reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

U mnie chyba zaczyna sie skok rozwojowy:tak:maly byl wieczorem nie mozliwy i sama nie wiem jaka byla przyczyna,kupki dzis nie bylo wiec albo brzuszek go bolal albo kupki nie moze pocisnac (tylko ze w ruch poszedl termometr i nic ) albo zaczyna sie skok tak jak Daffi pisala:tak:pozatym mialam takie przejscie dzis ze szkoda gadac:wściekła/y:normalnie mialam powodz w domu:wściekła/y:ale nie z przyczyn ze mnie zalala jakas woda z dworu tylko ze za kabina w lazience peknol wezyk od wody:szok::szok::szok::wściekła/y:wy nawet nie wiecie jakie to bylo przerazenie:tak:a ile wody w domu:szok:trwalo to moze kilka minut ale wody bylo pod kostki w calej łazience,korytarzu,plynela po schodach do piwnicy:tak:sprzatania co nie miara:wściekła/y:cale szczescie ze do domu przyszla Julcia bo ja nie wiem co to by bylo,my wszyscy bylismy na podworzu.Teraz to az sie boje polozyc spac bo nie wiem czy sie nie obudze na wielkiej wodzie:tak:no ale wezyk jest kupiony nowy,ciekawe czy tamten byl wadliwy czy jak...
PROSZE MI POMOC !! jak wytlumaczyc 5 miesiecznemu/prawie/ maluchowi ze ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM JEST PASSE !!!! przeciez ona chciala mnie wzrokiem zjesc jak swoja zupe jadlam ... jak jej dalam sprobowac to normalnie uszy sie trzesly !!! i im bardziej pomagowana tym lepsza !!! /dalam jej 3 razy po pol lyzeczki/

No mamuska niezle:tak:jeszcze powiedz ze ta pomidorowka byla na smietanie lub mleku.?

Hej laski. Troszkę mnie nie było więc wypada się odezwać.
Aleks zaskakuje mnie z dnia na dzień coraz bardziej. Siada samodzielnie kilka razy dziennie!!!!!:tak::-D Co chwila obrót na brzuch(obraca się na obie strony) Obecnie zmiana pampersa to wyczyn!:-)

Jutro podpisujemy umowę o wynajem mieszkanka(domku) dwupokojowego, udało nam się znaleźć za 500 zł miesięcznie więc jesteśmy zadowoleni bo praktycznie w centrum będziemy mieszkali:)

Wyprowadzimy się dopiero za miesiąc, dwa ale to z powodów finansowych...
Zła wiadomość jest taka, że wtedy nie będę przez dłuuuugi czas pisać na forum... Tylko podczytywać czasem o neta mieć nie będę...
Hm... no to chwilowo tyle. Buziaki:happy2:

Bedziemy tesknic:tak:

reklama
No ja zdecydowałam się na butelkę wieczorem żeby mały dłużej spał(choć z tym bywa różnie) i żeby wiedział jak się pije z butli bo Hania do 10 miesiąca nie chciała pić z niczego tylko z cyca! A jak wprowadziłam kleik..to po mału troszkę jabłuszka żeby nie było zaparć, potem przeszłam na kaszkę..z łyżeczki nie chciał to daję przez flachę:)

a jak robisz kaszke zeby byla plynna ? bo ja za kaszke do picia place majatek a chetnie przetestoalabym tansza wersje!!!

kopciuszku pomidorowka byla "czysta" ja teraz ograniczam zbedne tluszcze i na chudym rosolku robie rownie chuda pomidorowa :) nie ma tesciowej wiec szaleje a mariuszowi smakuje :)

Kopciuszku współczuję! Nawet sobie nie wyobrażam co ja bym zrobiła jakby mnie tak zalewało a A by nie było!

Mea ja kupuję z bobovity mleczno ryżową..i na 210 ml wody daję 8 miarek od mleka kaszki! dość długo mieszam najpierw łyżeczką a potem potrząsam butelką żeby nie było grudek bo inaczej smok się zatyka! I super leci!

Kopciuszku współczuję! Nawet sobie nie wyobrażam co ja bym zrobiła jakby mnie tak zalewało a A by nie było!

