reklama
NO i jestem Daffi jak moglam wyrodna matka ze mnie hihi szymcio ma sie dobrze pfu pfu jest kochany ladnie je ladnie spi i generalnie nie mam z nim problemow. Dzis w realu 45 minut lezal i sie rozgladal smial sie jak maly wariatuncio ale ja go kocham i w kolejce gigant tez byl grzeczniutki nawet nie pisnalKupilam surimi i makaron ryzowy i ogorka tylko nie wiem jak ta salatke mam zrobic gdzies o niej slyszalam No i lody wiec zrobie deserki lodowe i kokieciki ( z paczki nie chce mi sie robic hihi) no i jeszcze moze tunczykowa salateczke jakies ciasteczko i bedzie git
no masz szcescie kobieto ze anpisalas hehe nie no zartuje ale juz dawno nic o nim nie wspomin alas i sie z tesknilam za Szymciem
odpukac najwazneijsze ze zdrowy i oby tak zostalo
a u nas dzis rewelacyjny dzien.....
julka co drugi dzien jest cudowna... mila usmiechnieta grzeczna bawi sie sama i gada ze soba...
osttanio stwierdzialm do meza ze Julka zamknela sie w sobie... przestala gaworzyc itp....
wczesniej buzka jej sie nie zamykala a tu taka cisza nastala...
ale jak to powiedzialam to nasteponego dnia jakby diabelek ja opetal...
teraz nie chce zamknac buzki swojej.... mozna oszalec
a juz najbardziej podoba mi sie jak sadzam ja na kolana i rozmawiam do niej i ona mi odpowiada... i jak ja mowie delikatnym tonem to ona takim piszczacym odpowiada.. a jak powiem takim twardym glosem stanowczym to wtedy na mnie krzyczy juz widze ze wkroczyla w okres zmiany tonacji glosu stosownie do sytuacji
ulenka7883
mamusia Antolka:)))
No ja tez sobie nie wyobrazam mijego powrotu do pracy chyba bede caly czas wisiec na telefonie aby dowiedziec sie co Antuan robi.Hej dziewczynki wpadłam tylko na chwilę bo niestety ciesze sie ostatniki chwilami lenistwa jutro koniec dobrego ide do pracy wrrrrr
cały dzień dzis opiekowałam sie Stasiem i całowałam i całowałam bo jutro 8 godzin sie nie będzimy widziec jakoś mi smutno z tego powodu... wiem ze trzeba wrocic ale teraz mi smutno jutro to nie wysiedze w pracy...:---(
Mexi
Fanka BB :)
U mnie ostatnie dwie noce masakra. Nie dość, że mała się w nocy budzi 2-3 razy na jedzenie, to teraz jeszcze się budzi ot tak bez powodu- też ze 2 razy. Tak więc średnio co 2 godziny mam pobudkę. Nie wiem co to? Na zęby mi to nie wygląda, bo nie wiedzę objawów ząbkowania. Może ten skok rozwojowy 6 m-ca zwany lękiem separacyjnym?????? Ja u niej takie coś dostrzegam, bo jak tylko wyjdę ja albo mąż, to zaraz wszczyna larmo, żeby przyjść. No i też trochę marudzi- zwłaszcza wieczorem.
ulenka7883
a co do wracania do pracy, to ja mialam wrocic 15czerwca ale zalatwilam sobie wychowawczy (niestety bezplatny) i wracam do pracy dopiero 1wrzesnia Ciesze sie bo ja jak pracowalam to musialam wstac o 3rano zeby na4byc na peronie i czekac na pociag a do domku wracalam dopiero ok 16tej! bylam zalatwiac wszystko w pracy 2tyg temu i jak wrocilam bylam troche podlamana ze znow te pociagi i tyle czasu w drodze bez mojego malutkiego syneczka...a wiecie co zrobil moj mezus? kupil mi cinkusia na gaz zebym mogla dojezdzac autem i oszczedzac czas a co za tym idzie nie tesknic tyle za Antosiem:-) teraz bede wychodzila z domku po 5tej rano a wracac bede ok15tej! och jak mi to samopoczucie poprawilo i juz nie jest mi tak smutno:-)
Hot chocolate
Mama Macola ;)
Wszystkim dzieciaczkom życzę mnóstwa uśmiechu:-)
A dla Franka i Ali podwójne buziaki
Ja na 150ml kaszki mleczno-ryżowej daję 5 dużych łyżek kaszki ;-)
A u nas dzisiaj pogoda tragiczna Mżawka od rana i chyba nic nie będzie ze spaceru
A dla Franka i Ali podwójne buziaki
Ja podaję ze smoczka 6+ do kaszek (z 4 kropelkami)... ale mam pod ręką awaryjny 6+ z 3 kropelkami Na początku Maciek nie chciał pić z tego do kaszek bo mu za dużo leciało... a teraz w zależności od humoru je raz z tego raz z tego, więc muszę mieć oba smoki pod ręką i wymieniam jak mu coś nie pasujeKurde podalam malemu dzis kleik na noc tzn do 180 ml mleka wsypalam jedna duza lyzke kleiku i cos mu nie szlo bo jadl prawie pol godziny prawie zasnelam przy nim uzywam smoczka 3 + z TP moze poradzicie jaki smoczek kupic i ile tego kleiku dodawac
Ja na 150ml kaszki mleczno-ryżowej daję 5 dużych łyżek kaszki ;-)
U nas stan podgorączkowy był tylko raz... podałam mu czopek i po drzemce nie było śladu po gorączce;-) U ciebie ta temperatura też nie jest wysoka, więc myślę, że uda ci się ją szybko zbić ;-)MAM PYTANIE DO MAM! ktorych dzieciaczki po szczepieniu mialy gorazcke:jak dlugo trwala? podalismy paracetamol o 20, i jak sie sie obudzi to podamy jeszcze raz,ale sie boje, bo strasznie rozgrzany byl, mial 38,1stopni:/
A u nas dzisiaj pogoda tragiczna Mżawka od rana i chyba nic nie będzie ze spaceru
ulenka7883
a u mnie w dzien cos sie dzieje i nie wiem dlaczego!U mnie ostatnie dwie noce masakra. Nie dość, że mała się w nocy budzi 2-3 razy na jedzenie, to teraz jeszcze się budzi ot tak bez powodu- też ze 2 razy. Tak więc średnio co 2 godziny mam pobudkę. Nie wiem co to? Na zęby mi to nie wygląda, bo nie wiedzę objawów ząbkowania. Może ten skok rozwojowy 6 m-ca zwany lękiem separacyjnym?????? Ja u niej takie coś dostrzegam, bo jak tylko wyjdę ja albo mąż, to zaraz wszczyna larmo, żeby przyjść. No i też trochę marudzi- zwłaszcza wieczorem.
