reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

co do zrywania sie z placzem w nocy to jestesmy na tym samym etapie od kilku dni i tez sie meczymy po 8 i wiecej pobudek.... dzis wyjatkowo byly 2...
jak tak dalej bedzie to ja zwariuje!

jeju to jednak nie jestem sama...tylko, ze my sie tak meczymy juz jakis miesiac......i nawet spanie z mamusia nie bardzo pomaga, bo maly sie wierci i kopie mnie przez cala noc i budzi sie co chwilke....w zeszlym tygodniu to mialam normalnie zalamanie psychiczne, bo ja wszystko zniose, ale nie chroniczne niewyspanie:( wiecie co dziala jedynie na moje dziecko? dzwiek suszarki do wlosow....mam w telefonie nagrana mp3 z suszara i tym go usypiam i wlaczam mu ja tez jak sie budzi z placzem. Natychmiast przestaje plakac. Problem w tym, ze nagranie trwa 15 minut.....i po jakis kolejnych 15 minutach ciszy placz na nowo.....i tak cala noc.....Tylko zaczelam zastanawiac, czy mu sie cos w glowe od tego szumu nie zrobi.....:p

reklama
nie pytaj:D o jakies 30 kg za duzo:D moja waga sprzed ciazy juz byla za duza:D
ja tez zawsze mialam troszke wiecej kg niz powinnam,ale przed ciaza akurat sie odchudzalam i schudlam w ciagu mies 16kg! poniewaz odchudzalam sie na slub wazylam wtedy 70kg,taka waga mi sie marzy:-) pod koniec siernia ide na 40lecie i mam nadzieje ze do tej pory juz cos zrzuce

jeju to jednak nie jestem sama...tylko, ze my sie tak meczymy juz jakis miesiac......i nawet spanie z mamusia nie bardzo pomaga, bo maly sie wierci i kopie mnie przez cala noc i budzi sie co chwilke....w zeszlym tygodniu to mialam normalnie zalamanie psychiczne, bo ja wszystko zniose, ale nie chroniczne niewyspanie:( wiecie co dziala jedynie na moje dziecko? dzwiek suszarki do wlosow....mam w telefonie nagrana mp3 z suszara i tym go usypiam i wlaczam mu ja tez jak sie budzi z placzem. Natychmiast przestaje plakac. Problem w tym, ze nagranie trwa 15 minut.....i po jakis kolejnych 15 minutach ciszy placz na nowo.....i tak cala noc.....Tylko zaczelam zastanawiac, czy mu sie cos w glowe od tego szumu nie zrobi.....:p
o jasny gwint! nawet sobie tego nie wyobrazam!!! wspolczuje!ale pomysl z suszarka moglabys opatentowac:-D

ja tez zawsze mialam troszke wiecej kg niz powinnam,ale przed ciaza akurat sie odchudzalam i schudlam w ciagu mies 16kg! poniewaz odchudzalam sie na slub wazylam wtedy 70kg,taka waga mi sie marzy:-) pod koniec siernia ide na 40lecie i mam nadzieje ze do tej pory juz cos zrzuce
to jaka diete stosowalas??? kurde czy mi sie wydaje czy kg po ciazy gorzej sie zrzuca niz przed ciazA?

a co do wagi to ja tez przed ciaza mialam juz zapasik jakis 6kg i myslalam, ze moze bede miala to szczescie, ze mi przy karmieniu piersia zejdzie wszystko ciazowe i moze jeszcze choc troche z tego zapasik a tu zonk;/ jeszcze mam 1 kg ciazowy.......no ale zawsze mogo byc gorzej nie? a moja mama jest teraz na diecie dukana i w piesiac 8 kg spadla....nie wiem czy sie nie skusze jak skoncze karmic...tylko, ze ja nie zostalam stworzona do diet......ja zostalam stworzona do utylizowania czekolady:p:p:p

to jaka diete stosowalas??? kurde czy mi sie wydaje czy kg po ciazy gorzej sie zrzuca niz przed ciazA?
jadlam same owoce i warzywa i najadalam sie nimi do syt,ale po godz 17tej juz nic nie wcinalam,a i na skakance skakalam 20min po kazdym posilku.Prawie caly czas pilam wode acha a przez 2tyg bralam swietne tabletki ANANAS PLUS na odchudzanie rewelka!!! chamuja apetyt i spalaja tluszcz po 2tyg juz mi sie zoladek skurczyl i tyle amciu nie potrzebowalam wiec je odstawilam. kosztju cos ok 26zl za opakowanie ktore starcza na 6dni. ja od poniedzialku zaczynam je brac:)

Frankowa Mamo :szok: Alusia usypiala suszarka do 1 miesiąca życia (no może i dalej ale już sporadycznie). Ale potrzebował tego do zasnięcia tylko :tak: Ja jeszcze opatentowałam pomysł z radiem. Mam w kuchni takie małe brzęczydło i wstawiałam tam wózek z małym, ustawiałam radio na szumy same i zasypiał :-) Tak też nie chciał spać :no: Może i Frankowi by się szumy radiowe spodobały? Można się do tego szumu przyzwyczaić nawet :-D

A teraz? Boi się suszarki :-D W lato jak nie muszę, to nie używam suszarki, ale siostra ostatnio suszyła sobie u mnie głowę, bo się spieszyła i zbliżyła ją do Alusia a ten jak nie w ryk :-D najnormalniej się przestraszył :-D

a co do wagi to ja tez przed ciaza mialam juz zapasik jakis 6kg i myslalam, ze moze bede miala to szczescie, ze mi przy karmieniu piersia zejdzie wszystko ciazowe i moze jeszcze choc troche z tego zapasik a tu zonk;/ jeszcze mam 1 kg ciazowy.......no ale zawsze mogo byc gorzej nie? a moja mama jest teraz na diecie dukana i w piesiac 8 kg spadla....nie wiem czy sie nie skusze jak skoncze karmic...tylko, ze ja nie zostalam stworzona do diet......ja zostalam stworzona do utylizowania czekolady:p:p:p
a powiedz cos wiecej na temat tej diety?
utylizujesz czekolade powiadasz hmmm a ja chipsy,frytaski,kebebiki mniam....

reklama
jadlam same owoce i warzywa i najadalam sie nimi do syt,ale po godz 17tej juz nic nie wcinalam,a i na skakance skakalam 20min po kazdym posilku.Prawie caly czas pilam wode acha a przez 2tyg bralam swietne tabletki ANANAS PLUS na odchudzanie rewelka!!! chamuja apetyt i spalaja tluszcz po 2tyg juz mi sie zoladek skurczyl i tyle amciu nie potrzebowalam wiec je odstawilam. kosztju cos ok 26zl za opakowanie ktore starcza na 6dni. ja od poniedzialku zaczynam je brac:)

ja przed ciaza bralam bio CLA z zielona herbata:) tez dobre,efekty tez byly widocze no ale zaszlam w ciaze i sie skonczylo:D ale jeszcze je mam w domu to je wyjem i kupie te twoje:) tylko to dopiero jak skoncze brac antybiotyki:)
A w ogole kupilam ostatnio olej lniany w kapsulkach:) podobno to wspomaga dchudzania,uspokaja,dziala dobrze na cere,wlosy,pasnokcie,na uklad krazeniqa bo ma te kwasy omega3 i te inne dobre:) biore chyba 3 dzien i zobaczymy jaki to efekt da:D

Do góry