reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Rośnie jak na drożdżach :). Rodziłam u siebie w Działdowie. Nawet jakby mi płacili nie pojechałabym rodzić gdzie indziej. Pracuje w szpitalu na oddziale noworodków, więc czułam się jak w domu :). po północy jak mąż już poszedł do domu, to moje dziewczyny wzięły mnie do dyżurki i nawet szampana się napiłam :) I od razu mówię, nie jestem pielęgniarką, pracuje w administracji :)

reklama
Hej! Hej!
2 dni mnie nie bylo...i tak na szybko nadrobilam.
Na wstepie wiec: coma i Paula86 - witam nowe mamusie
Aga - wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!
Dolaczam moje dziecko do grona terrorystow. Chyba taki okres sie zaczal dziwaczny, ze te rzeczy co do tej pory byly interesujace-przestaly. Dzieci chca siedziec, ale jeszcze fizycznie nie do konca moga wiec sie denerwuja i wydaje mi sie ze psychicznie moga wiecej niz fizycznie i dlatego sa takie nieznosne.
Pierwszy raz dzis pojechalam gdzies sama z Julka. Przypielam baze z fotelikiem na przednim siedzeniu i rewelacja. Ona ogolnie super sie soba zajmuje, ale czesto wyrzuca smoka chociazby dlatego ze sie zasmieje i juz smoka nie ma. Wybralysmy sie do mojej kolezanki z pracy, ktora ma 3 miesiecznego synka i mieszkaja jakies 40 min od nas i trzeba tam jechac autostrada wiec od razu puscilam sie na gleboka wode no i na autostradzie nie bardzo jest sie gdzie zatrzymac zeby smoka dac wiec fotelik z przodu sie u mnie sprawdzil. Bylo fajnie. Julka to dzielny i bezproblemowy towarzysz drogi:) Zaraz wkleje zdjecia ze spotkania Julki z Liamem jakby ktos mial ochote obejrzec to beda w albumie:)

Oderwałam sie od tv... straszne co sie dzieje.....
Paula jestes kolejna dziewczyną z Mazur:tak: ja jestem z Olecka:-)

Więc jak poczytałam jak dbacie o butelki, zabawki to się wystraszyłam:szok:, bo ja butelki tez raz w tygodniu wyparzam a zabawki sporadycznie:-D. Zaraz poleciałam wyparzyć te gumowe zabawki Julki, a pluszowe wrzuciłam do prania. I co, poparzyłam sobie paluchy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ale Jula pleśniawek nie ma i niegdy nie miała

a jaka paczka ja tez chce hehehhe :-D

Chcialabyś :-D

nie poznaję swojego dziecka, toż to dziś aniołek! :-D nie dość że wstał o 9, bawił się ładnie, zjadł o 12 zupkę i zasnął na półtora godziny. godzinę pobawiliśmy się razem i teraz grzecznie siedzi w bujaczku i rozmawia ze swoją pszczółką :-D

to tylko się cieszyć :))))

tak wiem... juz tego nie robie! ale powiedz mi kochana dlaczego teraz wyszly jak tak robilam od poczatku ?
jestem bardzo ciekawa... no coz musze sie strzelic w twarz moja wina! przeze mnie dziecko cierpi! wyrodna ze mnie matka!

Przestań! Bo ja Ci strzelę!! Temat wyparzanie widzę no1: ja na poczatku gotowałam wszystko, a jak mi się nie chciało, to myłam tylko. Teraz leję wrzątek, a baaardzo rzadko wygotuję. Aluś pleśniawek już nie ma ;-) A morał taki, że gdy gotowałam butle jak głupia, to dostał pleśniawki, a jak zaczęłam tylko wyparzać, to mu zniknęły o.

wowww!!!!!!!!!!! ale wlosy!@!!!!!!

luzna Alanek dlugo jeszcze plakal?? nastepny raz tylko i wylacznie na spacerze hehehe:)

a ja myslama ze chwile posiedze sama bo mama z Olim na dwor wyszli ale mlody tak sie wysilal zeby usiasc ze mu sie ulalo i musieli wrocic:/
my sie dopisujemy do aniolkow:)

On śpiący był ;-) Od razu lulał, jak poszliście :-D
A Oluś musiał cos zostawic u ciotki :))) T się zastanawiał, czyje to jest, jak wrócił z pracy :-D

