kopciuszek2107
Fanka BB :)
Witam się ;-) i witam nową mamusię :-)
Co do alkoholu to z mężem praktycznie co wieczór siedzieliśmy z winem, celebrowaliśmy wspólne wieczory a teraz nie mam ochoty
Jeśli chodzi o karmienie to ja już wprowadziłam kleik i marchewkę, w przyszlym tygodniu chcę wprowadzić kaszkę mleczno-ryżową... cycem zamierzam karmić jak długo się da, ale max do roku ;-) z tym, że pod koniec chciałabym karmić tylko raz np. rano...
Dziewczyny, pytałam na tematycznym ale tam mały ruch czy jak wyskoczyła Maćkowi wysypka po marchewce to mam tą marchew odstawić na kilka dni dopóki wysypka nie zniknie i wprowadzić ją znowu? Jak się postępuje w takim przypadku?
Dzięki mdmd, bo widzę, ze właśnie odpisałaś ;*
Ja bym tak zrobilachyba ze nie jestes pewna ze to po marchewce
ja dzis biore agatke do lekarza bo jutro mam szczepienie a mala ma taki katar ze ledwo oddycha !! a jak znam ta lekarke w przychodni to mi agatke zaszczepi !!
no i jak znam zycie dostaniemy kuleczki wiec trzeba dobrac odpowiednie
Wy cos z tymi katarkami czesto:-(moze masz slabe nawilzenie w domu?
Hej laski dawno mnie nie było bo po tej aferze nie chciało mi się wchodzić było niemiło i czekałam aż się poprawi:-) jest miło i wracam
Mea mam nadzieję, że mnie nie zbanujesz za takie wspomnienie o tamtej sprawie???
Ania wszystkiego naj dla Majeczki z okazji czteromiesięcznicy:******* Buziaki odemnie i Aleksa:-)
Zaraz postaram się choć troszkę nadrobić.
A więc co u nas?
Aluś strasznie schudł-wagi nie znam ale widzę po brzuszku i pampersach(rzepy muszą zachodzić na siębie a przedtem były tak zapinane, że całe zwierzątko było widać) ale to może dlatego, że wszystko idzie mu we wzrost a nie w tłuszczyk??? Nie wiem i się martwię. Popytam pediatry bo w środę mamy szczepienie(mamy 6 w 1 więc to chyba ostatnia a następna gdy będzie miał roczek nie???? Mam nadzięję, że któraś na to odpisze)
Aleks już sam siada od trzech dni albo podpiera się rączkami albo trzyma się szczebelek w łóżeczku i hop! Musimy obniżyć materac w łóżeczku
Zaliczyliśmy grilka w ten weekend, ale ja jadłam tylko ziemniaczki nic innego nie bo dieta a mój A objadał się kiełbaską i boczkiem...
Narazie tyle lecę nadrobić))
PS. Witam nową mamusię:-):-):-)
Wydaje mi sie ze chyba jest jeszcze jedna okolo 7 miesiaca ale pewna nie jestem,teraz sprawdzilam i moja corcia byla szczepiona w 7 miesiacutylko nie wiem jak to idzie ze szczepieniami 5w1 i w1
Purchawko, mi pediatra powiedziała, żeby dziecka nie przekarmiać bo to jest gorsze w skutkach od niedokarmienia Maciek na początku też jadł tyle ile się w niego wlało a jak mu zabierałam to się wkurzał mimo, że już głodny nie był Nie wiem ile Lolek waży, ale pamiętam, że pisałaś że on wcina za jednym posiedzeniem nawet 300ml mleka... wg mnie to strasznie dużo
Nie mam żadnej rady bo się na tym nie znam ale może podpytaj swojego pediatrę czy to jest wporządku, że on tyle pochłania ;-)
Tez tak mysle
MAJECZKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!