fikusek1988
Mama Alanka:)
Daffi wrocilas
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny ja wyskocze z dziwacznym pytaniem: jakich rzeczy uczycie juz swoje dzieci? albo czego powinno sie juz uczyc. wiem ze niektore ucza dzieci pic z kubeczkow i my tez chcemy zaczac jutro. Oprocz tego malej czytam, spiewam, mowie powoli "mama","tata","julia" zeby uczyla sie slow(pewnie za wczesnie na to...nie wiem) no i pokazujemy jej czesc i papa.
no wlasnie tylko to jest tak, przed szpitalem jak kladlismy go o 20.30 spac to sie budzil pierwszy raz ok 3-4
po szpitalu pierwsza pobudka ok polnocy, i dawalm mu herbatke, probowalam oszukac ale to nie ma sensu bo to cwaniak maly jest i za godzine albo pol znow sie budzi na mlesio:/
o ja sie ciesze ze ma;y zjr juz chociaz 160ml mleczka z kleikiem, bo mial okres ze jadl tylko 50 albo 40ml...:/ wlasnie chyba sam musi do tego dojrzec...U mnie na początku było identycznie budził się ok 3 później mu się poprzestawiało i budził sie o północy i o 3. Dawałam mu herbatkę i po godzinie znowu wołał. A teraz już nie woła, powolutku i sie oduczył dziecko wie czego mu potrzeba i jak dojrzeje że wieczorny posiłek mu wystarcza nie będzie już wołał mleczka w nocy. Michał na noc je 210ml kaszki z mlekiem a przedtem wystarczało mu 150ml mleka.
no wlasnie u nas jest to samo daje mu herbatke albo soczek tylko po to zeby za godzine wstac i dac mu mleko...no to gratulacje oby tak dalej
Wcale nie za wcześnie Ja też mu ciągle nawijam 'ma-ma' 'ta-ta' 'ba-ba' i on mnie uważnie słucha i gada po swojemu, a czasami uda mu się powiedzieć 'ba' 'ma' 'ga' lub niezidentyfikowane coś Grunt to osłuchanie dziecka z wyrazami - mówić wolno i wyraźnie i z uporem
Oprócz tego piosenki, okrzyki radości (wtedy ma największą radochę ). I Aluś już wie, że jak mówię 'brawo', to się klaszcze w dłonie Chociaż nie klaśnie, ale złoży rączki i się śmieje
Na słowo 'piątka' podaje rączkę i próbuje przybić
Kasia mojej szwagierce kazali oszukiwać małego wodą nocy, bo za dużo przybrał na wadze, ale w efekcie ma tylko biedaczka częstsze pobudki - napoi go, żeby za pół godz wstać i dać mu cyca
Trudno powiedzieć, jak oszukać dziecko. Mi się na mod nie budzi w nocy...rozumię, że Bebilon Pepti dostaje, skoro od lekarza? Aluś ma to mleczko i smakuje mu bardzo Zresztą wszystko jest lepsze od Nutramigenu
Olek mial byc wigilijnya jest sylwestrowyfajna fajna prezent pod choinke
no wlasnie moze tak sprobuje bo wody to on wogole nie dostaje tylko herbatki i soczkiA może spróbuj dawać stopniowo mniej mleczka, bo tak zaraz przejść na wode to może dziecko czuje za dużą różnicę.
MAM JESZCZE PYTANIE DO MAM Z WYSP!;
Dziewczyny bo my mamy zamiar sie wyprowadzic we wrzesniu lub pazdzierniku do anglii, i mam pytanko:
1.jak to jest z benefitami? czy jak pojade, i dziecko jest urodzone tu w pl to mam mozliwosc otrzymania jakichkolwiek dodatkow?
2. jak wyglada sprawa utzymania?czy za 1 pensje i ew. benefity bedziemy w stanie sie tam utrzymac?
3. czy da rade cos odlozyc jak bedziemy tam we trojke?
mi sie bardzo podoba ta spacerówka
a ja mam calkiem podobna zielona bo mam wózeczek tako jumper i tam jest podobna specerowka w ogole moj to jezdzi w spacerowce gdzies od marca bo w gondolce nie chcial
mam nadzieje, ze ten wózek zda u nas egzamin często chodzimy po leśnych drogach na spacery, dlatego wybrałam pompowane koła,zeby amortyzowały wstrząsy a mój Filip też w gondolke sie już nie mieściMoim zdaniem bardzo fajny, ma pompowane kola co jest bardzo wazne - super!
tak tak tylko ze ja mam wózek taki ze jest tez jako spacerówka i ja na wsi mieszkam to taka ładna spacerowka to nie musi byc