reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Hej
Ja dzisiaj miałam ciężką noc.
Cieszyłam sie na początku z tego słonca i ciepła na dworze,ale teraz już coraz mnie bo na Kinie to negatywnie wpływa :eek:
Cieżko jej było wczoraj zasnąc wieczorem i nie spała od 15 do 19 :szok:
juz nie wiedziałam co mam zrobic,żeby w końcu zasnęła,ale dałam jej kaszki i to pomogło :-) tylko co z tego jak z tego upału kwękała mi całą noc...także ledwo widzę na oczy,ale już sie przyzwyczaiłam.
Nie tylko o tym chciałam napisac.Mam do was pytanko - czy wasze dzieciaczki też mniej ciągną cysia w te upały??zadam to pytanie jeszcze na cycowych bo tutaj chyba nie wszystkie karmimy piersiami :-):-)
idę się zając swoją marudą :sorry:
i co mi dał ten wczorajszy relax.chyba tylko to,że mąż sie cieszył że mogł mi niespodziankę zrobic :zawstydzona/y:
emira nie ma sprawy ;-)

reklama
czesc dziewczynki:)
Maly dzis zrobil nam pobudke o 4tej...tak zaczal glosno gadac ze oczy otworzylam ze zdumienia! Normalnie jak by zdania skladal! :))) dalam mu soczku i zasnal dalej i obudzil sie o swojej ciaglej porze czyli o 7. Kochany jest z tym spaniem:)
U mnie brak sloneczka,ale mam nadzieje ze wyjdzie bo zaplanowalam na dzis dlugi spacerek.
Milego dnia skarbunie wy moje!!!

Mea, ja zakładam Lidce krótki rękaw ale ona jest do tego przyzwyczajona, trochę bym się bała tak od razu jej zakładac. A w domu jak ją ubierasz? Ja wychodze z krótkim ale my już od dłuższego czasu śmigamy po chałupie z krótkim rękawem a czesto w samym body z krótkim rękawem a balkon non stop otwarty więc nie było takiego szoku. My po prostu praktykujemy zimny chów;) Lidka śpi w rampersiku z krótkim rękawkiem i nogawkami pod cienkim kocykiem a my pod kołdrą. Ale jak ją próbowałam przykryć kołderką to się budziła cała spocona albo nie chciała mi zasnąc. Takie dziecię lodu mam

mnie by chyba tesciowa zabila jak bym dziecko w krotkim body po domu nosila !! ale ja ja w cieniutkie ciuszki w domu ubieram a ona mi chodzi i ja kocem przykrywa !!! ale nie ma co - ona jest popierdzielona i wiecznie na wszystko narzeka ... za zimno - zle, za cieplo - jeszcze gorzej ... czasem mysle ze sa ludzie ktorych glownym celem w zyciu jest marudzenie ...

ale teraz bede agatke ubierac po swojemu bo mam wolna chate :)

Witam i od razu narzekam... padł mi w lapku monitor :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Asiula wszystkiego naj naj naj :-)

no własnie mam ten sam problem zaraz wyruszamy i zastanawiam sie co załozyc zeby mu nie było za zimno ani za gorąco...
a powiedzcie rajstopki jeszzce zakladacie jak jest 22 stopni? bo ja to chyba troche nadopiekuncza i sama nieiwem ....
U nas krótki rękawek i krótkie spodenki ;-)

Jaki masz misternie uknuty plan :-D Pewnie wlasnie tanczysz na weselu, fajnie Ci :tak:
Dobry plan nie jest zły:-p
I już po weselu... było fajowo a Macol zrobił furorę, że tak długo wytrzymał i był taki grzeczniutki ;-) I jak fajowo 'tańczył':-D strasznie cieszył japę, ale on to wogóle jest bardzo towarzyski i im więcej ma publiki tym lepiej ;-)

Mea, to ja bym się bała Agatkę na dwór z krótkim rękawkiem brać. Może lepiej ją najpierw trochę przyzwyczaić w domu. Oj biedna Ty jesteś z tą teściową...
Mój teściu się smieje że jak Lidka przyjeżdża to trzeba okna otwierać:) Kiedyś w środku zimy otwieraliśmy w nocy okno bo inaczej nie mogła zasnąć. Dodam że teściowie mieszkaja pod Suwałkami. Na pocxzatku też chcieli Lidkę przykrywać i ubierać ale baaardzo jasnbo dała im do zrozumienia że jej jest ciepło, hihi- kocyk jest- dziecko się drze, po zabraniu kocyka błoga cisza:D

mnie by chyba tesciowa zabila jak bym dziecko w krotkim body po domu nosila !! ale ja ja w cieniutkie ciuszki w domu ubieram a ona mi chodzi i ja kocem przykrywa !!! ale nie ma co - ona jest popierdzielona i wiecznie na wszystko narzeka ... za zimno - zle, za cieplo - jeszcze gorzej ... czasem mysle ze sa ludzie ktorych glownym celem w zyciu jest marudzenie ...
ale teraz bede agatke ubierac po swojemu bo mam wolna chate :)
ja na początku miałam ten sam problem,ale postawiłam na swoim.
jak mi jest gorąco to przecież dziecku tez,no chyba że Twoje jest na tyle spokojne że leży i sie nie rusza,ale w to wątpie.
Moja jak sie tylko obudzi to od razu wierzga,grucha cos pod nosem,spiewa i macha łapkami.czasem tak sie spoci ze widac jej roskę na nosku.
moze powiedz teściowej żeby w upał ubrała się tak jak chce ubrac dziecko i jeszcze zeby przykryla sie kocem.
nie powinno sie dziecka przegrzewac przeciez.
moja od rana chodzi w samym body z krotkim rekawkiem bo pomimo otwartych okien w domu jest tragicznie duszno i goraco.

reklama
ASICA 200 LAT NA DOBRY POCZATEK I WYGRANEJ W TOTOLOTKA ZYCZE !!! a tak poza tym zdrowka /dla was wszystkich/ iduzo milosci :)

Mea, to ja bym się bała Agatkę na dwór z krótkim rękawkiem brać. Może lepiej ją najpierw trochę przyzwyczaić w domu. Oj biedna Ty jesteś z tą teściową...
Mój teściu się smieje że jak Lidka przyjeżdża to trzeba okna otwierać:) Kiedyś w środku zimy otwieraliśmy w nocy okno bo inaczej nie mogła zasnąć. Dodam że teściowie mieszkaja pod Suwałkami. Na pocxzatku też chcieli Lidkę przykrywać i ubierać ale baaardzo jasnbo dała im do zrozumienia że jej jest ciepło, hihi- kocyk jest- dziecko się drze, po zabraniu kocyka błoga cisza:D

narazie na podworko ubieram dlugi rekaw i czapeczke cienka ... u nas upalow nie ma a w domu 19 stopni wiec spokojnie bede bajtla przyzwyczajac tym bardziej ze tesciowej na jakis czas sie pozbylam :)

kurcze a moja agatka dalej ma biegunke !! ja juz nie wiem co jej jest ... raczej nie zjadla nic co by jej moglo zaszkodzic !! wogole ma apetyt, jest radosna i spi ladnie jak trzeba ... a juz dzis 2 kupy byly takie luzne /nie wodniste czy sluzowe tylko po prostu luzne kupska ... / dam jej na obiadek marchewke z ryzem a na podwieczorek bananki - i tu mam pytanie CZY OWOCE LESNE ZESTALAJA KUPE CZY ROZLUZNIAJA ?? od razu powiem ze nie ma ich w ksiazeczce hippa wiec tam nie szukajcie :)

Do góry