reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Elizka ja kupiałm takie tylko ze flipper :tak: tak sie nazywa, jest lepsze bo ma gumowe siedzisko, a to które pokazujesz jest całe plastikowe i w wannie dziecko w tym plastiku może się ślizgac;-)

W albumie jest zdjęcie:tak:
już znalazłam na allegro :tak: dzięki wielkie za info, bo bym już tamto kupiła :tak:

reklama
Hmm..co do nocnika
CZEKAM AŻ TE MAMY KTÓRE NA MNIE "WRZESZCZAŁY";-) JAK PRÓBOWAŁAM 1,5 ROCZNĄ hANIĘ UCZUĆ NOCNIKA SIĘ WYPOWIEDZĄ!

A tak na serio..dla mnie to za wcześnie..ale to moje zdanie!
Położna jak zobaczyła u mnie nocnik..a Hania miała już 20 miesięcy to powiedziała że tak małe dziecko to idzie jedynie wytresować ! Ono i tak nie rozumie że sika czy robi kupkę! Ja się z Hanią męczyłam co jakiś czas od 1,5 roku..a jak skończyła 2 latka to w tydzień się nauczyła!
Ale jeżeli komuś się chce takiego malucha odsadzać to ja nie mówię że to jest źle:tak:

Mi tez sie wydaje ze z ty nocniczkiem to ciut za wczsnie. Mysle ze wrecz fizycznie niemozliwe.
moj starszy syn mial 1,5 roku jak z rzucil pampersy a i tak zdarzaly sie mokre wpadki przez kilka kolejnych miesiecy.

Dziewczyny ja wiem, że to nie pasuje już na nocnik ja sadzać ale co ja mogę ... mała była 3 popoludnia z mamą i 3 dni robiła kupkę na nocnik, jak przyszłam to mała na kolanach u mamy i na nocniku a mama zadowolona, że malutka kupkę robi :) no cóż ja tam w domu wolę zmienić jej pampka jak ją sadzać na nocnik, ma jeszcze czas, rozumiem tą irytację waszą no ale tak było i nie będę ściemniać i ukrywać :/ każdy robi jak chce a ja nie zamierzam jej sadzać i teściowa pewnie też :)

:szok::szok::szok:jestem w szoku:tak:co do nocnika rowniez:tak:

Dla mnie to przesada:tak:rozumiem sadzac takie dziecko co juz chodzi ale nie niemowlaka ktory jeszcze dobrze nawet nie umie siedziec:sorry2:no ale kazdy robi jak uwaza:tak:mi to nawet na mysl nie przyszlo:no:
:
he he ja sobie jakoś też tego nie wyobrażam ...wpadłaby biedna cała do tego nocnika :D

U mnie jest podobnie:tak:malego prawie wcale nie interesuja zabawki:no:karuzele juz sprzedalam,ale ja sie nie poddaje:no:nie biore go na raczki czesto:no:staram sie co jakis czas gdzies indziej go ukladac,na lezaczku,na macie, w lozeczku,we wozku,na kanapie u tesciowej:tak:i jakos ten dzien mija;-)
u nas mata od początku nie wzbudza zainteresowania a wręcz denerwują Mała te wiszące, bujające się zabawki, bo nie może ich wziąść do buzi...lubi zaś bardzo te plastikowe zawieszki co wiszą na nich zabawki na macie...zrobiłam z nich łańcuch a Mała je uwielbia...dokupiłam ich więcej i porobiłam długie kolorowe łańcuchy :tak: i jest wielka radość :tak: rzuca nimi,grzechocze, ssie :tak:
24 OGNIWA - EDUKACYJNE FIGURY # TAF TOYS # - 50% (1019283361) - Aukcje internetowe Allegro
dzisiaj przez 1,5godziny :szok: bawiła się sama lusterkiem :szok:
EDUKACYJNE LUSTERKO + zawieszki # Taf Toys - 40 % (1036807575) - Aukcje internetowe Allegro
no i ostatnie z nowych zakupów -klocki
EDUKACYJNE KLOCKI PUK # K's Kids 16 el. Wys 0 (1020714626) - Aukcje internetowe Allegro
tyle radości z przewracania wieży,które budował tatuś było,że hej :tak: he he a ile tatuś miał radości ,że mógł je budować ;-)

...zabawa wszelkimi szeleszczącymi torebkami,foliami, kartkami wywołuje też wiele radości :tak:

...aaaaaaa no i książeczki...kłade się razem z Małą i czytam a ona dotyka sobie rączkami i przekrzykuje mnie ...na prawdę to lubi :tak: ale nadają się do tego książeczki z twardymi kartkami ,bo inne już jest w stanie podrzeć :tak:

Ostatnia edycja:
Aga maślanka nie zaszkodzi;-)
A co do pampków to ja do tej pory kilka sztuk Antkowi mam i zakładam w moemntach kiedy mial bardzo męczący dzien, czasami tak się zdaża, że bardzo się wyszaleje, pada zmeczony nie wiadomo kiedy i wtedy nie wstaje w nocy na siusiu. To tylko dziecko i ma do tego prawo, poza tym dzieci moga moczyc sie w nocy do 5 roku zycia, wszystko jest w normie!

