sylwik1987
Filipek
No jak pięknieDziękujęw imieniu Piotrusia, on śpi więc sam tego nie zrobi;-)
A juz pisałam wcześniej, że sobie zrobił prezent na półroczek bo wczoraj mu trzeci ząbek wyszedł.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No jak pięknieDziękujęw imieniu Piotrusia, on śpi więc sam tego nie zrobi;-)
A juz pisałam wcześniej, że sobie zrobił prezent na półroczek bo wczoraj mu trzeci ząbek wyszedł.
trzymam mocno kciuki za zdanie egzaminówMartusia, to może spróbuję go karmić tylko łyżeczką? może znudziła mu się butelka?
no nic, wracam do swojej sesji - w piątek i sobotę egzaminyniech ten czerwiec szybko zleci...
a chciałam Cię wcześniej już zapytać- wylicytowałaś ten ładny płaszczykmoja tez![]()
Gratuluję ząbków! :-) Z tego co pamietam to mojej Hani wyszły dwa ząbki kilka dni po Piotrusiu więc może tym razem też tak będzie... Na razie jest zmierzła i znowu zaczela sie ślinić, poczekamy zobaczymyA i jeszcze mnie dzis ugryzła, aaaauuuu jak bolało ;-)
A ty Maarta podajesz Piotrusiowi dalej swoje mleko w butelce czy sztuczne?
No to czekamy na żeba u Hani
co do mleka to juz leniwa jestem hehe, teraz ma zredukowane karmienia i cyca dostaje 4 razy w ciągu doby.
A z butli mleko mod daję. A to wszystko przez to że musiałam go ustawić przed powrotem do pracy. Przez 8 godzin nie bedzie mnie w domku więc musza z nianią sobie radzić:-)
No i mojej cycole juz sie przyzwyczaiły do zmiany więc spokojnie będe w pracy siedziała i nie będe musiała ściagać sobie mleczka.
Witam poranna kawą:-)
Nadrabiać nie będę :-( bo zajmie mi to pewnie cały dzień hehe
Zadowoleni jesteśmy z wyjazdu, super było, co prawda nie upalnie ale pogoda spoko- spacerowa
Podroż tez minęła super. Nogi tylko bolą bo ciagle całe dnie spacerowaliśmy. Rano zabierałam wszystkie potrzebne rzeczy i jak była pora karmienia Piotruś sobie wcinał. Wcale go nie odczułam, grzeczniusi byłGorzej z Antosiem, bo juz takie dziecko podatne jest wszelkiego typu rozrywki jak samochodziki, wesołe miasteczko itp sprawy.
Nic mi się nie chce a w środę już do pracy:-(
Co do ostatnich rozmów to ja osobiście tez nie wyobrażam sobie żebydziecka codziennie nie wykąpać. Może się nie zgrzeje w ciągu dnia ale szyje zawsze ma brudną, ślini się, czasami pluje jak je itd.
No i zdrówka wszystkim życzymy!!!
Ps. Wczoraj Piotr pół roczku skończył i uczcił to kolejnym ząbkiem![]()
Dziewczyny trzymajcie mocno kciuki!
ale naprawde bardzo mocno...
wlasnie dostalam od kolezanki cynk ze jej kumpela wynajmuje kawalerke do konca czerwca i sie wyprowadza wiec bedzie wolna.... oby nam sie tylko udalo!
juz mi nie przeszkadza ze to kawalerka.... byleby byl wlasny kąt!
co prawda cena prawie taka sama jak tu na 2 pokojach ale juz mi to wisi... byleby nikt nie wyrzucil nas tak jak ten gosc to zrobil!
po poludniu dostane nr do wlascicielki tej kawalerki i bede dzwonic! tak sie stresuje ze szok...
oby tylko kaucji nie chciala bo nie bedziemy mieli pieniedzy na kaucje niestety.,......
Daffodill w sobote swietowalismy pol rokumasz racje sam porod nie jest ciezki
najgorsze byly te skurcze
alan tez jak na pierwsze dziecko nie byl maly,a slyszalam gdzies ze podobno pierwsze sa najmniejsze
![]()
cześć dziewczynki, ale mnie tu nie było...
witam nową mamusię
jestem zmartwiona. Daniel nic mi nie przybył na wadze. 6 tygodni temu ważył 8900g a teraz waży równe 9 kgpediatra mówi że to za mało. może to być spowodowane tym jego długim ząbkowaniem, i niechęcią do jedzenia, ale ja naprawdę nie wiem jak mam go karmić! dziennie zjada jeden mały słoiczek gerbera i w sumie 250 ml mleka... każda inna próba kończy się płaczem a jak już weźmie smoczek do buzi to trze nim o dziąsła.
kupki są dobre, raz dziennie i nie ma problemów z ich zrobieniem. ulewa mu się coraz mniej. co radzicie?
czesc dziewczyny!
Mam problemik z malymod 3dni ma rzadkie kupki,nie ma ich wiecej,robi jak zwykle 3,4kupki na dzien ale sa one niestety rzadkie nawet bardzo! Dzis przed chwilka dotknelam jego czolka i cieplutkie...mierze temp a tu 37,5 po 10min 37,7 a po nastepnych 5min juz 37,9
niby przeziebiony nie jest,choc czasem psiknie czy kaszlnie,ale nie stawialabym ze ta temp to przez to...choc juz sama nie wiem
teraz maly mi zasnal w lozeczku! co sie w dzien nie zdaza nigdy! kurcze cos sie dzieje...macie pomysl co to moze byc? gnac do lekarza od razu czy poczekac jeszcze,moze to jakies przejsciowe?
