reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

PROSZE MI POMOC !! jak wytlumaczyc 5 miesiecznemu/prawie/ maluchowi ze ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM JEST PASSE !!!! przeciez ona chciala mnie wzrokiem zjesc jak swoja zupe jadlam ... jak jej dalam sprobowac to normalnie uszy sie trzesly !!! i im bardziej pomagowana tym lepsza !!! /dalam jej 3 razy po pol lyzeczki/

no ładnie mamuska! teraz bedziesz w jej oczach be! hehe zartuje.. no coz widocznie tak smakuja jej mamine zupki:)
jak wyjasnic? nie mam pojecia... ja jak jem to odwracam julke tylem do siebie daje zabwki i wlaczam tv nie lubie jak na mnie patrzy blagalnie!
a dzis poraz pierwszy zje obiadek INDYK W POMIDORACH! ciekawe czy bedzie tolerowac pomidory.....

reklama
Czesc dziewczynki.

Jaki dzis koszmarny dzien.Pada i zimno...wrrr
Mala dzis byla od rana marudna i poplakiwala az w koncu teraz zasnela...
Ja zaraz znikam nas pakowac bo w piatek w koncu lecimy do Polski:-)Strasznie sie ciesze!!!

Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze pociechy...

Kochana jestes! :happy2:

Dziekuje dziewczynki BARDZO za zyczenia a Robercik macha do Was grzywa :-D

Duzy jest :tak: A mi sie troche smutno zrobilo jak to przeczytalam bo moj synek przez dlugi czas byl rozmiarow Twojego a ostatnio waga przestala isc w gore a wrecz duzo spadla :-( Nie mam pojecia co jest tego przyczyna. Jest tylko cyckowy i jeszcze nie rozszerzylam mu diety. Moze to to :confused:

A jesli chodzi o spanie to (odpukac ;-)) wydluzenie przerwy po ostatniej drzemce jak do tej pory pomoglo :tak:

Emirko cieszę się że ze spaniem lepiej! A wagą się nie przejmuj...Tomek w 6 tyg przytył już tylko 700 g i pamiętaj że odkąd skończył 3 miesiące chyba to zawsze przed spaniem dostaje butlę mleka modyfikowanego a teraz nawet kaszki..i zjada 210..i chciałby jeszcze:-DNo i już po mału przekonyje się do jedzenia łyżeczką..jabłka, śliwki i trochę zupki jarzynowej popitej cycem;-)

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Mam z okazji Dnia Matki, uśmiechu, radości, pociechy ze szkrabów. :-D:-D:-D
A ja się muszę pochwalić , bo nie wytrzymam!!!:-D:-D:-D Dostałam dzisiaj prezent na Dzień Matki od mojego smyka. Weroniczka pierwszy raz sama usiadła w łóżeczku. :szok: Wchodzę do pokoju, a ona sobie siedzi w łóżeczku i tarmosi swojego ulubionego misia i uśmiech od ucha do ucha. Ale się cieszę!!! :-D:-D:-D Zrobiłam parę zdjęć, wkleję je do albumu wieczorem.
Pozdrawiamy.

Gratulacje!
Mąż ma właśnie tydzień urlopu i jakoś tylko się sprzeczamy....
Nie ma o czym gadać, główny temat malutka, nic nam się nie chce...

Jeszcze byliśmy w niedzielę u teściowej co też nie pomogło :wściekła/y:

Hmmm...my też mieliśmy taki kryzys przy Hani..ciężko jest przestawić się z samotnego życia na dziecko...ale mam nadzieję że i u was to mine
PROSZE MI POMOC !! jak wytlumaczyc 5 miesiecznemu/prawie/ maluchowi ze ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM JEST PASSE !!!! przeciez ona chciala mnie wzrokiem zjesc jak swoja zupe jadlam ... jak jej dalam sprobowac to normalnie uszy sie trzesly !!! i im bardziej pomagowana tym lepsza !!! /dalam jej 3 razy po pol lyzeczki/

He he zakazany owoc smakuje najlepiej:-D

Ja też dołączam sie do życzeń..