Rośnie jak na drożdżach :). Rodziłam u siebie w Działdowie. Nawet jakby mi płacili nie pojechałabym rodzić gdzie indziej. Pracuje w szpitalu na oddziale noworodków, więc czułam się jak w domu :). po północy jak mąż już poszedł do domu, to moje dziewczyny wzięły mnie do dyżurki i nawet szampana się napiłam :) I od razu mówię, nie jestem pielęgniarką, pracuje w administracji :)

Od początku karmiłaś butelką? tez bym chciala szmpana po porodzie, a mi tylko wody dali;/

Laski - szwagierka mi rodzi :-) Kurcze denerwuje się, jakbym to ja miała zaraz to zrobić :-D Z nerwow wysprzątałam mieszkanie (moja reakcja nerwowa to sprzątanie) i nie mam co robić!!
Dzis dzień u siostry i jej chlopaka :) Aluś wniebowziety był :-D W ogóle od rana tylko spacerki miał - może pośpi mi dłużej dziś ? ;-)
Śpiąca jestem....zaraz idę lulu chyba

Hej! Hej!
Pierwszy raz dzis pojechalam gdzies sama z Julka. Przypielam baze z fotelikiem na przednim siedzeniu i rewelacja. Ona ogolnie super sie soba zajmuje, ale czesto wyrzuca smoka chociazby dlatego ze sie zasmieje i juz smoka nie ma. Wybralysmy sie do mojej kolezanki z pracy, ktora ma 3 miesiecznego synka i mieszkaja jakies 40 min od nas i trzeba tam jechac autostrada wiec od razu puscilam sie na gleboka wode no i na autostradzie nie bardzo jest sie gdzie zatrzymac zeby smoka dac wiec fotelik z przodu sie u mnie sprawdzil. Bylo fajnie. Julka to dzielny i bezproblemowy towarzysz drogi:) Zaraz wkleje zdjecia ze spotkania Julki z Liamem jakby ktos mial ochote obejrzec to beda w albumie:)

Super!!! Dzielna Julka i dzielna mama :-)

Laski - szwagierka mi rodzi :-) Kurcze denerwuje się, jakbym to ja miała zaraz to zrobić :-D Z nerwow wysprzątałam mieszkanie (moja reakcja nerwowa to sprzątanie) i nie mam co robić!!

Nie zazdroszczę. Nie chciałabym przez to jeszcze raz przechodzić. Luuuzna u mnie znalazłoby się coś do sprzątania, nie miałabyś ochoty? :-D

Dziewczyny ja co dopiero do Was dołączyłam i muszę Was zostawić, ale tylko na 3 dni. Wyjeżdżamy jutro rano na weekend i nie będę mieć dostępu do internetu. W poniedziałek nadrobię o ile nie naskrobiecie za dużo:-)
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę!

Dzis dzień u siostry i jej chlopaka :) Aluś wniebowziety był :-D W ogóle od rana tylko spacerki miał - może pośpi mi dłużej dziś ? ;-)
Śpiąca jestem....zaraz idę lulu chyba

No to trzymamy kciuki;-)
Alus dzis mial dzien pelen wrazen:tak:u mnie zazwyczaj bylo tak ze corcia po takim dniu spala mi niespokojne:tak:oby u ciebie tak nie bylo;-)

nie jestem w stanie czytac bo nie mam czasu ...
ja butelki myje i teraz co 3 dni okolo sterylizuje w mikrofali 3 min /ale to pic an wode fotomontaz tylko zeby tesciowa nie gdakala ze trzeba wyparzac ... mi sie nie chce i potrzeby nie widze takiej/ zabawki na poczatku sterylizowalam ... teraz mi si enie chce ... sterylizuje smoczki przed pierwszym uzyciem !!!! i chyba na tym koniec :)

reklama
witam:) dawno tez mnie nie bylo z barku czasu....za dużo spraw mam do załatwiania ostatnio i dni mi jakoś za szybko lecą ;) ale wypowiem się odnośnie "wyparzania" wszystkiego póki temat jeszcze nie zszedł na dalszy plan :p Mianowicie ja myję butelki w gorącej wodzie, nieraz wyparzam, ale nie ma reguły bo rzadko je używam bo mała na cycku wisi jeszcze. Smoczka to wyparzyłam może z 3 razy, a tak to zazwyczaj oblizuje, hehe :p a zabawki to tylko jak są nowe trochę pogotuję a potem to już nic nie robię z nimi, ale fakt,przydaloby się odświeżyć co niektóre :p a pleśniawek póki co nie ma i nie było :) pozdrawiam

Do góry