reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
ja juz nigdy tego gowna nie kupie! lewa udalo mi sie zalozyc i calkiem dobrze sie w niej czulam.... a prawej za chiny nie zalozylam dopiero pozniej 2 razy ale kuła mnie i co sie okazało??? paznokciem ja po prostu przerwalam w 1 miejscu czyli jest do wyrzucenia! ja kupilam takie....

Soczewki Kolorowe ACUVUE 2 COLOURS 8,7 1szt.19,99 (1025028271) - Aukcje internetowe Allegro

kolor ocean blue!
Daffi ale to całkiem normalne- soczewki niestety trzeba nauczyć się nakładać, po nabraniu wprawy to siup i są na oku. Ja zakłądam okazjonalnioe- na jakieś wesele czy przyjęcie i mam z tym mega problem, zawsze się przy tym napłaczę.

Co do soczewek- to dokładnie- trzeba się je nauczyć zakładać, jak również ściągać. Ja noszę od jakiś 5-6 lat a zakładanie sprawiało mi problem tylko przez tydzień. U mnie gorzej było z wyciągnięciem.

Witam,dzieki Bogu dzis nie mam duzo nadrabiania,ufff a juz myslalam ze nie nadrobie:-D
Ja dzis od samego rana zapierdziu,bylam w miescie,potem przyjechali moi rodzice,potem spacerek,jeszcze puzniej czas relaksu i kawa na swierzym powietrzu,taka ladna pogoda wiec grzechm by bylo nie skozystac;-)pozatym zrobilam 2 wsady prania i teraz czeka mnie skladanie i prasowanko,nie prasuje wszystkich bo bym musiala chyba cala noc to prasowac.Teraz czas na neta;-):-D
laski mam pytanie czemu nie moge isc na solarke jak karmie?

AGA ucałuj swojego 6miesięczniaka od kumpla i ciotki:) jak ten czas mija..

Ja rowniez zycze sto lat za skonczenie 6-miesiecy!!!

a nie można?? wiesz ostatnio sama się zastanawiałam nad pójściem więc chętnie poczytam wypowiedzi dziewczyn.

Tylko widzisz kochana to nie jest taki katar jak mówisz.
W ogóle z nosa jej nie leci.
jak wpuszczę sól morską to czasem uda mi się wyciągnąc gruszką małą kózkę,ale to bardzo rzadko.
Jak mała np "lezy" na lezaczku to jest git,czysto oddycha...także już sama nie wiem.
Pisze o tym,że to od ząbkow bo znajoma mi tak powiedziała.
Mówiła też że muszę ją odklepywac bo inaczej dostanie zapalenia oskrzeli :szok:

U mnie Patryk tez ma takie hrabotanie w nosku ale napewno to nie jest katar:no:

Dziewczyny nie wiem, na jaki następny smoczek się zdecydować (mamy taki do 6 m-cy). Nie wiem, czy wziać następny zwykły anatomiczny czy ortodontyczny? Ja mam trochę świra na tym punkcie, bo jak byłam mała, to rodzice pozwalali mi ssać kciuk i teraz mam krzywy zgryz (otwarty0 czyli górne zęby nie schodzą się z dolnymi w jednej linii) i to podobno jest od tego kciuka. Co mi radzicie? Ma ktoś taki ortodontyczny smoczek.
Wygląda to mniej więcej tak:
NUBY SMOCZEK DO USPOKAJANIA ortodontyczny 0-6m+ (1036173983) - Aukcje internetowe Allegro

Nie wierze w to ze masz krzywy zgryz od ssania palca:no:ja w to wogole nie wierze:no:to jest raczej genetyczne:tak:no ale jak ma ssac palca to lepiej niech ssie smoka:tak:

Ja rowniez dolaczam sie do zyczen a wiec:
Wszystkiego najlepszego dla Tomeczka!!!

Ostatnia edycja:
Ja słyszałam, że pocenie się dziecka może mieć związek z niedoborem wit. D, czyli z krzywicą coś wspolnego. Ale sądze, że muszą być jeszcze inne objawy. Np u mojej szawgierki dziecko przekręcało główke zawsze na jedną stronę i lekarz też podejrzewał krzywice. Ale zaczeli małą nosić tak żeby odwracała się w drugą stronę i powoli wszystko wróciło do normy a lekarz już o krzywicy nie mówił:-)
Boż..., ja na samą myśl o tym dostaje dreszczy, mam nadzieję, że to pocenie się głowki nie ma nic wspólnego z krzywicą..

tak jak dziewczyny pisaly mam sterylizator do mikrofalowki !! wrzucam wszystko i wlanczam na wysoka temp na 3 min :)

ja tam watpie zeby katar byl od zabkow !! ja jak malej furczy to 3 razy dziennie podaje kalium surfulikum po 3 granulki :) ale to tylko w sytuacji kiedy to jest bialy wodnisty katarek :)
zdecydowanie sie nie zgadzam z Toba;) katar jak najbardziej może być od ząbków:tak: przykład - moja siostrzenica- za każdym razem jak wyrzynał się jej ząbek to miała katar i lekka gorączkę, to zdecydowanie nie było przeziębienie :)

reklama
Do góry