A ja wlasnie przymierzalam sie do zakupu takiego pojemnikaMozesz napisac jakiego dokladnie uzywasz? Moze sprobuje innej firmy.
Po takim apelu grzechem byloby sie nie odezwac![]()
Pewnie ze aktualne! Zapraszam do nas w weekend
Chyba ze wolicie gdzies na neutralnym gruncie (w polowie drogi ;-)). W kazdym raze do nas serdecznie zapraszamy! :-)
Normalnie czytacie mi dzis w myslach :-) O to tez mialam Was zapytac. A dokladnie chcialam zapytac czy jeszcze oplaca mi sie uczyc moje dziecie picia z butelki? Bo do tej pory nie opanowal tej sztuki a wszystkie madre ksiazki i artykuly w internecie mowia wlasnie to co napisala Daffi. Tylko wiadomo - to jest teoria. A jak to jest w praktyce? Do kiedy Wasze dzieciaczki (pytanie oczywiscie do mam ktore maja juz starsze dzieci) pily mleko z butelki? I jak bardzo ulatwialo to Wam zycie (w sensie czy wg Was bardzo uciazliwe byloby gdyby nie umialy)?
kuźwa, dałam małemu jabłuszko o 17 zamiast mleka, zjadł ślicznie, cały słoiczek. a kolacji ani nie tknął, krzyk i złość... i teraz nie wiem czy mam go obudzić na jedzenie o 23 czy poczekać aż sam się obudzi? z tym, że ostatnio przesypia mi całe noce i je dopiero o 10 rano. zwariuję...
pisałam wcześniej że byłam z nim u pediatry i powiedziała, że 100 g na 6 tygodni to stanowczo za mało. i najprawdopodobniej spadł z wagi bo wcześniej jadł ładnie.
spróbuję mu dać kaszkę po 22.
idealna waga dzecka rocznego to miedzy 9 a 10 kg...wiec pod tym wzgeldem nie jest zle...cześć dziewczynki, ale mnie tu nie było...
witam nową mamusię
jestem zmartwiona. Daniel nic mi nie przybył na wadze. 6 tygodni temu ważył 8900g a teraz waży równe 9 kgpediatra mówi że to za mało. może to być spowodowane tym jego długim ząbkowaniem, i niechęcią do jedzenia, ale ja naprawdę nie wiem jak mam go karmić! dziennie zjada jeden mały słoiczek gerbera i w sumie 250 ml mleka... każda inna próba kończy się płaczem a jak już weźmie smoczek do buzi to trze nim o dziąsła.
kupki są dobre, raz dziennie i nie ma problemów z ich zrobieniem. ulewa mu się coraz mniej. co radzicie?
A może zagęszczać mleczko kleikiem byłoby bardziej kaloryczne??
to rzeczywiscie malo....moze do zupki mu dodaj kleiku kukurydzianego lub ryzowgo??ja zawsze dodaje zeby przetrzymal na zupie 4 godz..a do mleka tak jak dziewczyny radza jakas kaszke slodka?dostaje na kolację zagęszczone, 180 ml mleka + 6 miarek do mleka kaszki ryżowej, co daje jakieś 200 ml. z tego zje 90 ml i ma dość.
schemat jedzenia wygląda tak.
pobudka w okolicach 7 rano, o 10 zje 100 ml, później o 14 zje obiadek, o 17 zje jakieś 50-80 ml i o 20 90 ml mleka z kaszką.
moj chyba jest uczulony na gluen ostatnio po kaszce wyszla mu wysypka na calych plecach..hejja rowniez uzywam pampersow
chodze po sklepach i czekam na jakies promocje
probowalyscie moze kaszki nestle 8 zboz?
ja ostatnio Alanowi kupilam i najwyrazniej mu smakuje,juz jak widzi ze robie kaszke to zaczyna piszczec z niecierpliwosci![]()
CHERIE moze to bunt..czytalam tez ze jak dziecko wyrasta z okresu niemowlecego moze miec bunt i nie chcec jesc i ze trzeba to przeczekac..??kuźwa, dałam małemu jabłuszko o 17 zamiast mleka, zjadł ślicznie, cały słoiczek. a kolacji ani nie tknął, krzyk i złość... i teraz nie wiem czy mam go obudzić na jedzenie o 23 czy poczekać aż sam się obudzi? z tym, że ostatnio przesypia mi całe noce i je dopiero o 10 rano. zwariuję...
ULENKA zdrowka dla synala~!!!!Ulenka nie bój sie kąpać chorego dziecka, przy temp dobrze jest zrobić kąpiel, temp wody zawsze musi być o 1-2 stopnie niższa niż temp ciała. Nawet jeżeli to przeziębienie to przecież w domu nie jest zimno;-)
W każdym razie cieszę się że juz lepiej i mam nadzieję, że temp na noc nie będzie wzrastać.
A u mnie luuuz, znowu sama;-) piękny tydzien był ale się szybko skonczył.
A w środę do pracy powrót, nie chce mi się.
moj tez swicie lysymi dziSLAMIhej maartatwoj Piotrus juz ma tyle zebali a moj jeszcze nie ma nic
![]()
jjjjaaa tez!!!trzymam mocno kciuki za zdanie egzaminów![]()