Elizka ja kupiałm takie tylko ze flipper :tak: tak sie nazywa, jest lepsze bo ma gumowe siedzisko, a to które pokazujesz jest całe plastikowe i w wannie dziecko w tym plastiku może się ślizgac;-)

W albumie jest zdjęcie:tak:

Ja juz nie zakladam corci pampersow chyba od kad skonczyla 3 lata:tak:ale nie powiem,czasami sie wpadka w nocy zdarzy:tak:nawet ostatnio obudzila sie posikana:tak:tylko ze ja jej pod przescieradlo zakladam ceratke:tak:ale ogolnie bardzo zadko sie zesika;-)

No i na koniec tego jakże wspaniałego dnia Julka dostała kataru! Co chwilę budzi się z płaczem i zapchanym nosem i nawet frida nie pomaga. Ja się chyba pochlastam. A mąż zamiast w takim dniu wspierać to o 19 o dziwo wrócił z pracy i wybyl gdzieś z domu i nie wiem gdzie a tel zostawił.

Oj,biedna ty:-(idz ty lepiej sie poloz i odpocznij;-)

Moja zabawkami też średnio zainteresowana. TZn jak ktoś jej pokazuje to tak, ale sama potrzyma 2-3 minuty i bach i nie szuka jej. A mata i karuzela to wcale jej nie interesują- zwłaszcza mata.

Wow jak to możliwe?????????????

Widze ze tez masz podobnie:tak:Patryk najlepiej bawi sie grzechotkami i zabawkami ktora posiada muzyczke i swiatelka:tak:

Dziewczyny ja wiem, że to nie pasuje już na nocnik ja sadzać ale co ja mogę ... mała była 3 popoludnia z mamą i 3 dni robiła kupkę na nocnik, jak przyszłam to mała na kolanach u mamy i na nocniku a mama zadowolona, że malutka kupkę robi :) no cóż ja tam w domu wolę zmienić jej pampka jak ją sadzać na nocnik, ma jeszcze czas, rozumiem tą irytację waszą no ale tak było i nie będę ściemniać i ukrywać :/ każdy robi jak chce a ja nie zamierzam jej sadzać i teściowa pewnie też :)

Pamietaj ze to ty jestes matka i to ty wychowujesz swoje dziecko:tak:ja jak widze ze moja mama robi cos nie po mojemu to po prostu opitalam ja:tak:nawet ostatnio dala mu polizac loda:tak:to powiedzialam jej ze mogla swoim dzieciom dawac takie rarytaski ale nie moim:tak:

AGA mialas wkleic fotki łazienki:tak:ja czekam:tak:

Madziarena:-) ale ja się absolutnie nie irytuję i nie mówię że źle robicie....
Tylko akurat jestem świeżo po nauce korzystania z nocnika....
Jedna kuzynka mi też radziła że mam sobie zapisywać godziny kiedy Hania robi siku i kupkę i potem ją odsadzać..bo ona tak swoje dziecko nauczyła:-D
Ja pewnie jestem za leniwa....dostałam dobrą nauczkę przy Hani i nie mam ochoty przez to drugi raz tak prędko przechodzić;-) No i czasu nie mam żeby jeszcze za drugim dzieckiem biegać jak chce na nocnik..HaniE jeszcze muszę pilnować!
I powiem ci że córka mojej sąsiadki (3 miesiące starsza od Hani) zaczęła sikać i kupkać na nocnik jak miała 1,5 roku..i wołała że chce na nocnik! Nawet w nocy się budziła bo chciała siku!
Więc zdarzają sie i takie dzieci;-)

Poczytalam troche o tym sadzaniu na nocnik...
Szczerze mowiac to nie wyobrazam sobie mojego dziecka na nocniku...
Nawet by mi takie cos przez mysl nie przeszlo...Dla tak malych dzieci sa Pampersy a nie nocnik...
Na to przyjdzie pozniej czas:-)

Kopciuszku dzięki za pamięć:-)
Wkleję ale jutro bo muszę je najpierw zrobić a dziś mi się już nie chce:-D

reklama
wiem wiem :) i dzięki wam wiem, że to nie jest dobre zachowanie więc sobie z nią porozmawiam :) od teg jest forum, żeby wypowiedzieć swoje zdanie i pomóc innym więc dzięki ... dobranoc bo moja maluka coś już marudzi w łóżeczku ... ehs te zęby nie mogą się wybić wogóle. A jak już jesteśmy przy kwestii siusiania - dziecko znajomej ma skończone 5 lat w dzien ładnie się załatwia, wyciera tyłek a w nocy nie trzyma moczu i siusia pod siebie, zakładala mu pampersy, potem wysadzała go, ale doszło do tego, że musiała co 2 godz. lecieć w nocy go wysadzać bo i tak się posikał, a po obudzeniu nie pamiętał, że robil siku. Co wy na to ??? jak to zmienić? rozmawiała z psychologiem i kazał zakładac pamki i tyle :/

Do góry