reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

No pytałam się, pytałam, ale co tu zrobić jak dziecko wyje z głodu :( Wiesz, najśmieszniejsze jest to, że on prawie w ogóle nie przybiera na wadze, a je tak zapalczywie jakby miesiac nie jadl:) Ale rozmawialam z tesciowa i moj maz tez taki byl, wiec to chyba geny:) Lekarka mowila,zeby zageszczac, ale to nic nie daje, on jadl tyle samo mleka, co mleka z kaszka.
No to widocznie Lolek to taki mały żarłoczek ;-) tyle jedzonka potrzebuje i basta :-)

reklama
teraz po tym szczepieniu bedzie spokoj do 13 mca zycia dziecka.

Tak tak, masz rację ze szczepionką, jak masz 6 w 1 to dopiero powtórka za rok, a najbliższe to w 13 miesiącu ospa, świnka i różyczka czy jakoś tak, wielkie słynne kontrowersyjne trio ;)

.
Ale super:))))
Aha no i jeszcze pytanie. Do kiedy wykupujemy płatne szczepienia? Do dwóch lat? Czy jak?

\

Ania tak z ciekawości to jaką kaszkę podałaś? Jakiej firmy i czy smakowa czy czysta? Bo też się niedługo będę rozglądać za czymś.
Kaszka mleczno-ryżowa o smaku Delikatnej Wanilii z Bebilona ;) po 4 miesiacu .. sama sprubowalam.. PYSZNA ;p
Majce sie az uszy trzesly jak ja piła :-D

Ale przy refundowanych chyba jest jeszcze jedna??na żółtaczkę chyba za półtora miesiąca??? Przy 5 w 1 też jest i tylko przy 6 w 1 się tego unika

Kaszka mleczno-ryżowa o smaku Delikatnej Wanilii z Bebilona ;) po 4 miesiacu .. sama sprubowalam.. PYSZNA ;p
Majce sie az uszy trzesly jak ja piła :-D
My mieliśmy próbkę jabłkowej z bebilonu i kwaśna była jakaś i mu nie dałam.

Ile paczek dostałyście? Ja dwie gazyety Twój Maluszek, Paczka z Nestle, dwie z Hippa, Nutricia i Bebilon

co do wzw b to ja sie oczytalam ze ta szczepionke przyjmuje sie zawsze w tym samym systemie 1 dawka, za 6 tyg druga i po pol roku 3 ... i tak samo dorosli ... podawana w innym systemie /przedluzonym lub skroconym/ nie ma tej samej skutecznosci !! dlatego ja jednak na 5w1 sie zdecydowalam

a jesli chodzi o wzw to ja troche uczulona jestem bo kuzynka sie zarazila w anglii i z tego powodu ma straszne klopoty, teraz tak jak ja byla w ciazy i niestety maluch tez ma klopoty z watroba !!
a cyrk na porodowce to juz przeszedl wszelkie oczekiwania ...

reklama
Mea a co się stało? Ja jak pytałam pediatry jakie szczepienia mi zaleca to powiedziała 6 w 1 , żeby maluszkowi bólu oszczędzić

Aaaa coś sobie przypomniałąm. Jak byłam z Aleksem na ostatnim szczepieniu to przedemną była dziewczyna (na oko w moim wieku) z synkiem tak na oko trzyletnim i gdy weszła zrobiło się zamieszanie. Okazało się, że olała szczepienia i była ścigana przez przychodnię więc w końcu łaskawie się pojawiła(dziecko dostało 5 wkłuć naraz! to pomyślcie ile jej nie było). Lekarka mi mówiła, że musiała tak dać a bidulek tak się męczył i płakał, że serce mi się krajało:(( Gdy wyszła-odrazu wyszłą z nim na dwór choć mały był cały spocony z płaczu a wiał wiart silny.

Sama jestem młodą mamą ale głupota niektórych moich rówieśniczek mnie rozwala!

Do góry