reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Ja dzis o dziwo wstalam o 7:30 bo tak julka pobudke zrobila... spimy i nagle slysze trzask.... a mala usiadla w lozeczku i reka trzymala sie szczebelkow a druga uderzala w przewijak a to lekkie i sie podnosil i tzraskal... dzis obnizamy jej lozeczko.
nie ma zartow... ona czego sie chwyci za to siada!

No i jest juz poprawa! flegamina i oklepywanie pleckow chyba bardzo pomaga.. antybiotk tez pomocny:)
julka dzis kaszlnela tylko raz i wcale nie tak mocno jak wczesniej :)
jest duza poprawa... mysle ze tak jak pani dr powiedziala jutro bedziemy mogly wyjsc na dwor na krotki spacer!
a powiedzcie mi.... moge wyjsc z nia dzis ale tylko do samochodu i do domu?
bo babacia meza ma urodziny 84 i mamy jechac do nierj.... ryzykowac i wziasc juz mala?
jak myslicie?
kochana jak Antek byl chory to pediatra pow ze jak ladnie na dworze to jak najbardziej wychodzic z nim z domku,nie unikac spacerow bo na pewno nie zaszkodza a nawet lepiej sie dzieciom chorym oddycha na powietrzu. Ja bym wziela mala,tylko uwazalabym zeby jej nie zawialo.

No to super!!!!

Jeżeli Julka nie ma goraczki to moim zdaniem możesz ją zabrać, oby tylko u babci nikt chory nie był.
A co do oklepywania i wykrztusnych syropków to nie zdziw się gdyby Julka zwymiotowała, czasami tak się zdaża przy wykrztusnym kaszelku.

tak tak wiem... na szczescie wszystko jest ok.. zero wymiotow i poprawa jest... spi ladnie bez pobudek tylko katarek znow bardziej wodnity sie zrobil.. juz nic z noska sie nie wydobywalo i zaczelo no ale katar to i tak z 7 dni sie utrzymuje minimum....

kochana jak Antek byl chory to pediatra pow ze jak ladnie na dworze to jak najbardziej wychodzic z nim z domku,nie unikac spacerow bo na pewno nie zaszkodza a nawet lepiej sie dzieciom chorym oddycha na powietrzu. Ja bym wziela mala,tylko uwazalabym zeby jej nie zawialo.

nie no jua z katarkiem wychodzilam caly czas ale teraz dostalysmy 2 dni zakazu wyjscia ae to by bylo tylko do auta i do domu i sz powrotem... u babci zdrowi wszyscy......

Czesc moje dupcie :)
Kurde mac aleeee mnie tuttaj nie bylo łoooohoho !
Nie bic nie krzyczec !
Taz ja myslalam ze w ciazy jestem ! Juz myslalam ze tasakiem ptaka mojemu obetne !
A tak na powaznie do dupy z tymi plastrami to nie dla mnie jakos zaufania nie mam do takich nowosci !Nie dosc ze sie glupio z nimi czulam , balam sie kapac co by nie odpadlo jak zamocze zabardzo ,to za cholere nie moglam uwierzyc ze to mnie zabezpiecza przed ciaza! No i tak se wkrecilam albo tak te plastry na mnie zaczely dzialac ze cholera nie dostalam okresu w maju a mialam dostac ok 23-24 maja ! I co ?????????
Tak sie zestresowalam ,ze QURWA dopiero 10 czerwca dostalam !

Tak czy siak pier...ole taki system z plastrami i zaczne zrec tablety choc sie zarzekalam ze nie bede !

Ja nie potrzebuje takiego stresu ! Alez owszem chce miec jeszcze CÓRECZKE ale nie teraz za 2 -3 lata bedzie ok ahahhaha !

Nie nadrabiam bo nie dam rady doslownie !

Daffi - boze juleczka znowu chora? tyle co doczytalam ! Kurcze mam nadzieje ze szybko jej przejdzie!Malutka takie ciepelko a ono w domu musi siedziec !Kurde dzieki Bogu ze Fifol byl tylko raz powaznie chory ze mial zastrzyki ,antybiotyki nas narazie omijaja !

Czesc moje dupcie :)
Kurde mac aleeee mnie tuttaj nie bylo łoooohoho !
Nie bic nie krzyczec !
Taz ja myslalam ze w ciazy jestem ! Juz myslalam ze tasakiem ptaka mojemu obetne !
A tak na powaznie do dupy z tymi plastrami to nie dla mnie jakos zaufania nie mam do takich nowosci !Nie dosc ze sie glupio z nimi czulam , balam sie kapac co by nie odpadlo jak zamocze zabardzo ,to za cholere nie moglam uwierzyc ze to mnie zabezpiecza przed ciaza! No i tak se wkrecilam albo tak te plastry na mnie zaczely dzialac ze cholera nie dostalam okresu w maju a mialam dostac ok 23-24 maja ! I co ?????????
Tak sie zestresowalam ,ze QURWA dopiero 10 czerwca dostalam !

Tak czy siak pier...ole taki system z plastrami i zaczne zrec tablety choc sie zarzekalam ze nie bede !

Ja nie potrzebuje takiego stresu ! Alez owszem chce miec jeszcze CÓRECZKE ale nie teraz za 2 -3 lata bedzie ok ahahhaha !

Nie nadrabiam bo nie dam rady doslownie !

Daffi - boze juleczka znowu chora? tyle co doczytalam ! Kurcze mam nadzieje ze szybko jej przejdzie!Malutka takie ciepelko a ono w domu musi siedziec !Kurde dzieki Bogu ze Fifol byl tylko raz powaznie chory ze mial zastrzyki ,antybiotyki nas narazie omijaja !

hehhe to jak bys ty miala coreczke ja bym szybko musiala sie starac o synka:)
julka chora pierwszy raz jest ze kaszle.. wczesniej tylko katarek i koniec no i raz jak byma mala to miala infekcje drog moczowych.
juz jest dobrze dzis mozna pwioeidziec ze rewe;acyjnie...a u nas od wczoraj ciepla nie ma a od wczoraj nie mozemy wychodzic na dwor takze luzik :)

reklama
hehhe to jak bys ty miala coreczke ja bym szybko musiala sie starac o synka:)
julka chora pierwszy raz jest ze kaszle.. wczesniej tylko katarek i koniec no i raz jak byma mala to miala infekcje drog moczowych.
juz jest dobrze dzis mozna pwioeidziec ze rewe;acyjnie...a u nas od wczoraj ciepla nie ma a od wczoraj nie mozemy wychodzic na dwor takze luzik :)

NO i dzieki Bogu ze coreczki jeszcze nie ma !!!!!!! Ty zapewne tez jeszcze bys nie chciala synka robic ahahahhaah !
NO to dobrze ze malutka sobie radzi ,lepiej dac antybiotyk niz czekac az sie rozwinie i w szpitalu wyladowac! oklepuj ja czesto i mocno u nas gadali ze to prawie caly sukces bo bez tego leki nic nie pomoga,niewiem czy pamietasz jak opisywalam to oklepywanie ??? Nam pozniej kazano robic mocna hustawke - winde na wszystkie strony dziecku aby po oklepaniu jak najwiecej poodrywac tej flegmy ! I wierz mi po tym podrzucaniu Filip zawsze bardzo duzo odkrztusil! napewno wam nie zaszkodzi a pomoze ! Wybuzkuj tam moja synowa i powiedz ze Filip jak sie nauczy chodzic to bedzie dbal o nia ahahahahahahahh w chorobie ! No ale na to trzeba jeszcze poczekac oooo ! A jak zebalki sa juz ? my bezzebni nadal!

Do góry