już znalazłam na allegro dzięki wielkie za info, bo bym już tamto kupiłaElizka ja kupiałm takie tylko ze flipper tak sie nazywa, jest lepsze bo ma gumowe siedzisko, a to które pokazujesz jest całe plastikowe i w wannie dziecko w tym plastiku może się ślizgac;-)
W albumie jest zdjęcie
reklama
madziarena
Mamusia Amelki
Hmm..co do nocnika
CZEKAM AŻ TE MAMY KTÓRE NA MNIE "WRZESZCZAŁY";-) JAK PRÓBOWAŁAM 1,5 ROCZNĄ hANIĘ UCZUĆ NOCNIKA SIĘ WYPOWIEDZĄ!
A tak na serio..dla mnie to za wcześnie..ale to moje zdanie!
Położna jak zobaczyła u mnie nocnik..a Hania miała już 20 miesięcy to powiedziała że tak małe dziecko to idzie jedynie wytresować ! Ono i tak nie rozumie że sika czy robi kupkę! Ja się z Hanią męczyłam co jakiś czas od 1,5 roku..a jak skończyła 2 latka to w tydzień się nauczyła!
Ale jeżeli komuś się chce takiego malucha odsadzać to ja nie mówię że to jest źle
Mi tez sie wydaje ze z ty nocniczkiem to ciut za wczsnie. Mysle ze wrecz fizycznie niemozliwe.
moj starszy syn mial 1,5 roku jak z rzucil pampersy a i tak zdarzaly sie mokre wpadki przez kilka kolejnych miesiecy.
Dziewczyny ja wiem, że to nie pasuje już na nocnik ja sadzać ale co ja mogę ... mała była 3 popoludnia z mamą i 3 dni robiła kupkę na nocnik, jak przyszłam to mała na kolanach u mamy i na nocniku a mama zadowolona, że malutka kupkę robi no cóż ja tam w domu wolę zmienić jej pampka jak ją sadzać na nocnik, ma jeszcze czas, rozumiem tą irytację waszą no ale tak było i nie będę ściemniać i ukrywać :/ każdy robi jak chce a ja nie zamierzam jej sadzać i teściowa pewnie też
he he ja sobie jakoś też tego nie wyobrażam ...wpadłaby biedna cała do tego nocnikajestem w szokuco do nocnika rowniez
Dla mnie to przesadarozumiem sadzac takie dziecko co juz chodzi ale nie niemowlaka ktory jeszcze dobrze nawet nie umie siedziecno ale kazdy robi jak uwazami to nawet na mysl nie przyszlo
:
agnieszka0240
Aniolek-20.03.2009 (7tc)
Czesc dziewczynki:-)
Malo zagladam bo u nas zaczynaja wyrastac zabki i mala troche marudna...
Jutro postaram sie ponadrbiac.
Milej nocki:-)
Dobranoc
Malo zagladam bo u nas zaczynaja wyrastac zabki i mala troche marudna...
Jutro postaram sie ponadrbiac.
Milej nocki:-)
Dobranoc
u nas mata od początku nie wzbudza zainteresowania a wręcz denerwują Mała te wiszące, bujające się zabawki, bo nie może ich wziąść do buzi...lubi zaś bardzo te plastikowe zawieszki co wiszą na nich zabawki na macie...zrobiłam z nich łańcuch a Mała je uwielbia...dokupiłam ich więcej i porobiłam długie kolorowe łańcuchy i jest wielka radość rzuca nimi,grzechocze, ssieU mnie jest podobniemalego prawie wcale nie interesuja zabawkikaruzele juz sprzedalam,ale ja sie nie poddajenie biore go na raczki czestostaram sie co jakis czas gdzies indziej go ukladac,na lezaczku,na macie, w lozeczku,we wozku,na kanapie u tescioweji jakos ten dzien mija;-)
24 OGNIWA - EDUKACYJNE FIGURY # TAF TOYS # - 50% (1019283361) - Aukcje internetowe Allegro
dzisiaj przez 1,5godziny bawiła się sama lusterkiem
EDUKACYJNE LUSTERKO + zawieszki # Taf Toys - 40 % (1036807575) - Aukcje internetowe Allegro
no i ostatnie z nowych zakupów -klocki
EDUKACYJNE KLOCKI PUK # K's Kids 16 el. Wys 0 (1020714626) - Aukcje internetowe Allegro
tyle radości z przewracania wieży,które budował tatuś było,że hej he he a ile tatuś miał radości ,że mógł je budować ;-)
...zabawa wszelkimi szeleszczącymi torebkami,foliami, kartkami wywołuje też wiele radości
...aaaaaaa no i książeczki...kłade się razem z Małą i czytam a ona dotyka sobie rączkami i przekrzykuje mnie ...na prawdę to lubi ale nadają się do tego książeczki z twardymi kartkami ,bo inne już jest w stanie podrzeć
Ostatnia edycja:
kopciuszek2107
Fanka BB :)
Aga maślanka nie zaszkodzi;-)
A co do pampków to ja do tej pory kilka sztuk Antkowi mam i zakładam w moemntach kiedy mial bardzo męczący dzien, czasami tak się zdaża, że bardzo się wyszaleje, pada zmeczony nie wiadomo kiedy i wtedy nie wstaje w nocy na siusiu. To tylko dziecko i ma do tego prawo, poza tym dzieci moga moczyc sie w nocy do 5 roku zycia, wszystko jest w normie!
