reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

WItamy!!
dziewczynki nie bylo nas ze hooohoooo/...
bylam u dziadka a potem u rodzicow i tak minal ponad tydzien wiec nawet nie nadrabiam bo nie mam szans....

mam nadzieje ze wszystkie dzieci i mamuski zdrowe..
dla wszystkich minionych i dzisiejszych solenizantow STO LAT!!!!!!

a u nas jakas masakra o dwoch dni...pomijajac to ze Rysiek mial katar i kaszel ale juz przeszlo...
marudzi calymi dniami...a mamusia dostaje szalu juz...

bylismy u wuja i widzial go lekarz powiedzial ze nie kwalifikuje sie do rehabilitacji i nie ma co robic usg glowy tak jak kazala pani neurolog w krk...powiedzial ze z mala asymetria sie rodza wszystkie dzieci a u niego miesnie wszystkie dobrze pracuja i na pewno sie wyprostuje,..poza tym jest znikoma...

Rysiek zamiast zbeirac sie do siadanie zbiera sie do raczkowania...
jak lezy na barzuchu to podnosi pupe na kolanach ale jeszcze brzuch za ciezki zeby podniesc:)
ma juz prawe 80cm wzrostu dzis go zmierze dokladnie...bo juz w branka 74 sie nie miesci i wazy 8,5 kg...
a dr powiedzial ze dziecko roczne powinno wazyc okolo9/10kg:)
ale mowi ze jak my tacy wysocy to ze on moze wazyc nawet 12:)

a teraz sie troszke cofne i cos was pocYtam bo sie stesknilam!!:)

reklama
WItamy!!
dziewczynki nie bylo nas ze hooohoooo/...
bylam u dziadka a potem u rodzicow i tak minal ponad tydzien wiec nawet nie nadrabiam bo nie mam szans....

mam nadzieje ze wszystkie dzieci i mamuski zdrowe..
dla wszystkich minionych i dzisiejszych solenizantow STO LAT!!!!!!

a u nas jakas masakra o dwoch dni...pomijajac to ze Rysiek mial katar i kaszel ale juz przeszlo...
marudzi calymi dniami...a mamusia dostaje szalu juz...

bylismy u wuja i widzial go lekarz powiedzial ze nie kwalifikuje sie do rehabilitacji i nie ma co robic usg glowy tak jak kazala pani neurolog w krk...powiedzial ze z mala asymetria sie rodza wszystkie dzieci a u niego miesnie wszystkie dobrze pracuja i na pewno sie wyprostuje,..poza tym jest znikoma...

Rysiek zamiast zbeirac sie do siadanie zbiera sie do raczkowania...
jak lezy na barzuchu to podnosi pupe na kolanach ale jeszcze brzuch za ciezki zeby podniesc:)
ma juz prawe 80cm wzrostu dzis go zmierze dokladnie...bo juz w branka 74 sie nie miesci i wazy 8,5 kg...
a dr powiedzial ze dziecko roczne powinno wazyc okolo9/10kg:)
ale mowi ze jak my tacy wysocy to ze on moze wazyc nawet 12:)

a teraz sie troszke cofne i cos was pocYtam bo sie stesknilam!!:)

Co do wagi to różne dzieci są;-) Moje dzieci a w szczególności Antek zawsze był i jest ciężki, ma 4 lata w azy tyle co statystyczny siedmiolatek;-) ale on nie jest gruby tylkotaki "zbity" :tak:
Piotrus taki jak Rysio jest:tak: no i też dupsko w górze trzyma;-) jak podepre mu nóżki to raczkuje;-)

Co do wagi to różne dzieci są;-) Moje dzieci a w szczególności Antek zawsze był i jest ciężki, ma 4 lata w azy tyle co statystyczny siedmiolatek;-) ale on nie jest gruby tylkotaki "zbity" :tak:
Piotrus taki jak Rysio jest:tak: no i też dupsko w górze trzyma;-) jak podepre mu nóżki to raczkuje;-)

I Aluś taki duży :tak: Ale u nas nikt taki nie jest wielki...tylko mój tata ;-) kurde duzo ma po moim tacie mały :dry:
Raczkowanie nie zanosi się...tylko siadanie i stanie...tak czuje nosem, że pominie raczkowanie i od razu zacznie śmigać...jego kuzyn mial tak samo ;-)

U nas jest tak - Aluś drzemkuje rano tak koło godz po śniadaniu (czasami 1,5 - 2 max) budzi się i ma dłuższe czuwanie - tak do 12. Potem koło 14-15 śpi, a potem 17. Na koniec już sen całonocny. Drzemki trwają baaardzo róznie - czasami śpi 30 min a czasami 2-3 h. Jednak najczęściej jest to godzinka ;-)
Ta drzemka o 17 jest taka króciutka ;-) koło 20 min
Kapię go, potem butla i lulu - tak mi lubi i koniec...inaczej nie zaśnie...
u nas spi od 10-11, potem od 15-16.30 i tylr z drzemek:)
a w nocy zasypia miedzy 21-22 i pobudka o 6:30...

