reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Kochane! mam do Was pytanie; czy pocenie się główki to oznaka krzywicy, czy może być też czegoś innego ??? bo Filipkowi od kilku dni poci się główka, a w szczególności wieczorem jak budzi się na karmienie to czuje, ze jest mokra, a rano jest mokry ślad na prześcieradle.. a i jeszcze jedno- jeśli to ta krzywica to czy ona jest groźna ?

reklama
karmilam piersia, wzielam tylko maly lyczek szampana, ale nowy rok przywitalam jak nalezy :) W ogole jeśli chodzi o karmienie, to niestety już nie karmię, mialam ropień w piersi i bralam silny antybiotyk, a maly przyzwyczail sie przez 2 tyg do butelki i niestety nie udalo sie wrocic do piersi. w sumie karmilam 3,5 miesiaca.

Ostatnia edycja:
Witajcie Mamusie!
My już w domku ...Podróż powrotna też minęła super,choć Julek już coś niewyraźny byl od rana w dniu wyjazdu ale po Panadolu mu przeszło.Kaszelek i katarek:(:( nie wiem czy iść z NIm jutro czy jeszcze się wstrzymać dzień lub dwa...narazie podaję mu Panadol i syropek p/kaszlowy,gorączki nie ma.....
No i osowiały chyba nie tylko z powodu przeziebienia...tyle rąk Go wynosiło...wyściskało...wybawiło,a tu tylko mama i tata...:shocked2:widać ,że tęskni zwłaszcza za 'baba'

Chrzciny,które odbyły się w zeszłą niedzielę też bez zastrzeżeń,choć taka nerwówka,że chyba jednak wolę być gościem na takich imprezach...ale dobrze wszystko poszło i Juliuszek był bardzo grzeczny w kościele i na przyjęciu też:) tylko bucików szybko się pozbył i wystąpił w garniturze i skarpetkach:szok:...no nie spasowały Mu wcale.Nie przyzwyczajony bo to były Jego pierwsze buciki :)

Nie nadrabiałam i chyba nie uda mi się to bo tu pogoda piękna więc pewnie będziemy na spacerki chodzić...Czy wydarzyło się coś ważnego na forum przez te 2 tygodnie mojej nieobecności???

Oki chyba czas na sen:) Dobrej nocy

Ostatnia edycja:
Kochane! mam do Was pytanie; czy pocenie się główki to oznaka krzywicy, czy może być też czegoś innego ??? bo Filipkowi od kilku dni poci się główka, a w szczególności wieczorem jak budzi się na karmienie to czuje, ze jest mokra, a rano jest mokry ślad na prześcieradle.. a i jeszcze jedno- jeśli to ta krzywica to czy ona jest groźna ?

Ja słyszałam, że pocenie się dziecka może mieć związek z niedoborem wit. D, czyli z krzywicą coś wspolnego. Ale sądze, że muszą być jeszcze inne objawy. Np u mojej szawgierki dziecko przekręcało główke zawsze na jedną stronę i lekarz też podejrzewał krzywice. Ale zaczeli małą nosić tak żeby odwracała się w drugą stronę i powoli wszystko wróciło do normy a lekarz już o krzywicy nie mówił:-)

Z tego co ja wiem, pleśniawki robią się gdy dziecko jest wyjałowione przez brak kontaktu z bakteriami. wydaje mi sie ze wystarczy tylko wyparzyc rzecz przed pierwszorazowym uzyciem. ja myje butelki w mydelku dla dzieci i plucze ciepla bieżącą wodą i na razie jest spokoj :)

Nie zazdroszczę. Nie chciałabym przez to jeszcze raz przechodzić. Luuuzna u mnie znalazłoby się coś do sprzątania, nie miałabyś ochoty? :-D

Ja też nie :no: na razie :-D
no jasne że mogę :-D Dziś też będę sprzatac w domu, chociaż sama nie wiem co, bo wczoraj porobiłam wszystko :-D porządki w szafach zacznę :-D

No to trzymamy kciuki;-)
Alus dzis mial dzien pelen wrazen:tak:u mnie zazwyczaj bylo tak ze corcia po takim dniu spala mi niespokojne:tak:oby u ciebie tak nie bylo;-)

Bidulka jest już w szpitalu i jak na razie zero wieści ;-)

Mea co masz na myśli "sterylizuję w mikrofali"? Wlewasz wody do butli i włączasz mikrofalę na 3 min?

Są sterylizatory specjalne tylko do mikrofali :tak:

Boże Alusiowi też się poci :szok: NA szczęście idziemy 24 do neurologa to go koniecznie zapytam o to!!!!!!!!!!

Kopciuszku Aluś spał....do 8.00 :szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D
Chyba mu służą spacery:tak: albo bardziej najada się za dnia...sama nie wiem, zobaczymy jutro hehe;-)
Ja tu się budzę, a młody śpi :-D Nie wiedziałam, co ze sobą zrobić :-D to muzyki posłuchałam:-) teraz Alek je;-)
Szwagierka meczyła się całą noc ze skurczami, ale nie były nawet co 5 min, to do szpitala nie jechała. Teraz zero wieści - pewnie rodzi ;-) Chrzestny Alusia dzwonił o 5 rano, że jadą już...

Witam u nas nadal ponuro za oknem choć nieco cieplej, ja butelki myję delikatnym detergentem dobrze płuczę i przepłukuję na końcu gorącą wodą. Fakt jak je wygotowywałam mały miał pleśniawki teraz nie ma może się przyzwyczaił, nie mam hopla jeżeli chodzi o przesadne dbanie o rzeczy dziecka bo chcę aby powoli się przyzwyczajał do zwykłego życia w którym pełno jest bakterii.

Luuuzna trzymam kciuki za szwagierke! daj znac jak urodzi!

A ja sie witam! normalnie poczatek dnia jest tak samo tragiczny jak noc!
w nocy dostalam takiego kataru ze szok do tego gardlo mnie tak boli ze nie mam sily mowic i jesc!!!
nie moglam spac bo przez nos zatkany musialam oddychac buzia a gardlo boli jak cholera!
do tego pojawil sie kaszel! boje sie ze zaraze Julke mocniej bo katarek juz jej przeszedl! zdziwilo mnie to bo zawsze dobre 7 dni go miala a tu 3 dzien i cisza... tak delikatnie furczy ale juz ja nie meczy w ogole!
mi sie nic nie chce jestem jakas obolała i oslabiona!
oby szybko przeszlo!!!

ps co do wczoraj jak mi mama wziela julke na spacer to powiem tyle! wytrzymalam bez niej 10 minut! zaraz potem szybko sie ubralam odnalazlam mame i poszlam z nia na spacer! Julcia slodko spala tylko ogrom muszek byl mnie tak te skubance male pogryzly!!! a do Julki nawet przez moskitiere sie odstawaly!!!

reklama
hej dziewczynki:)
w koncu do was dotarlam:) mam nadzieje ze dzis bede juz na bierzaco,bo na obiad spaghetti wiec malo roboty a w domku tez porobione wiec czas dla was dzisiaj mam:) teraz lece tylko do sklepu na zakupy i wracam do was laseczki!

Do góry