reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Mam pytanie odnośnie śluzu w ciąży, już mnie męczy codziennie muszę nosić wkładkę, nawet w nocy, tez tak macie ? Śluz jest przezroczysty i bezwonny ale ... męczący :/ ...
Hejka ! Czytam tylko ostatnie 3 strony - zeby wzroku nie stracic ;)
Caly czas tak mam z tym sluzem, ale bialy raczej, nic groznego mysle.
Od jakiegos czasu w ogole sie nie opalam. Po ostatnim spaleniu mam jakies plamki na ramieniu i teraz uciekam przed sloneczkiem, tzn, nie leze plackiem na sloncu.
Dzis ide do dentysty... brrr... oby nie leczenie kanalowe...

reklama
Pytałam kolezanki farmaceutki mówiła, ze profilaktycznie na zakażenie dróg rodnych można stosować lactovaginal:tak: Można go kupic bez recepty. Ona niedawno tez była w ciązy i to stosowała.

Mam pytanie odnośnie śluzu w ciąży, już mnie męczy codziennie muszę nosić wkładkę, nawet w nocy, tez tak macie ? Śluz jest przezroczysty i bezwonny ale ... męczący :/ ...
taa ja tez tak mam, najgorzej jak wstaje z loza rano to ze mnie wylatuje co sie nagromadzilo w nocy heh blee

Pytałam kolezanki farmaceutki mówiła, ze profilaktycznie na zakażenie dróg rodnych można stosować lactovaginal:tak: Można go kupic bez recepty. Ona niedawno tez była w ciązy i to stosowała.
nio własnie pisalam o tym wczesnije to sa paleczki kwasu mlekowego

Ostatnia edycja:
Czesc moje laski :)
Ja dzisiaj szczesliwa od rana ,mimo ze noc mialam tragiczna !!!! Wieczorem mi sie niedobrze zrobiło , poszlam szybko spac co bym nie zygnela ....jakos zasnelam ..ale o 1 w nocy jak sie zerwalam ....jak zaczelo mnie mulic ...matko boska ...no i doszla zgaga !!!!!!!!!!!!!!!! Spac juz nie spalam ,przekrecalam sie ..pozniej sobie uzmysłowiłąm ze moj Jarek przeciez jedzie ..no i zaczelam juz czekac bo zasnac i tak nie moglam ...Tak wiec od 1 nie spalam do godziny 6 ,pozniej zasnelam na 2 godzinki ...i obudziło nas moje kochanie o 8 rano !
Teraz juz jest lepiej ;) Haaaa mezus skacze nade mna ...a jakie mi przywiozł rarytasy !!!!! Cala lodowa zapakowana ..wsio bym na raz chciala probowac :) NO i pierwszy raz ucieszylam sie ze slodyczy he he jak nigdy ich nie jadlam teraz zaczelo mnie do nich ciaganac !!!

Trzymajcie sie kochane ...te kilka dni poswiecam mezowi haaa !!!!!
W wolnych chwilach bede was podczytywac co bym w miare na bierzaco byla !!!
Ahaaaaaaaaaaaaa jade zaraz zamowic komode a co !

kurczę dawno mnie nie było na forum...
Byłam ostiatnio u gin - znów mi zmeniła tydzień ciąży! Już sama nie wiem który to tydzień dokładnie(21-23)...no i miałam problem z owsikami! Zapisala mi na receptę tabletki i mi przeszło...bałam sie je brać,ale to bylo konieczne(wyczytalam zreszta z ulotki, że niecaly procent dostaje sie do krwi i mnie to uspokoilo).Nie zycze nikomu tych piekielnych owsikow:baffled:
Od 17 lipca dzidzka kopie:-D Juz sie troszke przyzwyczailam do tego, ale nadal to kosmiczne uczucie hehe...wlasnie dlatego gin i polozna się wahaja co do tygodnia ciąży(wg usg powinnam być w 21 tc), ale kobitki stwierdzily, że 19 tydzien to za szybko na 1 kopniaki. Tak czy siak daja mi zakres toleerancji 2 tygodni...i powiedzialy, że jakby ktos pytal, to jestem w 22 tc;-)

Joanna-ja wczoraj cały dzień przerzygałam. Coś okropnego. W ogóle jakoś się źle czułam i leżałam. Do tego znowu brzuch się zaczął stawiać-porażka:no:

kiedy ja Was nadrobię??
a co do zgagi to ja chyba mam 24h na dobę:wściekła/y: i nawet rennie nie pomaga:wściekła/y:
w dzień idzie żyć ale najgorzej jest jak chcę iść spać i mnie męczy:angry:

Joł:-D

U nas dzis pogoda umiarkowana na szczescie i nie ma upalu! Nareszcie moge funkcjonowac:-)
Wczoraj wybralam sie wieczorkiem z mezem na zakupy, bo w lodowce zostalo tylko swiatelko:dry: I co sie stalo? Popsul nam sie samochod, tesc musial nas holowac, a z zakupow nici:wściekła/y:
Tak wiec dzis podejcie numer dwa. Mam nadzieje, ze wreszcie dojade i wroce z tego sklepu:tak:

Uwaga, wczoraj zakupilismy wozek dla naszych szkrabow:-) Strasznie fajnie sie czuje jak kupuje rzeczy dla nich:happy2:

Jutro wybieram sie na wesele. Kurna niby mam sukienke srebrna, ale jakos mi nie podchodzi. Mam jeszcze w kolorze ecru i ta z checia bym zalozyla, myslicie, ze nie za jasna na wesele i ze nie zostane skomentowana, ze podkradam game kolorow Panny Mlodej?:baffled: HELP!!!

reklama
Panna Młoda powinna mieć białą a jeśli idziesz na ślub to chyba jasne kolory wskazane:-)
ja tam ubrałabym ecru:-D

My wczoraj odebraliśmy autko z przeglądu i wszystko poza ręcznym mamy zrobione tak więc będę mogła bezpiecznie jeździć za niecałe 2 tygle:tak::tak::tak::tak:

Łącznie wydaliśmy w ciągu dwóch miesięcy ponad 2000 na auto:szok:ale teraz mam pewność,że wszystko jest ok:-D

Do góry