w nocy maluch spi jak susel bo zasypia ok20tek a budzi sie dopiero ok7rano tak ze jestem zadowolona. ale w dzien juz nie chce tak spac jak kiedys. jeszcze pare dni temu zasypial co 2godz i robil pol godz drzemki a na dworze to potrafil spac nawet 3godz a od 3dni antek nie chce juz spac! chce sie caly czas bawic i trzeba do niego non stop cos mowic i musi mnie widziec bo jak nie to syrena ale nie ze placze tylko krzyczy!! wczoraj to od 14,40juz do wieczornego spania nie zmruzyl oka ale zmeczony byl bo tarl oczka i ziewal ale o spaniu nie bylo mowy nawet nie pozwalal sie uspic. Nie wiem co mu sie dzieje,czy to normalne? nie umiem uspic swojego dziecka od paru dni((
W
wika_20
Gość
A JA DZIECIACZKOM ZYCZE ABY ZAWSZE MIAŁY SWOJE UPRAGNIONE ZABAWKI TO TAK Z OKAZJI DNIA DZIECKA I JUBILATOM DZISIEJSZYM STÓWKA :-):-):-)
cZESC
Mataka to który ??? hmm moze jakiś w Centrum będziemy miały taka sama droge
cZESC
nie wiem gdzie was teraz wiecej wiec pisze i tu...to samowybaczcie
moze by jakis bank obrabowac.....
Mataka to który ??? hmm moze jakiś w Centrum będziemy miały taka sama droge
W
wika_20
Gość
a u mnie w dzien cos sie dzieje i nie wiem dlaczego!
w nocy maluch spi jak susel bo zasypia ok20tek a budzi sie dopiero ok7rano tak ze jestem zadowolona. ale w dzien juz nie chce tak spac jak kiedys. jeszcze pare dni temu zasypial co 2godz i robil pol godz drzemki a na dworze to potrafil spac nawet 3godz a od 3dni antek nie chce juz spac! chce sie caly czas bawic i trzeba do niego non stop cos mowic i musi mnie widziec bo jak nie to syrena ale nie ze placze tylko krzyczy!! wczoraj to od 14,40juz do wieczornego spania nie zmruzyl oka ale zmeczony byl bo tarl oczka i ziewal ale o spaniu nie bylo mowy nawet nie pozwalal sie uspic. Nie wiem co mu sie dzieje,czy to normalne? nie umiem uspic swojego dziecka od paru dni((
Wiesz co Ulenka moj maluch tez spi w nocy ładnie! A w dzień nie bardzo wydaje mi się ze nasze dzieciaczki moze co raz mniej snu juz potrzebuja,,, tymbardziej ze nocke pięknie przesypiaja :-) to sa wyspani ;-)
ale zawsze jak Igor nie mogl zasnac i płakał pomagał odkrzurzacz teraz nie działa na niego ale znalazłam sposób jak juz nie moze zasnac i sie meczy wlaczam głosno muzyke nim przeleci cala piosenka Igorek spi albo sama mu spiewam uwielbia to :-)
reklama
aga6671
Mama Hani i Tomka
a co do wracania do pracy, to ja mialam wrocic 15czerwca ale zalatwilam sobie wychowawczy (niestety bezplatny) i wracam do pracy dopiero 1wrzesnia Ciesze sie bo ja jak pracowalam to musialam wstac o 3rano zeby na4byc na peronie i czekac na pociag a do domku wracalam dopiero ok 16tej! bylam zalatwiac wszystko w pracy 2tyg temu i jak wrocilam bylam troche podlamana ze znow te pociagi i tyle czasu w drodze bez mojego malutkiego syneczka...a wiecie co zrobil moj mezus? kupil mi cinkusia na gaz zebym mogla dojezdzac autem i oszczedzac czas a co za tym idzie nie tesknic tyle za Antosiem:-) teraz bede wychodzila z domku po 5tej rano a wracac bede ok15tej! och jak mi to samopoczucie poprawilo i juz nie jest mi tak smutno:-)
Cudowny mąż