reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Witam kobietki co można podać prawie 6 miesięcznemu maluchowi jak go dopiero bierze jakieś przeziębienie troszkę pokasłuje i kicha ale bez wydzieliny? Można jakąś witC i czy jest specjalna dla niemowląt?

ja stosuje Cebion (wit c):):)):)
tylko ostatnio zauwazylam ze mozna go podawac tylko do 3 miesiecy od otwarcia... a u nas juz minely......:(

Wszystkiego Najlepszego dla Agatki:):):):):)

Kopciuszku bardzo wspolczuje!:(
ja ostatnio tez myslalam ze to juz sie zaczyna ale uspokoila sie na szczescie a w koncu patrys i julka to tylko 1 dzien roznicy!
niestety 23 tydzien sie zaczyna i sama czekam w obawach bo do tej pory wszystko szlo jak w zegarku no ale moze dziecko mnie zaskoczy tak jak i dzis bo to byla kolejna noc bez ani jednej pobudki!
norma;lnie czuje sie wspaniale:):):)
3mam kciuki oby jednak wczorajsza sytuacja byla jednorazowa:)

Dzis tez jest jakis niespokojny ale nie jest jeszcze tak zle;-)mam nadzieje ze mu jednak przejdzie:tak:

AGATKO STO LAT!!!

w dodadtku macica i jajniki tak mnie ostatnio napier,,,,,,,,,,,, ze szok!!!!! chyba musze do mojej gin sie wybrac... i brzuch mam jakby spuchniety... :0

Też mam ostatnio jakieś podejrzane bóle tych okolic i w dodatku nieregularne @ oraz krwawienia (plamienia) w trakcie cyklu. Muszę się dziś zapisać do gin, tylko pewno termin będę mieć na za około 3 tygodnie, on ma strasznie dużo pacjentek, ale jest naprawdę dobry. Może któraś z Was miała coś podobnego???

Dziewczyny Alek od paru dni ma zatwardzenie :-( Pić mi szkrab nie chce ;/ i nie wiem, co z tym fantem zrobić. Nowości mu nie daję :no: tylko to co zawsze...

luuuzna a próbowałaś z probiotykiem? Ja w takich sytuacjach dodaję do mleczka 1 kapsułkę (tzn. otwieram kapsułkę i wsypuję proszek). Teraz mam Diclofor, ale każdy, który można podawać niemowlętom może być. Jak Julka była mniejsza i jeszcze nie miała urozmaiconej diety tylko mleko piła to też zdarzały nam się zaparcia i pediatra poradziła mi ten probiotyk i działa, bo to "dobre bakterie są", które działają w jelitkach. Na początku dawałam codziennie 1 kapsułkę, a teraz to dwa razy w tygodniu, bo ona też nie chce pić i ma twarde eee.

Wszystkiego Najlepszego dla Agatki z okazji pięciu miesięcy!!

Dołączamy się do życzeń :-)

Kopciuszku bardzo wspolczuje!:(
ja ostatnio tez myslalam ze to juz sie zaczyna ale uspokoila sie na szczescie a w koncu patrys i julka to tylko 1 dzien roznicy!
niestety 23 tydzien sie zaczyna i sama czekam w obawach bo do tej pory wszystko szlo jak w zegarku no ale moze dziecko mnie zaskoczy tak jak i dzis bo to byla kolejna noc bez ani jednej pobudki!
norma;lnie czuje sie wspaniale:):):)
3mam kciuki oby jednak wczorajsza sytuacja byla jednorazowa:)

A kiedy są te skoki, macie jakąś rozpiskę? Możecie podrzucić?

Ja wczoraj na dzień matki spakowałam moją mysię i razem z mamą pojechałyśmy do jej mamy- czyli mojej babci, a tam mieszka z nią jeszcze jej mama, która ma 97 lat. I tak zrobiłyśmy parę zdjęć z okazji dnia matki z 5 generacjami.
Tzn. moja mała- ja(mama) - babcia - prababcia - praprababcia. :-)

Ale super!!! To będzie mieć mała świetną pamiątkę - fotkę :-)

Czesc dziewczynki.

Jaki dzis koszmarny dzien.Pada i zimno...wrrr
Mala dzis byla od rana marudna i poplakiwala az w koncu teraz zasnela...
Ja zaraz znikam nas pakowac bo w piatek w koncu lecimy do Polski:-)Strasznie sie ciesze!!!
MIłego pobytu w Pl ...obyście mieli lepszą pogodę niż my :tak::tak::tak:

Agatka! Wszystkiego naj najlepszego :-):-):-)

reklama
Do góry