reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
Ja juz za zamknietym sie witałam ale i tutaj :) witam

Dla jubilatow stówka :)

Dla Julci kopciuszka rowniez 100 :):-)

madziarena wspolczuje powrotu do pracy i wszystkim mam ktore powracaja wspolczuje...

Również się witam!
A dla tych co nie doczytali na innych wątkach:
- od dziś tydzień niemowlaka w LIDLU- są m.in. body niemowlęce za 12,99 - 2 szt.
- promocja pieluch Huggies w Kauflandzie- za 34,99 zł mega pack 84 szt.
- promocje przysmaków niemowlęcych w Biedronce- m.in. kaszki, słoiczki Bobovity a także pieluchy Dada, body itd.

Tak tylko podczytalam co bylo wstecz i
mea ja to mam zawsze bzika na punkcie podania zawsze świerzego cieplego mleczka ;)
Tymbardziej ze w robie w nocy raz i to zimna juz mam nalana grzeje w garnuszku jakies 60 ml cieplej to niezdarze wsypac mlecza a juz musze wode wlac goraca wymieszac i gotowe bardzo szybko sie robi nawet nie pamietam ze w nocy wstawalam czasami:-D maly szybko je i dalej kima....

Kolejna mama Julki też się dołącza z życzeniami:-D:-D:-D

I jeszcze jedna :-) Wszystkiego najlepszego dla imienniczki mojej córki :rofl:

KINGUSIU sto latek!!!

Także dołączam się do życzeń :-)

jejku ... ratunku ;( wróciłam do pracy, mała z teściową a ja ... nie mogę bez niej ... tak strasznie mi jej brakuje :( jak mała zwykle budziła się ok. 9:00 tak dzisiaj równo o 6:00 pobudka i tulka się do mnie i uśmiecha a ja ... na 7:00 do pracy ;( przyszła teściowa a mała tak strasznie jej płakała jak wychodziłam .... teraz ponoć śpi ... ciekawe czy dam radę się przestawić. W pracy nudy ... od 7:00 siedzę i piję kawę, nic nie zrobiłam bo nie ma roboty, dzisiaj jestem sama w biurze i się opierniczam a czas się wlecze strasznie ... POZDRAWIAM !!! p.s. któraś z Was już też wróciła do pracy ???

Nie zazdroszczę. Ja postanowiłam na razie zostać na urlopie wychowawczym do ukończenia przez moją kruszynkę roku, czyli do końca grudnia. A potem się zobaczy. Ja nie mam nikogo z rodziny kto mógłby zostać z Julią (jak pewno nie jedna z Was), a pozostawienie jej z kimś obcym za dużo stresu by mnie kosztowało, przecież ona jest jeszcze taka mała. Podjęłam taką decyzję, bo wydaje mi się ona najodpowiedniejsza w naszym przypadku. Jednak każda z nas ma inną sytuację rodzinną, finansową i każda jest inna tzn. jedna bardziej potrzebuje wyjścia do ludzi, a druga wręcz odwrotnie. Jedno jest pewne każda najbardziej na świecie kocha swoje dziecię i chce dla niego jak najlepiej.
Trzymaj się madziarena, początki na pewno będą trudne, ale każdą z nas wcześniej, czy później to czeka.

Tak tylko podczytalam co bylo wstecz i
mea ja to mam zawsze bzika na punkcie podania zawsze świerzego cieplego mleczka ;)
Tymbardziej ze w robie w nocy raz i to zimna juz mam nalana grzeje w garnuszku jakies 60 ml cieplej to niezdarze wsypac mlecza a juz musze wode wlac goraca wymieszac i gotowe bardzo szybko sie robi nawet nie pamietam ze w nocy wstawalam czasami:-D maly szybko je i dalej kima....
Ja też bardzo tego przestrzegam i robię na świeżo za każdym razem. Nigdy nie podaję małej mleka, które stało dłużej niż godzinę - zgodnie z zaleceniami producenta.

No to się muszę zrywać, bo moja królewna już pospała (niecałe 15 minut!) Eh, jak czytam o drzemkach dziennych Waszych pociech to z podziwu wyjść nie mogę. My na tym polu ponosimy straszną klęskę:-( Julka ma straszny problem ze spaniem w dzień i nie potrafię jej w tym pomóc, próbowałam już różnych sposobów i bez efektów. Za cały dzień to czasem prześpi się około godzinki, a jaka wtedy marudna jest do wieczora to szok. Zresztą na pewno doskonale wiecie jakie jest dziecko, które dłużej nie śpi.

Ja też bardzo tego przestrzegam i robię na świeżo za każdym razem. Nigdy nie podaję małej mleka, które stało dłużej niż godzinę - zgodnie z zaleceniami producenta.

