reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Emira ja wieczorem kładę Tomka spać po 3 h od ostatniego "wstania"! Tylko kąpię go wcześniej, tak 1,5 h przed spaniem żeby nie był zbyt zmierzły! I..odpukać na razie jak tylko odłożę go do łóżeczka to zasypia sam..oczywiście nie od razy, bo czasem długo pogaduje..ostatnio muszę wchodzić przekładać go na prosto bo się strasznie obraca w łóżeczku! Ale czasem nie umie sam zasnąć po południu..czasem może godzinę wiercić się i w końcu ryczeć..wtedy pomaga tylko cycek!

reklama
emira Ala też ostatnio różnie mi zasypia po kąpieli, ale zrzucam to na ząbki (może wiezorami bardziej ją swędzą lub bolą dziąsełka). No i Ala sama nie zasypia, siadam na pufie i bujam ją na rękach.

Emira ja wieczorem kładę Tomka spać po 3 h od ostatniego "wstania"! Tylko kąpię go wcześniej, tak 1,5 h przed spaniem żeby nie był zbyt zmierzły! I..odpukać na razie jak tylko odłożę go do łóżeczka to zasypia sam..oczywiście nie od razy, bo czasem długo pogaduje..ostatnio muszę wchodzić przekładać go na prosto bo się strasznie obraca w łóżeczku! Ale czasem nie umie sam zasnąć po południu..czasem może godzinę wiercić się i w końcu ryczeć..wtedy pomaga tylko cycek!

3 godziny mowisz... Moze sprobuje zrezygnowac z ostatniej drzemki :confused: Ale to bedzie dym i wscieku dostane jak nie bedzie spal od 4 do 8 :eek: Poczekam az maz wroci i sprobuje. Dopuki jestem sama wole nie eksperymentowac.

A jesli chodzi o obracanie w lozeczku tez mialam ten problem ale rozwiazalam go mam nadzieje raz na zawsze. Poprostu wkladam Malego do spiwora i ma ograniczone ruchy i juz sie tak nie kreci wokol wlasnej osi :tak:

emira Ala też ostatnio różnie mi zasypia po kąpieli, ale zrzucam to na ząbki (może wiezorami bardziej ją swędzą lub bolą dziąsełka). No i Ala sama nie zasypia, siadam na pufie i bujam ją na rękach.

Pocieszylas mnie ze nie jestem sama w tych wieczornych zabiegach ;-)

Emira chyba źle napisałam...Np Tomek jak budzi się o 17 to idziemy pić mleczko i spać o 20! Ha ha od 16 to też by wścieku dostał :)

emira, chyba ty pytałas o drzemki, więc odpowiadam. u nas jest to mega mega różnie..jak wróciłam ostatnio po panieńskim, to młody obudził się o 5:30 zasnął koło 20 i w ciągu dnia miał..2 drzemki po 30 minut..powiem wam, że nie był nawet bardzo marudzacy, tylko troche:)
dzisiaj obudził się przed siodma zrobił kupsko i spi od 15 minut:)
wieczorem kapanie, cycuszek, odkładam go do łózeczka buziak i wychodzę. Damian zasypia sam. w dzień zasypiał przy cycu, ale teraz kłade młodego na naszym łóżku, daje mu moja koszulke i wychodzę:)
wiadomo, czasami sie rozżali wieczorem i wchodzę do pokoju pogłaszcze, czasem wyjme z łózeczka, ale generalnie młody zasypia sam.

DZIEWCZYNY RATUJCIE!

Moje dziecko nie chce samo zasypiac od kilku dni wieczorem. Jak to u Was wyglada? Czy u Was wszystkich (wiem ze u kilku tak jest) dzieci po wieczornym mleku/kaszce zasypiaja odkladane do lozeczka czy cos musicie im zrobic? No u mnie od kilku dni konczy sie na usypianiu w lezaku i przenoszeniu do lozeczka. Tresuje mnie jak nic :eek: Jak poloze do lozeczka to jest taki RYK! ze dzis to szczerze sie zaczelam obawiac czy jacys sasiedzi nie przyjda sprawdzic czy u nas wszystko ok. Czy to mozliwe ze ma to jakis zwiazek z przeziebieniem?
A moze za duzo spi w ciagu dnia? O ktorej u Was sie konczy ostatnia drzemka? I o ktorej pozniej kapiel? U mnie z ostatniej drzemki budzi sie ok 18:30 a kapiel o 20:00. Jak to u Was wyglada?

U nas jest tak - Aluś drzemkuje rano tak koło godz po śniadaniu (czasami 1,5 - 2 max) budzi się i ma dłuższe czuwanie - tak do 12. Potem koło 14-15 śpi, a potem 17. Na koniec już sen całonocny. Drzemki trwają baaardzo róznie - czasami śpi 30 min a czasami 2-3 h. Jednak najczęściej jest to godzinka ;-)
Ta drzemka o 17 jest taka króciutka ;-) koło 20 min
Kapię go, potem butla i lulu - tak mi lubi i koniec...inaczej nie zaśnie...

Po kąpieli i karmieniu Michał przy cycku zasypiał i miałam spokój, ale kilka razy dałam mu butelkę i tak się nauczył, że tą jedną butlę muszę mu dać bo przy cycku ryczy i nie chce jeść - a butlę to prawie łyka. I na butli nie zasypia przy karmieniu ... mszę go głaskać a jak się czochrać zaczyna po głowie to dla świętego spokoju do zaśnięcia daję mu smoczek ... i zasypia : ) Ostatnią drzemkę ma różnie, raz o 17:00, raz o 18:00 i śpi do samej kąpieli czyli 20:00

reklama
Ja jestem dziś zakręcona..jak nie powiem co gdzie:-D
Ale kurdę moja Hania znów chora..ja już jestem załamana! @ dni temu złapał ją znów mokry kaszel, wczoraj doszedł wodnisty katar w nocy miała stan podgorączkowy więc rano pędziliśmy do doktora i znów antybiotyk:no: Ale jakbyście słyszały jak ona kaszle to same byście błagały o ten antybiotyk! W dodatku cały dzień miała temperature powyżej 37:no:

Oj,biedna Hania:-(moze nie zostal wyleczony dobrze ostatni kaszelek i teraz powrócił?Zdrowka zycze:tak:

U mnie jest podobnie:tak:tez klade Patryka po 3 godzinach od ostatniej pobudki:tak:zazwyczaj wychodze z nim o 14:00 na spacer i wtedy wlasnie spi,budzi sie okolo 17:00 a jesli nie to ja go tak jakby wybudzam:tak:gdy tego nie zrobie to potem mam cyrk:tak:a tak zawsze kapiel,potem cycus i przy nim zazwyczaj oczki sie kleja i idzie luli do łozeczka:tak:

Do góry