reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Rośnie jak na drożdżach :). Rodziłam u siebie w Działdowie. Nawet jakby mi płacili nie pojechałabym rodzić gdzie indziej. Pracuje w szpitalu na oddziale noworodków, więc czułam się jak w domu :). po północy jak mąż już poszedł do domu, to moje dziewczyny wzięły mnie do dyżurki i nawet szampana się napiłam :) I od razu mówię, nie jestem pielęgniarką, pracuje w administracji :)

reklama
Hej! Hej!
2 dni mnie nie bylo...i tak na szybko nadrobilam.
Na wstepie wiec: coma i Paula86 - witam nowe mamusie
Aga - wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!
Dolaczam moje dziecko do grona terrorystow. Chyba taki okres sie zaczal dziwaczny, ze te rzeczy co do tej pory byly interesujace-przestaly. Dzieci chca siedziec, ale jeszcze fizycznie nie do konca moga wiec sie denerwuja i wydaje mi sie ze psychicznie moga wiecej niz fizycznie i dlatego sa takie nieznosne.
Pierwszy raz dzis pojechalam gdzies sama z Julka. Przypielam baze z fotelikiem na przednim siedzeniu i rewelacja. Ona ogolnie super sie soba zajmuje, ale czesto wyrzuca smoka chociazby dlatego ze sie zasmieje i juz smoka nie ma. Wybralysmy sie do mojej kolezanki z pracy, ktora ma 3 miesiecznego synka i mieszkaja jakies 40 min od nas i trzeba tam jechac autostrada wiec od razu puscilam sie na gleboka wode no i na autostradzie nie bardzo jest sie gdzie zatrzymac zeby smoka dac wiec fotelik z przodu sie u mnie sprawdzil. Bylo fajnie. Julka to dzielny i bezproblemowy towarzysz drogi:) Zaraz wkleje zdjecia ze spotkania Julki z Liamem jakby ktos mial ochote obejrzec to beda w albumie:)

Oderwałam sie od tv... straszne co sie dzieje.....
Paula jestes kolejna dziewczyną z Mazur:tak: ja jestem z Olecka:-)

Więc jak poczytałam jak dbacie o butelki, zabawki to się wystraszyłam:szok:, bo ja butelki tez raz w tygodniu wyparzam a zabawki sporadycznie:-D. Zaraz poleciałam wyparzyć te gumowe zabawki Julki, a pluszowe wrzuciłam do prania. I co, poparzyłam sobie paluchy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ale Jula pleśniawek nie ma i niegdy nie miała

a jaka paczka ja tez chce hehehhe :-D

Chcialabyś :-D

nie poznaję swojego dziecka, toż to dziś aniołek! :-D nie dość że wstał o 9, bawił się ładnie, zjadł o 12 zupkę i zasnął na półtora godziny. godzinę pobawiliśmy się razem i teraz grzecznie siedzi w bujaczku i rozmawia ze swoją pszczółką :-D

to tylko się cieszyć :))))

tak wiem... juz tego nie robie! ale powiedz mi kochana dlaczego teraz wyszly jak tak robilam od poczatku ?
jestem bardzo ciekawa... no coz musze sie strzelic w twarz moja wina! przeze mnie dziecko cierpi! wyrodna ze mnie matka!

Przestań! Bo ja Ci strzelę!! Temat wyparzanie widzę no1: ja na poczatku gotowałam wszystko, a jak mi się nie chciało, to myłam tylko. Teraz leję wrzątek, a baaardzo rzadko wygotuję. Aluś pleśniawek już nie ma ;-) A morał taki, że gdy gotowałam butle jak głupia, to dostał pleśniawki, a jak zaczęłam tylko wyparzać, to mu zniknęły o.

wowww!!!!!!!!!!! ale wlosy!@!!!!!!

luzna Alanek dlugo jeszcze plakal?? nastepny raz tylko i wylacznie na spacerze hehehe:)

a ja myslama ze chwile posiedze sama bo mama z Olim na dwor wyszli ale mlody tak sie wysilal zeby usiasc ze mu sie ulalo i musieli wrocic:/
my sie dopisujemy do aniolkow:)

On śpiący był ;-) Od razu lulał, jak poszliście :-D
A Oluś musiał cos zostawic u ciotki :))) T się zastanawiał, czyje to jest, jak wrócił z pracy :-D