Elizka ja kupiałm takie tylko ze flipper tak sie nazywa, jest lepsze bo ma gumowe siedzisko, a to które pokazujesz jest całe plastikowe i w wannie dziecko w tym plastiku może się ślizgac;-)
W albumie jest zdjęcie
Ja juz nie zakladam corci pampersow chyba od kad skonczyla 3 lataale nie powiem,czasami sie wpadka w nocy zdarzynawet ostatnio obudzila sie posikanatylko ze ja jej pod przescieradlo zakladam ceratkeale ogolnie bardzo zadko sie zesika;-)
No i na koniec tego jakże wspaniałego dnia Julka dostała kataru! Co chwilę budzi się z płaczem i zapchanym nosem i nawet frida nie pomaga. Ja się chyba pochlastam. A mąż zamiast w takim dniu wspierać to o 19 o dziwo wrócił z pracy i wybyl gdzieś z domu i nie wiem gdzie a tel zostawił.
Oj,biedna ty:-(idz ty lepiej sie poloz i odpocznij;-)
Moja zabawkami też średnio zainteresowana. TZn jak ktoś jej pokazuje to tak, ale sama potrzyma 2-3 minuty i bach i nie szuka jej. A mata i karuzela to wcale jej nie interesują- zwłaszcza mata.
Wow jak to możliwe?????????????
Widze ze tez masz podobniePatryk najlepiej bawi sie grzechotkami i zabawkami ktora posiada muzyczke i swiatelka
Dziewczyny ja wiem, że to nie pasuje już na nocnik ja sadzać ale co ja mogę ... mała była 3 popoludnia z mamą i 3 dni robiła kupkę na nocnik, jak przyszłam to mała na kolanach u mamy i na nocniku a mama zadowolona, że malutka kupkę robi no cóż ja tam w domu wolę zmienić jej pampka jak ją sadzać na nocnik, ma jeszcze czas, rozumiem tą irytację waszą no ale tak było i nie będę ściemniać i ukrywać :/ każdy robi jak chce a ja nie zamierzam jej sadzać i teściowa pewnie też
Pamietaj ze to ty jestes matka i to ty wychowujesz swoje dzieckoja jak widze ze moja mama robi cos nie po mojemu to po prostu opitalam janawet ostatnio dala mu polizac lodato powiedzialam jej ze mogla swoim dzieciom dawac takie rarytaski ale nie moim
AGA mialas wkleic fotki łazienkija czekam
aga6671
Mama Hani i Tomka
Madziarena:-) ale ja się absolutnie nie irytuję i nie mówię że źle robicie....
Tylko akurat jestem świeżo po nauce korzystania z nocnika....
Jedna kuzynka mi też radziła że mam sobie zapisywać godziny kiedy Hania robi siku i kupkę i potem ją odsadzać..bo ona tak swoje dziecko nauczyła
Ja pewnie jestem za leniwa....dostałam dobrą nauczkę przy Hani i nie mam ochoty przez to drugi raz tak prędko przechodzić;-) No i czasu nie mam żeby jeszcze za drugim dzieckiem biegać jak chce na nocnik..HaniE jeszcze muszę pilnować!
I powiem ci że córka mojej sąsiadki (3 miesiące starsza od Hani) zaczęła sikać i kupkać na nocnik jak miała 1,5 roku..i wołała że chce na nocnik! Nawet w nocy się budziła bo chciała siku!
Więc zdarzają sie i takie dzieci;-)
agnieszka0240
Aniolek-20.03.2009 (7tc)
Poczytalam troche o tym sadzaniu na nocnik...
Szczerze mowiac to nie wyobrazam sobie mojego dziecka na nocniku...
Nawet by mi takie cos przez mysl nie przeszlo...Dla tak malych dzieci sa Pampersy a nie nocnik...
Na to przyjdzie pozniej czas:-)
Szczerze mowiac to nie wyobrazam sobie mojego dziecka na nocniku...
Nawet by mi takie cos przez mysl nie przeszlo...Dla tak malych dzieci sa Pampersy a nie nocnik...
Na to przyjdzie pozniej czas:-)
reklama
madziarena
Mamusia Amelki
wiem wiem i dzięki wam wiem, że to nie jest dobre zachowanie więc sobie z nią porozmawiam od teg jest forum, żeby wypowiedzieć swoje zdanie i pomóc innym więc dzięki ... dobranoc bo moja maluka coś już marudzi w łóżeczku ... ehs te zęby nie mogą się wybić wogóle. A jak już jesteśmy przy kwestii siusiania - dziecko znajomej ma skończone 5 lat w dzien ładnie się załatwia, wyciera tyłek a w nocy nie trzyma moczu i siusia pod siebie, zakładala mu pampersy, potem wysadzała go, ale doszło do tego, że musiała co 2 godz. lecieć w nocy go wysadzać bo i tak się posikał, a po obudzeniu nie pamiętał, że robil siku. Co wy na to ??? jak to zmienić? rozmawiała z psychologiem i kazał zakładac pamki i tyle :/