Ja to samo :tak: Zgadzam się w 100% z Wami laski. Mleko matki to co innego, ale mod podaję od razu po zrobieniu i jak przez godz nie wypije, to wylewam. W nocy jak mały się budził, to robiłam jak Wika (zresztą w dzień tak samo robię już z przyzwyczajenia ;-))
Łatwo i wygodnie ;-)

Coma i nie zazdroszczę tych drzemek małej :no: Mi Aluś spał teraz 3 godz :szok: jeszcze nie mogę uwierzyć, bo ostatnio sypia po godzince tylko (aż)
I skubaniec jeszcze tyle w nocy prześpi :szok: potrzebuje snu jak diabli chyba...co widać po ilości 'przymałych' ubranek i rosnącej wagi adekwatnie do wzrostu ;-)

bidulo ja mam jeszcze 3 tyg ale juz panikuje !!!!

Mea ja dokładnie tak jak ty:-)ale stresa mam, tym bardziej, że na nowe stanowisko ide:rolleyes2:

nie mow mi o stresie i zmianach bo ja mam plan ktorego boje sie realizowac !! wszyscy mi mowia ze powinnam sprobowac a ja sie panicznie boje ruszyc temat ...

a co do mleka - ja zawsze biore poprawke na "zalecenia producenckie" bo to troche nabijanie kaski !! a problemy agatki jak sie okazuje to nie wina mleka tylko chyba jakis wirus albo cos innego bo juz 3 noc robie mleczko na biezaco i jest dalej to samo !! a tak zawsze robilam butle o polnocy i podawalam okolo 3-4 i bylo wszystko ok :) wiec nie ma co przesadzac !! powiem jeszcze ze z moim mleczkiem to nie tak latwo bo do niego trzeba zimnej wody i potem grzania w mikrofalowce mieszanie zajmuje 10 min jak nic !! - jak bym za kazdym razem miala to w nocy robic to bym miala dupe a nie spanie !! trzeba tez czasem myslec o sobie :)

dzień doberek kolezanki:-)
jakos dziwny ten dzień mam dzis wstalismy ze Stasiem ok 9:30 pospało nam sie...i dopiero teraz mam chwilkę bo od rana cały czas zabawa...
Wszystkiego Najlepszego dla Julki i Kingusi:-)

jejku ... ratunku ;( wróciłam do pracy, mała z teściową a ja ... nie mogę bez niej ... tak strasznie mi jej brakuje :( jak mała zwykle budziła się ok. 9:00 tak dzisiaj równo o 6:00 pobudka i tulka się do mnie i uśmiecha a ja ... na 7:00 do pracy ;( przyszła teściowa a mała tak strasznie jej płakała jak wychodziłam .... teraz ponoć śpi ... ciekawe czy dam radę się przestawić. W pracy nudy ... od 7:00 siedzę i piję kawę, nic nie zrobiłam bo nie ma roboty, dzisiaj jestem sama w biurze i się opierniczam a czas się wlecze strasznie ... POZDRAWIAM !!! p.s. któraś z Was już też wróciła do pracy ???
ja wracam za tydzień od 1 czerwca do pracy miałam juz od dzis ale na szczescie jeszzce tydzień ale wiesz ja tez sie bardzo obawiam i mysle ze najgorsze beda początki teraz non stop z maluchami a niesttey rzeczywostość inna i do pracy trzeba wrocic... ja czasami sie ciesze ze wracam ale jak odrazu pomysle ze Stas z babcia czyli jego prababcia to mi ciezko ale okaze sie za tydzień jak to przejde... u nas babcia na poczatku bedzie tylko od poniedizałku do srody a czwartek i piatek moj maz bedzie urlop brał bo ma jeszcze ze 2009 rok i musi wykorzystac wiec postanowił ze cche zostac z małym troche sie obawiam jak to bedzie ale opowiem za tydzień...
bo u nas niestett moja babcia sie przeprowadzi do nas od poniedziałku do srody bo na miejscu niestety nikogo niemamy bo po studiach zostalismy i teraz ciezko bez rodzinki na miejscu...i dlatego moj mezulek postanowił z tym urlopem zebysmy mieli tez troszke zycia razem bo bedzie ciezko jak nagle babcia sie wprowadzi a cały czas sami mieszkamy od tylu lat....

reklama
Hej
Tak sobie Was podczytuje ale jakoś brak weny do pisania..nic mi się nie chce
Pogoda fatalna,bo non stop pada deszcz
Mojego wysłali do powodzi i nie wiem kiedy wróci?moze za tydzień?a może dlużej?:-(
Miłego Dnia Wam Życzę

Do góry