reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Kasiu z moim tez to roznie jest,ale jak idzie na noc to jak zasnie to spi,ale czasmi zanim zasnie to z 30 min sie wierci.
A w dzien potrafi spac 20 min i byc wyspanym:D dzis mi tak zrobil:)
moj to potrafi nawet w 5 minut sie wyspac!:p

Wszystkiego Najlepszego dla Tomeczka :)
DOLACZAMY SIE DO ZYCZEN!!!!!!!!!!!!!!!wszystkiego co najlepsze!
a my chrzciliśmy Filipka :) ( wkońcu! zawsze wypadało coś, co przesuwało datę, ale dzięki Bogu tym razem sie udało:p), impreza sie udała, w kościele mały był całkiem spokojny, prucz tego, że zaraz po nałożeniu zaczął wkładać do buzi szatkę, próbował wziąc rękę księdza do paszczy, i nie chciał znaku krzyża na główce :-D:-D:-Dale było oki:) a na wyborach też byłam :D
Witamy Aniolka!:D
hehe sie usmialam nie chcial znaku krzyza!:p

Dziewczyny ja wyskocze z dziwacznym pytaniem: jakich rzeczy uczycie juz swoje dzieci? albo czego powinno sie juz uczyc. wiem ze niektore ucza dzieci pic z kubeczkow i my tez chcemy zaczac jutro. Oprocz tego malej czytam, spiewam, mowie powoli "mama","tata","julia" zeby uczyla sie slow(pewnie za wczesnie na to...nie wiem) no i pokazujemy jej czesc i papa.
my tak caly czas robimy od dluzszego juz czasu + jeszcze slowo baba:)
i tez sie zastanawiam nad niekapkiem zeby pozniej nie bylo problemu ze chce butle, chociaz nie wiem czy nie za wczesnie....?

dziewczyny my dzis u pediatry po mleczko bylismy i stwierdzila ze przepisze nam teraz jednak bebilon bo humana moze olkowi nie starczac...:/
wazymy 8145 ( w tyg. przybral 445g) i ma juz 71 cm!!!!!i sie dziwily ze olek ma mala glowke w porownaniiu do klaty ale stwierdzilysmy ze to za mama:):p
i MAM DO WAS PYTANIE!!!!!!!:
zalecila mi zebym go odzwyczajala od karmien nocnych, tylko pytanie JAK!? :eek::eek::eek:

i tez sie zastanawiam nad niekapkiem zeby pozniej nie bylo problemu ze chce butle, chociaz nie wiem czy nie za wczesnie....?

dziewczyny my dzis u pediatry po mleczko bylismy i stwierdzila ze przepisze nam teraz jednak bebilon bo humana moze olkowi nie starczac...:/
wazymy 8145 ( w tyg. przybral 445g) i ma juz 71 cm!!!!!i sie dziwily ze olek ma mala glowke w porownaniiu do klaty ale stwierdzilysmy ze to za mama:):p
zalecila mi zebym go odzwyczajala od karmien nocnych, tylko pytanie JAK!? :eek::eek::eek:

Moze sprobuj dawac mu picie w nocy tak na oszukanie. Moze po kilku razach pomysli sobie ze na picie to nie warto sie budzic i w ten sposob cel zostanie osiagniety. Mojej siostry synek jednak byl takim glodomorem, ze sie to nie udalo ale wielu sie udaje.

Ja zaczęłam jakiś czas temu odzwyczajac i w sumie jak zje o 20 to budzi się ok 5-6 dawałam mu w nocy najpierw herbatkę potem wodę a teraz już rzadko się budzi.

Moze sprobuj dawac mu picie w nocy tak na oszukanie. Moze po kilku razach pomysli sobie ze na picie to nie warto sie budzic i w ten sposob cel zostanie osiagniety. Mojej siostry synek jednak byl takim glodomorem, ze sie to nie udalo ale wielu sie udaje.

Ja zaczęłam jakiś czas temu odzwyczajac i w sumie jak zje o 20 to budzi się ok 5-6 dawałam mu w nocy najpierw herbatkę potem wodę a teraz już rzadko się budzi.
no wlasnie tylko to jest tak, przed szpitalem jak kladlismy go o 20.30 spac to sie budzil pierwszy raz ok 3-4
po szpitalu pierwsza pobudka ok polnocy, i dawalm mu herbatke, probowalam oszukac ale to nie ma sensu bo to cwaniak maly jest i za godzine albo pol znow sie budzi na mlesio:/:cool:

no wlasnie tylko to jest tak, przed szpitalem jak kladlismy go o 20.30 spac to sie budzil pierwszy raz ok 3-4
po szpitalu pierwsza pobudka ok polnocy, i dawalm mu herbatke, probowalam oszukac ale to nie ma sensu bo to cwaniak maly jest i za godzine albo pol znow sie budzi na mlesio:/:cool:

U mnie na początku było identycznie budził się ok 3 później mu się poprzestawiało i budził sie o północy i o 3. Dawałam mu herbatkę i po godzinie znowu wołał. A teraz już nie woła, powolutku i sie oduczył dziecko wie czego mu potrzeba i jak dojrzeje że wieczorny posiłek mu wystarcza nie będzie już wołał mleczka w nocy. Michał na noc je 210ml kaszki z mlekiem a przedtem wystarczało mu 150ml mleka.

mój o dziwo tez ostatnimi czasy spokojniutki:) dale trwa u nas akcja; odzywaczajanie Filipka od mamy na każde zawołanie, i nawet widać już efekty :)

no to gratulacje :) oby tak dalej :tak:

Dziewczyny ja wyskocze z dziwacznym pytaniem: jakich rzeczy uczycie juz swoje dzieci? albo czego powinno sie juz uczyc. wiem ze niektore ucza dzieci pic z kubeczkow i my tez chcemy zaczac jutro. Oprocz tego malej czytam, spiewam, mowie powoli "mama","tata","julia" zeby uczyla sie slow(pewnie za wczesnie na to...nie wiem) no i pokazujemy jej czesc i papa.

Wcale nie za wcześnie :tak: Ja też mu ciągle nawijam 'ma-ma' 'ta-ta' 'ba-ba' i on mnie uważnie słucha i gada po swojemu, a czasami uda mu się powiedzieć 'ba' 'ma' 'ga' lub niezidentyfikowane coś :-D Grunt to osłuchanie dziecka z wyrazami - mówić wolno i wyraźnie i z uporem :)
Oprócz tego piosenki, okrzyki radości (wtedy ma największą radochę :)). I Aluś już wie, że jak mówię 'brawo', to się klaszcze w dłonie :tak: Chociaż nie klaśnie, ale złoży rączki i się śmieje :)
Na słowo 'piątka' podaje rączkę i próbuje przybić :-D

Kasia mojej szwagierce kazali oszukiwać małego wodą nocy, bo za dużo przybrał na wadze, ale w efekcie ma tylko biedaczka częstsze pobudki - napoi go, żeby za pół godz wstać i dać mu cyca :tak:
Trudno powiedzieć, jak oszukać dziecko. Mi się na mod nie budzi w nocy...rozumię, że Bebilon Pepti dostaje, skoro od lekarza? Aluś ma to mleczko i smakuje mu bardzo :tak: Zresztą wszystko jest lepsze od Nutramigenu :-D

reklama
Do góry