reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
u nas też nie jest kolorowo z kasą, Krzysiek przynosi jakieś 1800 zł ale z tego na dojazd mu wychodzi jakieś 400 zł, + rachunki więc mamy tysiaka na miesiąc, ale dajemy jakoś radę. wcześniej to jeszcze ja miałam jakieś zaskórniaki - 300-500 zł, ale już nie piszę do gazetki bo nie mam autentycznie czasu... jak skończę sesję to zabieram się za szukanie pracy :tak:

PAULUS A CO ROBI maz??? i bedziecvie wynajmowac mieszkanko czy wlasne ?? a bac sie nie ma co ja juz 2 lata wynajmuje i sami mieszkamy i super :) moj maz tez od 7 do 15 :) i tez jam happy z tego powodu

Dla półrocznych: Franka Mamy Stacha i Ali mdmd wszystkiego naj naj podwójnie :-)
i my dolaczamy sie do zyczen!!!!!!!!!!!!!
i wszystkiego naj naj dla dzieciaczkow zeby sie zdrowo i spokojnie chowaly!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no masz szcescie kobieto ze anpisalas hehe nie no zartuje ale juz dawno nic o nim nie wspomin alas i sie z tesknilam za Szymciem:)
odpukac najwazneijsze ze zdrowy i oby tak zostalo:)

a u nas dzis rewelacyjny dzien.....
julka co drugi dzien jest cudowna... mila usmiechnieta grzeczna bawi sie sama i gada ze soba...
osttanio stwierdzialm do meza ze Julka zamknela sie w sobie... przestala gaworzyc itp....
wczesniej buzka jej sie nie zamykala a tu taka cisza nastala...
ale jak to powiedzialam to nasteponego dnia jakby diabelek ja opetal...
teraz nie chce zamknac buzki swojej.... mozna oszalec:):):):)
a juz najbardziej podoba mi sie jak sadzam ja na kolana i rozmawiam do niej i ona mi odpowiada... i jak ja mowie delikatnym tonem to ona takim piszczacym odpowiada.. a jak powiem takim twardym glosem stanowczym to wtedy na mnie krzyczy:):):):) juz widze ze wkroczyla w okres zmiany tonacji glosu stosownie do sytuacji:)
to sie nie nudzisz!

Daffi powiedz mi co zrobilas jak julka dostala plesniawek? bo olek dostal wlasnie, ...:/
i po jakim czasie zeszly??

U mnie ostatnie dwie noce masakra. Nie dość, że mała się w nocy budzi 2-3 razy na jedzenie, to teraz jeszcze się budzi ot tak bez powodu- też ze 2 razy. Tak więc średnio co 2 godziny mam pobudkę. Nie wiem co to? Na zęby mi to nie wygląda, bo nie wiedzę objawów ząbkowania. Może ten skok rozwojowy 6 m-ca zwany lękiem separacyjnym?????? Ja u niej takie coś dostrzegam, bo jak tylko wyjdę ja albo mąż, to zaraz wszczyna larmo, żeby przyjść. No i też trochę marudzi- zwłaszcza wieczorem.
U nas jest dokladnie to samo!!!!!!!!!
tylko spacery pomagaja, wtedy spi i jest spokojny, a jak wroce do domu to sie zaczyna:/

a co do wracania do pracy, to ja mialam wrocic 15czerwca ale zalatwilam sobie wychowawczy (niestety bezplatny) i wracam do pracy dopiero 1wrzesnia:tak: Ciesze sie bo ja jak pracowalam to musialam wstac o 3rano zeby na4byc na peronie i czekac na pociag a do domku wracalam dopiero ok 16tej! bylam zalatwiac wszystko w pracy 2tyg temu i jak wrocilam bylam troche podlamana ze znow te pociagi i tyle czasu w drodze bez mojego malutkiego syneczka...a wiecie co zrobil moj mezus? kupil mi cinkusia na gaz zebym mogla dojezdzac autem i oszczedzac czas a co za tym idzie nie tesknic tyle za Antosiem:-) teraz bede wychodzila z domku po 5tej rano a wracac bede ok15tej! och jak mi to samopoczucie poprawilo i juz nie jest mi tak smutno:-)
super maz:)

