ulenka7883
mamusia Antolka:)))
marta a dla Piotrusia spóźnione ale szczere STO LAT!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
marta a dla Piotrusia spóźnione ale szczere STO LAT!!!
Uleńko zdrówka dla Antosia. Mam nadzieję, że to przejściowe i jutro będzie już oki.
Cherie najważniejsze to trzymac się stałych pór jedzeniaja bym próbowała podać jedzonko przez sen a jak nie to bym obudziła.
A Antolkowi sie polepszylodostal czopka i temp na szczescie spadla. nie kapalam go dzisiaj bo sie boje,bo jesli to jakies przeziebienie to mogloby sie pogorszyc. Wypil cala flache kaszunci i juz maluda spi w swoim lozeczku:-)Oby jutro juz nic takiego sie nam nie przydazylo,kurcze i zeby ladnie nocke przespal...
no nie dziwie sie ze nie masz ochoty by wracac do pracy zawsze lepiej w domku:-)a ty to jeszcze masz w domku dwa zywe skarby,ktore pewnie ciezko jest opuscic.Ulenka nie bój sie kąpać chorego dziecka, przy temp dobrze jest zrobić kąpiel, temp wody zawsze musi być o 1-2 stopnie niższa niż temp ciała. Nawet jeżeli to przeziębienie to przecież w domu nie jest zimno;-)
W każdym razie cieszę się że juz lepiej i mam nadzieję, że temp na noc nie będzie wzrastać.
ale dobrze Was miec:-) Nastepnym razem (oby takiego nie bylo) juz bede madrzejsza i nie odbiore antolkowi radosci z kapieli nawet w chorobie.
A u mnie luuuz, znowu sama;-) piękny tydzien był ale się szybko skonczył.
A w środę do pracy powrót, nie chce mi się.
no prosze jaki madry chlopczyk z niego juz wie ze prezenciki trzeba robic:-) a to zebolek z tego naszego Piotrusia:-)Dziękujęw imieniu Piotrusia, on śpi więc sam tego nie zrobi;-)
A juz pisałam wcześniej, że sobie zrobił prezent na półroczek bo wczoraj mu trzeci ząbek wyszedł.
Ja ząbków na razie nie myję robiłam kilka prób (kupiłam taką małą gumową szczoteczkę), ale widzę że jej jakoś to nie przypadło do gustu. Poczekam az ząbki będą większe. A tak przy okazji zastanawiam sie czy jak sie myje takie pierwsze zabki to czy przypadkiem nie ściera się jakiegoś szkliwa lub czegos w tym stylu?
Tak nam tez nie kazali pierwszy tydzien malej myc a pozniej 2 lub 3 razy w tygodniu zeby skora sie nie wysuszala zabardzo bo twierdza ze male dziecko tak az bardzo sie nie brudzi. Tu w Anglii takich upalow jak w Polsc nie ma wiec ja kapie mala co 2 dzien i jest ok a w dni bez kapieli wycieram chuteczkami.
No coz co kraj to obyczaj. Zaloze sie ze jak byscie zobaczly jak tu ubieraja dzieci to nie jedna by sie za glowe zlapala![]()
Daffodill w sobote swietowalismy pol rokumasz racje sam porod nie jest ciezki
najgorsze byly te skurcze
alan tez jak na pierwsze dziecko nie byl maly,a slyszalam gdzies ze podobno pierwsze sa najmniejsze
![]()