reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Czesc dziewczynki:-)
Kurcze ale tu pustki,wywialo was?:-D Nawet nadrabiac nie mam co:-Dto az nie normalne u nas:tak:
melduje ze u nas nocka znoe spokojna (i oby tak zostalo) maly obudzil sie ok7ej a pol godz temu znow zasnal i spi jak susel:-)Od wczoraj daje mu 210ml mleczka bo mysle ze sie nie najadal i od glodu byl taki nerwowy i wyzywal nas,jak na razie jest ok,ale ocenie to popoludniu jak troche czasu minie.
Emwu stronka swietna :-):-):-)

reklama
Witajcie;)
ja tylko na chwilke bo moje dziecko od 2 dni mnie terroryzuje:szok::szok::szok: nie chce leżeć, ciągle by tylko na rękach chciał,a jak znikam na minutkę dosłownie to taki płacz i krzyk, że aż serce zamiera we mne, no jakby mu się krzywda jakaś działa! :*[/COLOR][/B][/SIZE]

Lęk separacyjny- mamy to samo- poczytaj sobie na necie :-). Inaczej mówiąc- kolejny skok rozwojowy.

Witam moje dziecię śpi więc mam chwilkę żeby zajrzeć. Dzis kolejne szczepienie 3 dawka WZW. A pogoda szkoda gadać leje wieje tyle że 15st więc w miarę ciepło.

Dobry dzień ;)

Ostatnio nie zaglądam, gdyż jestem u mamy i przy okazji pracuję nad sobą ; ) fryzjer, zakupy itd.
Mam nadzieję, że u Was wszystko O.K : ) - liczę, że tak :)
U Nas z rewelacji to młody cięgle ćwiczy siadanie :/ nawet przy karmieniu robi przerwy by się podciągać cwaniak mały :) Mi nie śpieszno do tego etapu rozwoju ale on to chyba chce już do szkoły iść ;)
Słabo śpimy w nocy ,chyba przez zęby (piszę ''chyba'') gdyż kto go tam wie .... czasami ciężko go rozgryźć :)
Nie mam nawet minimalnych szans na nadrabianie więc nawet nie próbuję :/

Co do jabłuszka to niestety Nas uczuliło :/ więc skreślam tymczasowo z listy :/
Fajnie ze masz czas teraz by zadbac o siebie:) humor i samopoczucie pewnie od razu lepsze.A widze ze i tobie maly silacz rosnie:)))) i bardzo niecierpliwy bo tak jak antek chce wszystko na juz:)))

Lęk separacyjny- mamy to samo- poczytaj sobie na necie :-). Inaczej mówiąc- kolejny skok rozwojowy.

My tez :confused: moze dlatego zasypia tylko jak muzyka leci bo slyszy głos i mu razniej juz niewiem...

TAK wogole witam sie maly zasnal napewno na chwile nadrobilam i zaraz pewnie lece bo sie obudzi... i znow to samo... tylko przy mamusi... dobrze ze dzis sroda:-) i weekend dluzszy to mezunio bedzie ... tyle ze i tak latamy caly czas przygotowania do chrzcin ...

Dziewczyny od kiedy wiedziałyście, że można już sadzać maluszki z podparciem?

Moja ładnie się podciąga za palce, ale sama nie i zastanawiam się, czy można ją już posadzić z podparciem, czy może to jeszcze za duże obciążenie dla kręgosłupa? W sumie pediatra powiedział mi, żeby za często tego nie robić (chodzi o dawanie palców do podciągania).

Dziewczyny od kiedy wiedziałyście, że można już sadzać maluszki z podparciem?

Moja ładnie się podciąga za palce, ale sama nie i zastanawiam się, czy można ją już posadzić z podparciem, czy może to jeszcze za duże obciążenie dla kręgosłupa? W sumie pediatra powiedział mi, żeby za często tego nie robić (chodzi o dawanie palców do podciągania).

Nam kazała jak mały się podciąga do siadania (przy tym się mocno napina i nóżki i głowę podnosi w tym samym czasie jak bobsleista) lekarka w tej sytuacji podpowiedziała by nóżki brac do dołu i głowa mu sama opada : )
Stwierdziła, że dzieci które tak wcześnie starają się siadać są od urodzenia za bardzo pionizowane czyli noszone na rękach i stąd te ich zapędy do siadania .......... ja małemu nie zabraniam prób ale i też nie ułatwiam by na siłę siadał ... jak daje się bardzo we znaki to na brzuch go biorę - to dla niego bezpieczniejsze ... żadnych podparć nie stosuję - znam swoje dziecko i wiem, że to jeszcze nie dla niego- gibie się jak słomka na wietrze ......
A podciąga się za każdym razem też pięknie jak się palce da ..... ale nic poza tym ...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry