet do 5 kg...poznie jest faza w ktorej wlacza sie warzywa. WYglada to tak, ze przez 5 dni je sie to co w 1 fazie + warzywa i przez kolejne 5 dni tylko to co w pierwszej fazie (bez warzyw) i tak w kolko....ta faza trwa dotad dokad chce sie chudnac....pozniej jest 3 fazau trwalajaca, ktora trwa 10 dni na kazdy stracony kg...czyli np jak ktos zrzucil 8 kg to trzecia faza trwa 80 dni.....tu wlacza sie juz chyba owoce od czasu do czasu, troche pieczywa.....nie wiem dokladnie, bo moja mama jest na fazie 2 dopiero:) Faza czwarta trwa do konca zycia.....je sie co sie chce, ALE jeden dzien w tygodniu musi byc proteinowy (czyli raz w tygodniu je sie tak jak w pierwszej fazie). Nie wiem czy to dziala na dluzsza mete, ale paru znajomych juz pozrzucalo troche na tej diecie......chwala sobie, bo mozna jesc dowoli (oczywiscie tylko tego co wolno) i nie chodzi sie glodnym:) a i jeszcze mozna jesc slodzik, wiec te serki mozna sobie serwowac na slodko:)

ta dieta to teraz ostatni krzyk mody:) to jest dieta proteinowa......z tego co wiem to podzielona jest na 4 fazy...pierwsza faza trwa 5-7 dni i je sie same prodkty bialkowe, czyli gotowane lb pieczone w folii miecho ryby, ryby wedzone, nabial z 0% tluszczu czyli sery biale, jogurty naturalne, mmleko 0%, jaja, owoce morza. Je sie ile sie chce, ale tylko to....w tym okresie mozna stracic nawet do 5 kg...poznie jest faza w ktorej wlacza sie warzywa. WYglada to tak, ze przez 5 dni je sie to co w 1 fazie + warzywa i przez kolejne 5 dni tylko to co w pierwszej fazie (bez warzyw) i tak w kolko....ta faza trwa dotad dokad chce sie chudnac....pozniej jest 3 fazau trwalajaca, ktora trwa 10 dni na kazdy stracony kg...czyli np jak ktos zrzucil 8 kg to trzecia faza trwa 80 dni.....tu wlacza sie juz chyba owoce od czasu do czasu, troche pieczywa.....nie wiem dokladnie, bo moja mama jest na fazie 2 dopiero:) Faza czwarta trwa do konca zycia.....je sie co sie chce, ALE jeden dzien w tygodniu musi byc proteinowy (czyli raz w tygodniu je sie tak jak w pierwszej fazie). Nie wiem czy to dziala na dluzsza mete, ale paru znajomych juz pozrzucalo troche na tej diecie......chwala sobie, bo mozna jesc dowoli (oczywiscie tylko tego co wolno) i nie chodzi sie glodnym:) a i jeszcze mozna jesc slodzik, wiec te serki mozna sobie serwowac na slodko:)
super dieta:)

dziekuje bardzo.....krcze przejdzie im, prawda? Juleczce tez......chociaz ja to sie zastanawiam, czy by sie do lekarza nie wybrac.....bo cos mi sie chyba gdzies o uszy obilo, ze podobne objawy mialo dziecko z bakteria ecoli.....

ASIA jesli ktokolwiek był smutny, to po przeczytaniu Twoich postów na pewno geba mu się cieszy :-D :-D Jesteś jedyna, niepowtarzalna, wyjatkowa, kosmiczna, zaje****a, zakrecona, niemożliwa, rozbrajająca, komiczna, najlepsza, przezabawna, NASZA AŚKA :-D

Aśka zazdroszczę Ci. T jak wraca z pracy, to jest zmęczony i tak sama się zajmuję małym 24 na dobę eh chyba że gdzieś wyjdę...
No i gratuluję postępów Fifola :tak:

I LOWE JU SOŁ MACZ MAJ HANI !!!!!!!!!!!!! :-D:-D Jarek mi zawsze mowil ze lubi INNE ahhahahah - teraz juz kumam czemu !

SE tak popisalam sama a co !

A co do Asi to popieram:) jak czytam komenty to od razu usmiech sie pojawia:)

nie no ja dziekuje kochana bardzo i ciesze sie ze komus mordka sie usmiecha !

Fajna nasza Aśka nie?

No baaa ! Ja UNIQUE jestem ahhahahahahha Ty tez jestes niezla wiracha maj darling ah!:-D

oj fajna fajna:)

no wlasnie juz bym was znala znacznie dluzej:)

Wy to wariatki jestescie

No i fakt ! BYlo pisac z nami ,ja tam bralam zarcie i przed lapka siadalam <jezu pamietam jak sie pisalo co sie zre przed kompem i jedna drugiej robila smaka na cos !

NO WLASNIE JA PRZYTYLAM 25 kg w ciazy PRZE WAS bo zescie mnie wciaz szczuly tama jadla to ,a ta to no i co ? ASKA szla i wyciagala byle co aby zjesc razem z WAMI ahhahahhaha ( zartuje ) zarlam bo lubialam !!!!!!!!!!

NO jak ja WAS kocham !!!!!!!!!!MOJE WY DARLINGI !!!!

