mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
kurcze asica mi przypomniala ze musze odebrac paszport Agatki !!! wlasnie dzwonilam i juz jest gotowy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
i my dolaczamy sie do zyczen!!!!!!!!!!!!!Dla półrocznych: Franka Mamy Stacha i Ali mdmd wszystkiego naj naj podwójnie :-)
to sie nie nudzisz!no masz szcescie kobieto ze anpisalas hehe nie no zartuje ale juz dawno nic o nim nie wspomin alas i sie z tesknilam za Szymciem
odpukac najwazneijsze ze zdrowy i oby tak zostalo
a u nas dzis rewelacyjny dzien.....
julka co drugi dzien jest cudowna... mila usmiechnieta grzeczna bawi sie sama i gada ze soba...
osttanio stwierdzialm do meza ze Julka zamknela sie w sobie... przestala gaworzyc itp....
wczesniej buzka jej sie nie zamykala a tu taka cisza nastala...
ale jak to powiedzialam to nasteponego dnia jakby diabelek ja opetal...
teraz nie chce zamknac buzki swojej.... mozna oszalec
a juz najbardziej podoba mi sie jak sadzam ja na kolana i rozmawiam do niej i ona mi odpowiada... i jak ja mowie delikatnym tonem to ona takim piszczacym odpowiada.. a jak powiem takim twardym glosem stanowczym to wtedy na mnie krzyczy juz widze ze wkroczyla w okres zmiany tonacji glosu stosownie do sytuacji
U nas jest dokladnie to samo!!!!!!!!!U mnie ostatnie dwie noce masakra. Nie dość, że mała się w nocy budzi 2-3 razy na jedzenie, to teraz jeszcze się budzi ot tak bez powodu- też ze 2 razy. Tak więc średnio co 2 godziny mam pobudkę. Nie wiem co to? Na zęby mi to nie wygląda, bo nie wiedzę objawów ząbkowania. Może ten skok rozwojowy 6 m-ca zwany lękiem separacyjnym?????? Ja u niej takie coś dostrzegam, bo jak tylko wyjdę ja albo mąż, to zaraz wszczyna larmo, żeby przyjść. No i też trochę marudzi- zwłaszcza wieczorem.
super maza co do wracania do pracy, to ja mialam wrocic 15czerwca ale zalatwilam sobie wychowawczy (niestety bezplatny) i wracam do pracy dopiero 1wrzesnia Ciesze sie bo ja jak pracowalam to musialam wstac o 3rano zeby na4byc na peronie i czekac na pociag a do domku wracalam dopiero ok 16tej! bylam zalatwiac wszystko w pracy 2tyg temu i jak wrocilam bylam troche podlamana ze znow te pociagi i tyle czasu w drodze bez mojego malutkiego syneczka...a wiecie co zrobil moj mezus? kupil mi cinkusia na gaz zebym mogla dojezdzac autem i oszczedzac czas a co za tym idzie nie tesknic tyle za Antosiem:-) teraz bede wychodzila z domku po 5tej rano a wracac bede ok15tej! och jak mi to samopoczucie poprawilo i juz nie jest mi tak smutno:-)
zazdraszczamPAULUS A CO ROBI maz??? i bedziecvie wynajmowac mieszkanko czy wlasne ?? a bac sie nie ma co ja juz 2 lata wynajmuje i sami mieszkamy i super moj maz tez od 7 do 15 i tez jam happy z tego powodu
kurcze asica mi przypomniala ze musze odebrac paszport Agatki !!! wlasnie dzwonilam i juz jest gotowy
Juz po wizycie , naszczęście pomyślne wiadomości wprawdzie mały ma niedobór witaminy d3 i wyniki nie są za dobre, ale nie ma krzywicy :-):-):-) muszę zwiększyć mu z jednej kropelki na dwie wit d3 i dawać wapno w syropku, wystawiać g jak najdłużej na słoneczko i powinno być dobrze, ale jeszcze za 2 miesiące następne badania krwi zeby zobaczyć czy coś sie polepszyło nasza lekarka twierdzi, ze lepiej dac trochę mniej tej wiataminy niż za dużo, bo nadmiar jest zdecydowanie gorszy niż niedobór ale jestem szczęśliwa, że wszystko jest w miarę oki a płaska głowka z tyłu jest poniekąd przyczyną tego niedoboru, ale wapno, ukladanie na bok (będziemy toczyć o ta pozycję boje) a potem siedzenie napewno poprawi wygląd główeczki
U mnie zostało tyle jedzenia że połowa forum by się najadła :-) mam tydzien z głowy gotowania...
A oto i nasz aniołeczek
Zobacz załącznik 251248
Daffi powiedz mi co zrobilas jak julka dostala plesniawek? bo olek dostal wlasnie, ...:/
i po jakim czasie zeszly??
a ja slyszalam zeby siuskami przemywacposzlam od razu do lekarza.... tam pzrepisali mi Nystatyne ktora w naszym przypadku w ogole sie nie sprawdzila!
najlepsza jest gencjana ale nie ta do pepka bo to jest na spirytusie... kupuje sie w aptece wodny roztwor Gencjane i tym smarowalam w buzi ze az cala byla fioletowa az z niej cieklo hehe...
odpukac dopiero 2 dni mam spokoju z plesniawkami bo bardzo czesto mi nawracaly po 1 dniu.... oby tym razem bylo inaczej...
ogolnie mozna pwoiedziec ze miala je dobre 2 tyg
Kopciuszek jeszcze polecala bez recepty aphtin... ja nie probowalam bo gencjana pomogla....