Rośnie jak na drożdżach :). Rodziłam u siebie w Działdowie. Nawet jakby mi płacili nie pojechałabym rodzić gdzie indziej. Pracuje w szpitalu na oddziale noworodków, więc czułam się jak w domu :). po północy jak mąż już poszedł do domu, to moje dziewczyny wzięły mnie do dyżurki i nawet szampana się napiłam :) I od razu mówię, nie jestem pielęgniarką, pracuje w administracji :)

Od początku karmiłaś butelką? tez bym chciala szmpana po porodzie, a mi tylko wody dali;/

Laski - szwagierka mi rodzi :-) Kurcze denerwuje się, jakbym to ja miała zaraz to zrobić :-D Z nerwow wysprzątałam mieszkanie (moja reakcja nerwowa to sprzątanie) i nie mam co robić!!
Dzis dzień u siostry i jej chlopaka :) Aluś wniebowziety był :-D W ogóle od rana tylko spacerki miał - może pośpi mi dłużej dziś ? ;-)
Śpiąca jestem....zaraz idę lulu chyba

Hej! Hej!
Pierwszy raz dzis pojechalam gdzies sama z Julka. Przypielam baze z fotelikiem na przednim siedzeniu i rewelacja. Ona ogolnie super sie soba zajmuje, ale czesto wyrzuca smoka chociazby dlatego ze sie zasmieje i juz smoka nie ma. Wybralysmy sie do mojej kolezanki z pracy, ktora ma 3 miesiecznego synka i mieszkaja jakies 40 min od nas i trzeba tam jechac autostrada wiec od razu puscilam sie na gleboka wode no i na autostradzie nie bardzo jest sie gdzie zatrzymac zeby smoka dac wiec fotelik z przodu sie u mnie sprawdzil. Bylo fajnie. Julka to dzielny i bezproblemowy towarzysz drogi:) Zaraz wkleje zdjecia ze spotkania Julki z Liamem jakby ktos mial ochote obejrzec to beda w albumie:)

Super!!! Dzielna Julka i dzielna mama :-)

Laski - szwagierka mi rodzi :-) Kurcze denerwuje się, jakbym to ja miała zaraz to zrobić :-D Z nerwow wysprzątałam mieszkanie (moja reakcja nerwowa to sprzątanie) i nie mam co robić!!

Nie zazdroszczę. Nie chciałabym przez to jeszcze raz przechodzić. Luuuzna u mnie znalazłoby się coś do sprzątania, nie miałabyś ochoty? :-D

Dziewczyny ja co dopiero do Was dołączyłam i muszę Was zostawić, ale tylko na 3 dni. Wyjeżdżamy jutro rano na weekend i nie będę mieć dostępu do internetu. W poniedziałek nadrobię o ile nie naskrobiecie za dużo:-)
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę!

Dzis dzień u siostry i jej chlopaka :) Aluś wniebowziety był :-D W ogóle od rana tylko spacerki miał - może pośpi mi dłużej dziś ? ;-)
Śpiąca jestem....zaraz idę lulu chyba

No to trzymamy kciuki;-)
Alus dzis mial dzien pelen wrazen:tak:u mnie zazwyczaj bylo tak ze corcia po takim dniu spala mi niespokojne:tak:oby u ciebie tak nie bylo;-)

nie jestem w stanie czytac bo nie mam czasu ...
ja butelki myje i teraz co 3 dni okolo sterylizuje w mikrofali 3 min /ale to pic an wode fotomontaz tylko zeby tesciowa nie gdakala ze trzeba wyparzac ... mi sie nie chce i potrzeby nie widze takiej/ zabawki na poczatku sterylizowalam ... teraz mi si enie chce ... sterylizuje smoczki przed pierwszym uzyciem !!!! i chyba na tym koniec :)

reklama
witam:) dawno tez mnie nie bylo z barku czasu....za dużo spraw mam do załatwiania ostatnio i dni mi jakoś za szybko lecą ;) ale wypowiem się odnośnie "wyparzania" wszystkiego póki temat jeszcze nie zszedł na dalszy plan :p Mianowicie ja myję butelki w gorącej wodzie, nieraz wyparzam, ale nie ma reguły bo rzadko je używam bo mała na cycku wisi jeszcze. Smoczka to wyparzyłam może z 3 razy, a tak to zazwyczaj oblizuje, hehe :p a zabawki to tylko jak są nowe trochę pogotuję a potem to już nic nie robię z nimi, ale fakt,przydaloby się odświeżyć co niektóre :p a pleśniawek póki co nie ma i nie było :) pozdrawiam

Do góry