Kochana z Julka juz lepiej:) miloze zapyatals:)
oj to moj ziec sie nie dobry zrobil i tatusiwoi chce uszkodzic jajka i bialej armi juz nie ebdzie produkowal.. chyba Fifi nie chce siostrzyczki....
lobuz nie dobry....
co do zrywania sie z placzem w nocy to jestesmy na tym samym etapie od kilku dni i tez sie meczymy po 8 i wiecej pobudek.... dzis wyjatkowo byly 2...
jak tak dalej bedzie to ja zwariuje!

no mowie ci czort!jakich malo ale jaki kochany ahahha !
Lepiej co by nie obil jaj Jarkowi bo rzeczywiscie bedzie mial moj stary problemy z produkcja hahahha a ja coreczke jeszcze chce !!!!!!!!!!!!! ( NIE TERAZ OF KORS )
Zasnol sam w wyrku ! i spi ! moze nocka bedzie znosna :) taaaa jak mi to Jarus rzekl - jasne ! hahahah
moj sie budzi jakies 3 -4 razy ostatnio! Oby to sie skonczylo!U nas wyjatkowo to potrafi sie nie obudzic wcale ale przez te 2 tyg zdarzylo nam sie to tylko 3 razy ! BOZE GDZIE MOJE NOCE CO SE SPALAM DO RANA!Mam nadzieje ze juz niedlugo wroca!

r
nie moge!!!! sikam ye smiechu!
przemieszcza sie na glowi...chcialabzm to zobaczyc:tak:

takye no, kupilam sobie spodnicyke i jestem w syoku normalnie nosye tyn. nosilam roymiar 38, schudlam ale nie wiedyilam ye ay tak, pryzmieryam 34 i dobra!:szok:
nie to nie jest dobra wiadomosc, moja mama i tak juy sie smieje ye tzlłka nie mam....:wściekła/y::zawstydzona/y:

no jutro rusyam na dalsyz ciag yakupow jakies buciki moye, spodnie, i bluzecyki, cyas odswieyzc syafe.....

p.s. ale sie wzspalam, wzgonilam mame na spacer y olkiem i spalam od 16.30 do 19!!!!!!ah jak milo bzlo!

he he :) mowie ci tak zasuwa na glowie ze maskara ,posciera se z czubka dyni te wlosy co ma i juz wogole bedzie kosmicznie wygladal ahahhah !

Nosimy ten sam rozmiar ahhaha ! ty nie masz dupy a u mnie bimbalki zanikly ahhaha !
gratuluje zakupow ja teraz czekam na FOTO w cooooo pochwal sie cos zakupila babo!

jeju to jednak nie jestem sama...tylko, ze my sie tak meczymy juz jakis miesiac......i nawet spanie z mamusia nie bardzo pomaga, bo maly sie wierci i kopie mnie przez cala noc i budzi sie co chwilke....w zeszlym tygodniu to mialam normalnie zalamanie psychiczne, bo ja wszystko zniose, ale nie chroniczne niewyspanie:( wiecie co dziala jedynie na moje dziecko? dzwiek suszarki do wlosow....mam w telefonie nagrana mp3 z suszara i tym go usypiam i wlaczam mu ja tez jak sie budzi z placzem. Natychmiast przestaje plakac. Problem w tym, ze nagranie trwa 15 minut.....i po jakis kolejnych 15 minutach ciszy placz na nowo.....i tak cala noc.....Tylko zaczelam zastanawiac, czy mu sie cos w glowe od tego szumu nie zrobi.....:p

boze jak bym moje dziecie widziala ,moj lubi tez szumy!!!!!!!!!Jarek wlancza mu WICHURE!!! ( czytaj pochlaniacz powietrza nad kuchenka hahahha ) szum nie z tej ziemi a mlody odloty lapie ! bez bujania bez niczego jak drze sie to tylko zapodac wichure trzeba ahhaha !i mlodego nie ma :p

ja tam nie potrzebuje wichury co by mlody mi zasnol ahhaha ! wyobrazalm se mojego Jarka gdzies na wychodnym a wichury nie bedzie ahhah jak szumi warami co by maly zasnol

nie wiem co sie jej tsalo... juz jakies 5 dni to trwa... nie wiem co jest ale jak wrzasnie to mowie ci i lzy jak grochy leca az ciezko ja uspokoic.. i nie tylko w nocy... za kazdym razem jak tylko zasnie dzis ani razu nie spala bo co zasnela to po 20min placz!

ja stawiam na skok rozwojowy !
Skoki rozwojowe.

Niestety kochana takie czasy, że robią na odwal wszystko ;/

My niedługo do neurologa śmigamy :tak: W sumie to takie chodzenie po nic, bo małemu nic nie dolega, ale lekarz powiedział, że najgorsze schorzenia nuerologiczne ujawniają się w 1 roku życia dziecka i lepiej dmuchać na zimne :tak:
Nie zdziwię się, jak kiedyś kawę zaczniemy pić z nudów :-D

A tak w ogóle to luźny lekarz :-) Okazało się, że na rowerze śmiga (starszy dziadek!!!) i na masę rowerowa przyjechał nawet, jak się dowiedział, że tata Alusia w stowarzyszeniu rowerowym jest :-D A zaczęło się od rowerowego body Alka...

:-D
i jak po wizycie ? ja mam termin na 7 lipca, i jakoś nie wiem czemu ale na samą myśl czuję taki niepokój.., niby Filipek zaczął nadrabiać swoje braki, jednak dla świętego spokoju wolę z nim pojśc na wizytę kontrolną:) jej jak ja nie lubię po lekarzach chodzić:no:

reklama
Luzna - pogon starego co by ptaka okompal ! :-D:-D:-D

Ja swojego wlansie pogonilam bo rzeklam ze nie popieszcze inaczej hahahahahha ! POSZEDL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Chyba steskniony pieszczot ! :eek:

zmykam :cool2::cool2::cool2:

Buziaki kochane moje :)

Do góry