PAULUS A CO ROBI maz??? i bedziecvie wynajmowac mieszkanko czy wlasne ?? a bac sie nie ma co ja juz 2 lata wynajmuje i sami mieszkamy i super :) moj maz tez od 7 do 15 :) i tez jam happy z tego powodu
zazdraszczam:)

u nas tez ciezko z kasa, jeszcze K. mial dzis dostac wyplate, a kierowniczka poszla na urlop i prawdopodobnie beda mieli opoznione wyplaty:/ a ja juz nie mam kasy a wszystkie rzeczy co do chrzcin trzeba oplacic i liczylam na jego wyplate:/

witam sie tak wogole, na szczescie w nocy po 1 dawce paracetamolu temperatura wrocila do normy, Olek od 2 w nocy do 7 rano spal bez przerwy!w szoku jestem,
no i po usg bioderek wszystko jest OK:)tylko te plesniawki:/

Wszystkiego naj naj, dużo zdrówka i uśmiechów każdego dnia dla naszych Słoneczek Najdroższych!!!:-)

Mówicie o kasie....my samych opłat mamy 1400zl miesiecznie! :wściekła/y: wynajmujemy mieszkanie za 1.200zl z oplatami wszystkimi.....a tylko K pracuje i to też ma takie godziny, że szlag trafia...od 6.00 do 15.00 wychodzi zimą a w sezonie letnim to nawet i do 22.00 go nie ma! i zostaje nam około 800zl na życie...ale dajemy radę, nawet jakieś oszczędności się znajdą:)

Juz po wizycie , naszczęście pomyślne wiadomości :) wprawdzie mały ma niedobór witaminy d3 i wyniki nie są za dobre, ale nie ma krzywicy :-):-):-) muszę zwiększyć mu z jednej kropelki na dwie wit d3 i dawać wapno w syropku, wystawiać g jak najdłużej na słoneczko i powinno być dobrze, ale jeszcze za 2 miesiące następne badania krwi zeby zobaczyć czy coś sie polepszyło;) nasza lekarka twierdzi, ze lepiej dac trochę mniej tej wiataminy niż za dużo, bo nadmiar jest zdecydowanie gorszy niż niedobór:tak: ale jestem szczęśliwa, że wszystko jest w miarę oki :) a płaska głowka z tyłu jest poniekąd przyczyną tego niedoboru, ale wapno, ukladanie na bok (będziemy toczyć o ta pozycję boje:-D) a potem siedzenie napewno poprawi wygląd główeczki :D

Super ze to nie krzywica ,bardzo sie ciesze ! Trzymamy kciuki za Was :)

U mnie zostało tyle jedzenia że połowa forum by się najadła :-) mam tydzien z głowy gotowania...

U mnie bylo to samo :) Tydzien zarcia mialam he he !

sliczny anioleczek :)

Daffi powiedz mi co zrobilas jak julka dostala plesniawek? bo olek dostal wlasnie, ...:/
i po jakim czasie zeszly??

poszlam od razu do lekarza.... tam pzrepisali mi Nystatyne ktora w naszym przypadku w ogole sie nie sprawdzila!
najlepsza jest gencjana ale nie ta do pepka bo to jest na spirytusie... kupuje sie w aptece wodny roztwor Gencjane i tym smarowalam w buzi ze az cala byla fioletowa az z niej cieklo hehe...
odpukac dopiero 2 dni mam spokoju z plesniawkami bo bardzo czesto mi nawracaly po 1 dniu.... oby tym razem bylo inaczej...
ogolnie mozna pwoiedziec ze miala je dobre 2 tyg:(:(:(:(:(

Kopciuszek jeszcze polecala bez recepty aphtin... ja nie probowalam bo gencjana pomogla....

reklama
poszlam od razu do lekarza.... tam pzrepisali mi Nystatyne ktora w naszym przypadku w ogole sie nie sprawdzila!
najlepsza jest gencjana ale nie ta do pepka bo to jest na spirytusie... kupuje sie w aptece wodny roztwor Gencjane i tym smarowalam w buzi ze az cala byla fioletowa az z niej cieklo hehe...
odpukac dopiero 2 dni mam spokoju z plesniawkami bo bardzo czesto mi nawracaly po 1 dniu.... oby tym razem bylo inaczej...
ogolnie mozna pwoiedziec ze miala je dobre 2 tyg:(:(:(:(:(

Kopciuszek jeszcze polecala bez recepty aphtin... ja nie probowalam bo gencjana pomogla....
a ja slyszalam zeby siuskami przemywac

Do góry