reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
To ja pisałam heee ! Niewiem czy to prawda musze sie podpytac swego gina ! A co do nystatyny ostatnio pani w aptece powiedziala ze ciezarnym jej nie wolno aplikowac :eek::eek::eek:.Zgłupiałam !
Napewno nystatyny w ciazy nie mozna, nalezy do kat C czyli takich leków co byly badane na zwierzetach i powodowały wady u plodów
Hmmm ciekawe, no ale jak lekarz przepisuje to chyba wie co robi:tak:
A tak swoją droga ciekawe czy jest coś na infekcje np maść która można bez recepty kupić?
z tego co mi wiadomo to na grzybka pipkowego bez recepty nic nie ma

o, najlepiej... A ja brałam jak miałam infekcję i powiedziano mi że w ciąży jest bezpieczna- dlatego ten przykład podałam i wiem, że podawano ją właśnie przed porodem. Może zmienili ulotke- zdarza się. Chyba że ja ,mówię o dopochwowej a Ty o doustnej, bo i taka jest. Trochę się wystraszyłam...
to nie ma różnicy czy doustana, dowcipna, czy do smarowania (choc takiej nie ma), jak jakiejs substancji nie mozna to nie mozna, dziwne a przepisal ci to ginekolog??

Asiu ciężarnej wypada chodzic blada jak ściana:tak::tak: Ja nad morzem oczywiście pięknie opalona ale wokół Panie w ciąży były bez opalenizny, pod parasolkami:tak: a mój mąż tylko mnie pytał czy ja tak też nie powinnam;-)
a moój gin powiedzial ze mu sie włos na głowie jezy jak widzi kobitki z brzuchami na plazy hehe

pewnie cos w ulotce pozmieniali - teraz wszytko zmieniaja !!!!!!!! I powiem szczerze ze tez bylam w szoku ! a myslalam o dowcipnej oczywiscie ! Ale jak ci gin przepisal to wie co robi i sie ine martw :) Pani w aptece madrzejsza od gina napewno nie jest :)
nie zmienili nic na ulotce, tak jest od dawna

:-D:-D:-D Tak źle nie będzie. Ja nad morze jadę we wrześniu. A teraz to może w przyszłym tygodniu na Mazurki. :tak: Tylko podobno strasznie tam komary tną w tym roku.
mnie komary chyba wszamią niedługo, tak mnie polubiły w ciązy jak nigdy

Ostatnia edycja:
Napewno nystatyny w ciazy nie mozna, nalezy do kat C czyli takich leków co byly badane na zwierzetach i powodowały wady u plodów

z tego co mi wiadomo to na grzybka pipkowego bez recepty nic nie ma

to nie ma różnicy czy doustana, dowcipna, czy do smarowania (choc takiej nie ma), jak jakiejs substancji nie mozna to nie mozna, dziwne a przepisal ci to ginekolog??
Nom ginekolog, i sprawdziłam jeszcze na ulotce, w necie poczytałam czy inne ciężarne tez biorą i wszystko wyglądało ok. Na ulotce jest napisane że nie badano na ludziach a na zwierzętach nie stwierdzono negatywnego wpływu na płód. No i nystatyna nie przenika przez nabłonek, powierzchniowo działa, to też mi sie w oczy rzuciło. Hm.... zaczynam się bać bo brałam ja na samym początku ciąży a wtedy leki mają największy wpływ na dziecko:-(

Nom ginekolog, i sprawdziłam jeszcze na ulotce, w necie poczytałam czy inne ciężarne tez biorą i wszystko wyglądało ok. Na ulotce jest napisane że nie badano na ludziach a na zwierzętach nie stwierdzono negatywnego wpływu na płód. No i nystatyna nie przenika przez nabłonek, powierzchniowo działa, to też mi sie w oczy rzuciło. Hm.... zaczynam się bać bo brałam ja na samym początku ciąży a wtedy leki mają największy wpływ na dziecko:-(
wiesz co no nie wiem ja mam na kompie taki program z indeksem leków dla lekarzy, aktualizowany na bierząco, z opisami cenami itd i tam jest napisane ze jesli chodzi o ciąze to to jest kategoria C, ale wiesz nie wiem, na pewno nie jestem madrzejsza od lekarza, on wie lepiej

wiesz co no nie wiem ja mam na kompie taki program z indeksem leków dla lekarzy, aktualizowany na bierząco, z opisami cenami itd i tam jest napisane ze jesli chodzi o ciąze to to jest kategoria C, ale wiesz nie wiem, na pewno nie jestem madrzejsza od lekarza, on wie lepiej
To był sam poczatek ciazy i nie zapisywal mi tego moj lekarz tylko taka inna ginka:-( no nic, teraz to i tak juz po ptakach. Dobrze bedzie

To był sam poczatek ciazy i nie zapisywal mi tego moj lekarz tylko taka inna ginka:-( no nic, teraz to i tak juz po ptakach. Dobrze bedzie
wiesz nie martw sie lekarz wie co robi, w koncu po coś robił te 6 lat studiow i kolejne tyle specjalizacji ze wie lepiej niż my co mozna podać, a czego nie.

reklama
Ja też zaraz zmykam do łoża, zanim się jutro zwleke to Wy juz z 10 stron zapiszecie ;) hihihi
He szkoda że nie możemy się wszytskie spotkac na żywo :) tyle ciężarówek na raz było by smiesznie

Do góry