Mea ja kupuję z bobovity mleczno ryżową..i na 210 ml wody daję 8 miarek od mleka kaszki! dość długo mieszam najpierw łyżeczką a potem potrząsam butelką żeby nie było grudek bo inaczej smok się zatyka! I super leci!

musze to sprawdzic ... kupie kaszke bananowa ... moze ten moj smyk sie nie kapnie :)

Witam ;-)

Kurcze czas szybko leci...jakoś rano znajduję czas na poczytanie, a potem już tylko w teren albo w domu praca.
A i mamy już prezent dla Alusia - centrum muzyczne Z FP :-) Myślę, że mu się spodoba :)

Dziewczyny Alek od paru dni ma zatwardzenie :-( Pić mi szkrab nie chce ;/ i nie wiem, co z tym fantem zrobić. Nowości mu nie daję :no: tylko to co zawsze...

Poczytam, co u Was się dzieje :)

Ojej Kopciuszku współczuję:-( Miałaś sporo sprzątania.... Mam nadzieję, że więcej to się nie powtórzy.

Ech a ja tez dnie na sprzątaniu spędzam, sprzatam na zapas hehe jeszcze tylko tydzień wolności i wiataj praco! Dobrze, że nianka przychodzi to przynajmniej spokojnie wszystko robię;-)

PROSZE MI POMOC !! jak wytlumaczyc 5 miesiecznemu/prawie/ maluchowi ze ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM JEST PASSE !!!! przeciez ona chciala mnie wzrokiem zjesc jak swoja zupe jadlam ... jak jej dalam sprobowac to normalnie uszy sie trzesly !!! i im bardziej pomagowana tym lepsza !!! /dalam jej 3 razy po pol lyzeczki/

ojj to sobie nawarzyłaś :-D T też daje Alkowi różne rzeczy do posmakowania :-D i najchętniej to był młody zjadł to, co my ;-)

Czesc dziewczynki.

Jaki dzis koszmarny dzien.Pada i zimno...wrrr
Mala dzis byla od rana marudna i poplakiwala az w koncu teraz zasnela...
Ja zaraz znikam nas pakowac bo w piatek w koncu lecimy do Polski:-)Strasznie sie ciesze!!!

Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze pociechy...

o to fajnie :-) oby Wam pogoda w PL dopisała chociaż :tak:
Wpadnij do Torunia :-)

no tak pokasluje to nie jest mokry kaszel ale ja juz sie martwie.....

I DOLACZAM SIE DO ZYCZEN!!! WSZYSTKIM MAMUSIOM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! I PRZEDE WSZYSTKIM DUUUUUUZOOOO ZDROWKA DLA POCIECH!!

moj Olek zrobil mi dzis prezent i obudzil sie w nocy dopiero o 4.15!!!! dla mnie to niespodzianka bo [po szpitalu budzil sie o 1, 2 w nocy czasem nawet o polnocy, takze jestem wyspana, dzis dobre wiesci, K. od czerwca idzie do pracy wiec mam nadzieje ze bedzie lepiej finansowo:)

Kasia spoko nie martw się na zapas :tak:
I super, że w końcu lepiej staniecie z pieniędzmi :tak: A Oluś dał Ci miły prezent na Dzień Matki :-)

STO LAT WSZYSTKIM MAMAUSIOM !!!! buziaczki :***

moja córcia z babcią już 3 dzień, jakoś się trzymam choć jak wracam z pracy to mała mnie tak tuli, że nie myślałam, że tak będzie ;) mój kotek kochany

Widzisz, jest dobrze :tak: Najczęściej to my przeżywamy bardziej rozstania niż dzieci ;-)
No i babcia daje radę :-)

Ojej Kopciuszku współczuję:-( Miałaś sporo sprzątania.... Mam nadzieję, że więcej to się nie powtórzy.

Ech a ja tez dnie na sprzątaniu spędzam, sprzatam na zapas hehe jeszcze tylko tydzień wolności i wiataj praco! Dobrze, że nianka przychodzi to przynajmniej spokojnie wszystko robię;-)

Marta jak się niania sprawuje?

reklama
Do góry