I niestety muszę powiedzieć że mi dzieci w nocy jak na złość nie dały pospać:wściekła/y:
Najpierw obudziła się Hania..i jak zwykle jak wstał do niej A to skończyło się wielkim rykiem! Bo chciała do dużego łóżeczka isć spać..a tatuś zawsze da się przekonać jak ona trochę popłacze! W końcu jak się Tomek przy okazji obudził to zły policjant...mama musiał wkroczyć do akcji:no: W końcy Hania zasnęła..więc cyrk zaczął Tomek..najpierw pogadywał w łóżeczku..ale przed 2!!!! zaczął ryczeć! Jak skończyłam wrzeszczeć po A:zawstydzona/y: to się poddałam i wzięłam Tomka do łóżka i zasnął przy cyca! A Arek do mnie "wszystkiego najlepszego z okazji dnia matki":-D:-D:-D Tak się śmialismy że mało znów dzieci nie pobudziliśmy:-D

My też mieliśmy kryzys po Stasiu, teraz już nie. Wydaje mi się, że ten "kryzys" to raczej coś co nam przeszkadza i z czym musimy się oswoić, wszystko w życiu trzeba zaakceptować jeśli nie można tego zmienić i wtedy ponownie nastaje harmonia :-)

Emirko cieszę się że ze spaniem lepiej! A wagą się nie przejmuj...Tomek w 6 tyg przytył już tylko 700 g i pamiętaj że odkąd skończył 3 miesiące chyba to zawsze przed spaniem dostaje butlę mleka modyfikowanego a teraz nawet kaszki..i zjada 210..i chciałby jeszcze:-DNo i już po mału przekonyje się do jedzenia łyżeczką..jabłka, śliwki i trochę zupki jarzynowej popitej cycem;-)

Wlasnie mialam Cie pytac czy podajesz cos oprocz piersi i nie zdazylam bo juz mi odpowiedzialas :-) Bo ja dietowe dylematy przechodze :tak:

No ja zdecydowałam się na butelkę wieczorem żeby mały dłużej spał(choć z tym bywa różnie) i żeby wiedział jak się pije z butli bo Hania do 10 miesiąca nie chciała pić z niczego tylko z cyca! A jak wprowadziłam kleik..to po mału troszkę jabłuszka żeby nie było zaparć, potem przeszłam na kaszkę..z łyżeczki nie chciał to daję przez flachę:)

Hej laski. Troszkę mnie nie było więc wypada się odezwać.
Aleks zaskakuje mnie z dnia na dzień coraz bardziej. Siada samodzielnie kilka razy dziennie!!!!!:tak::-D Co chwila obrót na brzuch(obraca się na obie strony) Obecnie zmiana pampersa to wyczyn!:-)

Jutro podpisujemy umowę o wynajem mieszkanka(domku) dwupokojowego, udało nam się znaleźć za 500 zł miesięcznie więc jesteśmy zadowoleni bo praktycznie w centrum będziemy mieszkali:)

Wyprowadzimy się dopiero za miesiąc, dwa ale to z powodów finansowych...
Zła wiadomość jest taka, że wtedy nie będę przez dłuuuugi czas pisać na forum... Tylko podczytywać czasem o neta mieć nie będę...
Hm... no to chwilowo tyle. Buziaki:happy2:

Hej laski. Troszkę mnie nie było więc wypada się odezwać.
Aleks zaskakuje mnie z dnia na dzień coraz bardziej. Siada samodzielnie kilka razy dziennie!!!!!:tak::-D Co chwila obrót na brzuch(obraca się na obie strony) Obecnie zmiana pampersa to wyczyn!:-)

Jutro podpisujemy umowę o wynajem mieszkanka(domku) dwupokojowego, udało nam się znaleźć za 500 zł miesięcznie więc jesteśmy zadowoleni bo praktycznie w centrum będziemy mieszkali:)

Wyprowadzimy się dopiero za miesiąc, dwa ale to z powodów finansowych...
Zła wiadomość jest taka, że wtedy nie będę przez dłuuuugi czas pisać na forum... Tylko podczytywać czasem o neta mieć nie będę...
Hm... no to chwilowo tyle. Buziaki:happy2:
cieszę się, że coś sobie znaleźliście, i to dosyc taniego ( moja siostra wynajmuje mieszkanie 2-pokojowe za 900 zł i to nie w centrum) , i brawo dla Aleksa, zdolne dzieci nam rosną :)

reklama
bosz,,, co za tydzien.,. ja juz mam dosc... biegam laze po sklepach meblowych zeby znalezc jakies w miare fajne i niedrogie lozko dla mojej chrzesnicy- bo to sobie na komunie zarzyczyla... sama nie wiem czy dobrze czy zle...

w dodadtku macica i jajniki tak mnie ostatnio napier,,,,,,,,,,,, ze szok!!!!! chyba musze do mojej gin sie wybrac... i brzuch mam jakby spuchniety... :0

Do góry