reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

No pytałam się, pytałam, ale co tu zrobić jak dziecko wyje z głodu :( Wiesz, najśmieszniejsze jest to, że on prawie w ogóle nie przybiera na wadze, a je tak zapalczywie jakby miesiac nie jadl:) Ale rozmawialam z tesciowa i moj maz tez taki byl, wiec to chyba geny:) Lekarka mowila,zeby zageszczac, ale to nic nie daje, on jadl tyle samo mleka, co mleka z kaszka.
No to widocznie Lolek to taki mały żarłoczek ;-) tyle jedzonka potrzebuje i basta :-)

reklama
teraz po tym szczepieniu bedzie spokoj do 13 mca zycia dziecka.

Tak tak, masz rację ze szczepionką, jak masz 6 w 1 to dopiero powtórka za rok, a najbliższe to w 13 miesiącu ospa, świnka i różyczka czy jakoś tak, wielkie słynne kontrowersyjne trio ;)

.
Ale super:))))
Aha no i jeszcze pytanie. Do kiedy wykupujemy płatne szczepienia? Do dwóch lat? Czy jak?

\

Ania tak z ciekawości to jaką kaszkę podałaś? Jakiej firmy i czy smakowa czy czysta? Bo też się niedługo będę rozglądać za czymś.
Kaszka mleczno-ryżowa o smaku Delikatnej Wanilii z Bebilona ;) po 4 miesiacu .. sama sprubowalam.. PYSZNA ;p
Majce sie az uszy trzesly jak ja piła :-D

Ale przy refundowanych chyba jest jeszcze jedna??na żółtaczkę chyba za półtora miesiąca??? Przy 5 w 1 też jest i tylko przy 6 w 1 się tego unika

Kaszka mleczno-ryżowa o smaku Delikatnej Wanilii z Bebilona ;) po 4 miesiacu .. sama sprubowalam.. PYSZNA ;p
Majce sie az uszy trzesly jak ja piła :-D
My mieliśmy próbkę jabłkowej z bebilonu i kwaśna była jakaś i mu nie dałam.

Ile paczek dostałyście? Ja dwie gazyety Twój Maluszek, Paczka z Nestle, dwie z Hippa, Nutricia i Bebilon

co do wzw b to ja sie oczytalam ze ta szczepionke przyjmuje sie zawsze w tym samym systemie 1 dawka, za 6 tyg druga i po pol roku 3 ... i tak samo dorosli ... podawana w innym systemie /przedluzonym lub skroconym/ nie ma tej samej skutecznosci !! dlatego ja jednak na 5w1 sie zdecydowalam

a jesli chodzi o wzw to ja troche uczulona jestem bo kuzynka sie zarazila w anglii i z tego powodu ma straszne klopoty, teraz tak jak ja byla w ciazy i niestety maluch tez ma klopoty z watroba !!
a cyrk na porodowce to juz przeszedl wszelkie oczekiwania ...

reklama
Mea a co się stało? Ja jak pytałam pediatry jakie szczepienia mi zaleca to powiedziała 6 w 1 , żeby maluszkowi bólu oszczędzić

Aaaa coś sobie przypomniałąm. Jak byłam z Aleksem na ostatnim szczepieniu to przedemną była dziewczyna (na oko w moim wieku) z synkiem tak na oko trzyletnim i gdy weszła zrobiło się zamieszanie. Okazało się, że olała szczepienia i była ścigana przez przychodnię więc w końcu łaskawie się pojawiła(dziecko dostało 5 wkłuć naraz! to pomyślcie ile jej nie było). Lekarka mi mówiła, że musiała tak dać a bidulek tak się męczył i płakał, że serce mi się krajało:(( Gdy wyszła-odrazu wyszłą z nim na dwór choć mały był cały spocony z płaczu a wiał wiart silny.

Sama jestem młodą mamą ale głupota niektórych moich rówieśniczek mnie rozwala!

Do góry