Laski CO KUPUJECIE NA DZIEŃ DZIECKA BĄBLOM? Nosz pomysłu nie mam!! Wszyscy juz mają prezenty, a matka z ojcem nawet pomysłu nie mają!! :no:
tez nie mam pomyslu...ale chyba misia edukacyjnego bo widzial u kuzyna i walil go po lbie cieszac sie jak spiewal:)
no własnie mam ten sam problem zaraz wyruszamy i zastanawiam sie co załozyc zeby mu nie było za zimno ani za gorąco...
a powiedzcie rajstopki jeszzce zakladacie jak jest 22 stopni? bo ja to chyba troche nadopiekuncza i sama nieiwem ....
my krotki rekaw i dres i czapka z daszkiem:)
ech kochana skad ja znam te wydatki... tylko u mnie jest tak...: 30 kwietna urodziny chrzesnicy,5 maja urodziny mojego ojca,26 maja dzien matki, 30 maja konunia mojej chrzesnicy,5 czerwca slub mojej roidzonej siostry, 6 maja chrzest-moj maz jako ojciec chrzestny idzie,,, nie wiem skad brac kase... i mnie to przeraza!!!!!!! a i 19 czerwca mam 25 urodziny,,, ale o to niech sie juz moj maz martwi...

u mnie to samo urodziny starzej siostry, dzien matki, dzien dziecka, urodziny mlodszej siostry, imieniny mamy...;/
ehhhh sporo tego....
dziewczynki musze sie pochwalic! Wlasnie wrocilam od mojego nowo narodzonego chrzesniaka:) urodzil sie dzis pare minut po 17tej :) Jest taki slodki i malutki...taka kruszynka mala:))) wazyl 2400 wiec 1300mniej od antka i dlatego taka laleczka mi sie wydaje. Ale jest przeslodki:) jutro wkleje zdjecie i wam pokaze to malenstwo:)))
moja kuzynka ma 7-mio tygodniowA coreczke i ja juz nie pamietam Ryska jak taki byl:)

Wiecie co różne dziwne rzeczy mi się przytrafiały z Alkiem, ale żeby czekać na jego pobudkę 2 godziny:-D:-D:-D:-D:-D:-D
No zasnęło mi się wczoraj o 21:sorry2: i pobudka o 5 rano. A ten mi do 7 śpi, to co miałam robić:-D

Ale duchota - pewnie burza przyjdzie do nas, bo pocę się normalnie przy otwartych oknach:szok:

Weekend milutki :) Dziś chcę iść na zakupy, ale jeszcze kasiory nie mam :dry:
Powinnam już dostać...

W ogóle dziś neurolog znów nas czeka. Zapytam go o krzywicę, bo mnie przestraszyłyście spoconą główką:szok:

hehe moj tez by mogl spac dwie godz dluzej:)
tez bym se oszla na zaupy ale tez bra kasy..;/

Moja synowa dziś pół roczku kończy:-):-):-):-)
sto lat kochanie ;)

Dla 5 miesięcznej Emilki sto latek :tak:

A moge wiedziec ile wazy?Bo moja corcia tez ma niezla wage:tak::-Dale jak byla mala to byla chudziutka:tak:Patryk zreszta tez jest chudziutki:tak:widzac tu te dzieciaczki z tymi faldkami to stwierdzam ze nawet bardzo chudziutki,nawet drobna Agatka Mei nas juz przegonila:tak:

I Aluś taki duży :tak: Ale u nas nikt taki nie jest wielki...tylko mój tata ;-) kurde duzo ma po moim tacie mały :dry:
Raczkowanie nie zanosi się...tylko siadanie i stanie...tak czuje nosem, że pominie raczkowanie i od razu zacznie śmigać...jego kuzyn mial tak samo ;-)

Julcia tez nie raczkowala:no:wstala na nogi i zaczela chodzic:tak:miala wtedy 9,5 miesiaca.

ale jestem dzis radosna:) chyba to wczorajsze dziecie tak we mnie zycie tchnelo:) juz mam obiad ugotowany,pranie zrobione:) a teraz juz umalowana i wypoczeta siedze i nadrabiam zaleglosci:) juz dawno tak dobrze sie nie czulam. Mam nadzieje ze zadna migrena mnie dzis nie zlapie.
Mój maluszek dzis tez w dobrym humorze,caly czas sie smieje i sie we mnie zaczyna:) krzyczy zebym tylko sie spojrzala a jak sie spojrze to wywija nogami i rekoma i smieje sie w glos:) no poprostu najwieksze szczescie!

Kopciuszku Antoś waży 24 kg :tak: większość jego rówieśników waży około 16 kg.
Tyle co Antek ważą 6-7 letnie dzieci moich koleżanek;-) a niektóre nawet mniej;-)

reklama
Do góry