reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

a ja szykowałam sie do odbioru autka....i coś mi szepnęło by przegląd sprawdzić....choroba! skończył się wczoraj ...no to dzwonie do tego mechanika,żeby mi przegląd zrobił....i mówi,że ok ale dopiero na pon:-:)-:)-(...po czym za 2 h dzwoni,że auto gotowe! no to Julka do wózka...południe już prawie było...upał jak cholera...i dawaj 4 km po auto...normalnie kilka takich 'spacerków' i bede szczuplutka:-)Julek miał cień na szczęście bo słoneczko grzało mi w plecy:cool2:
...ale okazało sie,ze tam mamy zamontowany fotelik siedzący:szok::szok::szok: a my jeszcze leżaczkowego używaliśmy:szok::szok::szok: no ale po pierwsze wyboru nie było a po drugie to była krótka trasa.....no ładnie się zdziwiłam:szok::szok::szok:taki dumny i blady siedział jak na tronie!!!!! normalnie się uśmiałam :-):-):-)...aż z radości pojechaliśmy jeszcze na zakupy :-D no i ciekawe co P. powie bo nie wie ,że autko już pod domem.Myślał,że tak daleko pieszo się nie wybiorę....Niespodzianka :):cool2::cool2::cool2:Miłego wieczoru Dziewczynki !

reklama
Ja nie lubię jak mi się coś nakazuje ;) Pamiętajcie, macie też Polskie korzenie i nie musicie powielać wszystkiego tak jak Szwedzi, chociaż to prawda, że co kraj to obyczaj ... nie jestem jednak zdania, że nie myte dziecko jest zdrowsze, w innym razie ludzie z braku higieny nadal chorowali by na różne ustrojstwa ;) jak kiedyś ....
Odnośnie wanny to ja też mam głęboką, ale odkąd młody skończył 2 miesiące to kąpię go w wannie :) prosty sposób na samodzielne kąpiele :) kładziesz dwa ręczniki -jeden pod pupę, drugi pod głowę, nalewasz wody tyle ile uważasz i jedziesz :)Przy okazji przekręcasz na brzuch i sobie leży na płyciźnie :)

Nawiążę jeszcze do tego co napisałam :)
Zapytać można Naszych mam i babć jak kiedyś wyglądała kąpiel ......My mamy teraz wygodne czasy, a kiedyś trzeba było iść do studni, przywlec wodę, zagotować w garze ... i jakoś na brak czasu się nikt nie żalił ;) a niejednokrotnie trzeba było ze dwoje dzieciaczków wykąpać

A czemu nie kapiesz ty malej?

:
no jak to ? wszędzie o tym trąbią i namawiają zeby kąpał Tata:tak: na szkole rodzenie uczą wszyskich tatusiów kąpieli i pielęgnacji dziecka :tak: po pierwsze żeby miał okazję łapać kontakt z dzieckiem i mógł spędzić z nim chwilę a po drugie żeby mamusia miała troszkę czasu dla siebie :tak: U nas wśród znajomych wszyscy tatusiowie kąpią :tak: ja w sumie Mała kąpałam może z 10 razy jak R. nie było no i teraz jak wyjechał :tak: i jestem z niego bardzo dumna ,bo robi to doskonale :tak: ...a te ich zabawy w dużej wannie są rewelacyjne...Mała uwielbia z nim kapiele :tak: Ja bym nie miała już siły na to po całym dniu, więc kąpiel byłaby po prostu kąpielą a nie zabawą.. Zresztą on jak przychodzi z pracy mniej więcej o 18 to od razu sam zajmuje się Gabrysią, później sam szykuje kąpiel..ja wieczorem musze tylko przygotowac ubranko i nakarmić...ranne zmienianie pieluszki też nalezy do tatusia :tak:

STO LAT dla NATALKI!!!
I od nas ogromne buziaki dla Natalki

Jestem chwilkę w domu bo Hania zasypia..Tomek będzie spał na dworze bo taka piękna pogoda! Normalnie leży na macie z fujarką na wierzchu i "luftuje" dupsko:-D:-D:-D

Za nami tez dziwna nocka..obudził się o 23 i cały czas płakał..gryzł pieluchę jak oszalały..czyżby górne zęby tak szybko szły:szok:
O p.ółnocy wody dalej nie chciał więc zabarwiłam mu ją soczkiem..w końcu troche wypił..i po 10 min płaczu w łóżeczku zasnął do 2.30..wtedy już dałam cyca i spał do 6 a potem do 8:szok::szok::szok:

Dobra lecę na dworek..miłego dnia:-)

Normalnie się załamię :(
Właśnie dzwoniła do mnie koleżanka która była dwa dni temu z dzieciakami.. zapytać się czy moje zdrowe bo jej córa ma jelitówkę!!!!!
Jak Hania się zaraziła to.....nie wiem co zrobię :(

U mnie w nocy tez dzisiaj byl ryk:tak:i tez sama nie wiem co bylo tego przyczyna:no:ale w koncu moj maz sie przekonal co to znaczy dla dziecka mama:-Djak go tylko przytuliłam to dziecko spokojniejsze bylo:tak:oczywiscie nic do niego nie mowiłam,było ciemno a on i tak wyczuł ze to mamusia:tak::-)AGA oby was to omineło;-)

Dzis prawie calusienki dzien na dworze:-)tak cieplutko to trzeba kozystac;-)
No i dzis pojawiło sie u mnie plamienie wiec chyba okres sie zaczyna:tak:tylko ze cos słabo,pewnie spiralka spowoduje ze bedzie cieniutko;-)no i w standardzie pozarłam sie z chłopem:-Djak mu powiem ze przyszla @ to bedzie jeszcze bardziej zawiedziony:-D:-D:-D

My takze sie dolaczamy do zyczen:)

Lorelei..... moze i masz racje.. ale mowie ja nic nie widze w tych dziaselkach by cos tam mi kielkowalo!
a moze ja sie na tym juz po prostu nie znam... ale kupy sa caly czas zielone... czasem zdarzaja sie zolte.. a naprawde szczerze mowie ze zero nowosci.... je julka to co zwykle i staram sie tego pilnowac bo jesli tak bedzie to w poniedizalek ide do pediatry.... bez gadania!

U Hani też nie było nic białego widać, po prostu pewnego dnia była marudna i wzięłam łyżeczkę i okazało się że stuka ząbek :)

czyli z tymi ząbkami nie jest tak,że wychodzenie jednego cięgnie się w nieskończoność ?

u nas juz sie ciagnie tydzien!! ale moze i do 3 !!

eliza wejdz na spotkaniowy i powiedz czy jedziesz !!!
z reszta wszyscy zainteresowani niech sie wypowiedza! bo narazie jest nas niewiele tych zainteresowanych a emwu ekstra z tego powodu przylecialaby do polski wiec wiecie!!

czyli z tymi ząbkami nie jest tak,że wychodzenie jednego cięgnie się w nieskończoność ?

hmmm. synkowi mojej kolezanki zabek zaczal sie wyrzynac jak mial 3 mies. a wyrosl dopiero jak mial 9 chyba....

witam sie u nas nic ciekawego.....skonczyla sie nystatyna, i wczoraj po poludniu niczym nie smarowalam ( a juz btylo ladnie) iz nowu sie pojawily te brzydkie plesniawki, kupilkam w koncu aphtin i zobaczymy,

dzis moja i K. 3 rocznica.....:)

reklama
Do góry