reklama
Zapraszamy na wątek: Mamy cycowe- tam jest dyskusja na takie tematy :-).
\
Ania tak z ciekawości to jaką kaszkę podałaś? Jakiej firmy i czy smakowa czy czysta? Bo też się niedługo będę rozglądać za czymś.
ja podawalam z bobovity ale wczoraj kupilam z nestle i jesli chodzi o smakowe to sa duzo lepsze.. o wiele lepszy maja smak i czuc ze np. malina to malina.. te z bobovity sa takie slabiutkie.
Purchawka
Mama Lolka :-)
Jutro pójdę do derma (bo mi się pomyliło, że to dziś) i zapytam się czy mi da receptę na to, jak mi nie da to będę Cie slicznie prosiła o przeslanie ))Purchawko, ja mam receptę na Elidel, jeśli chcesz to mogę Ci ją wysłać (jest cholernie jednak drogi, ja przy wykupywaniu zapłaciłam 70 zł) :/ ja zawsze zapobiegawczo biorę wszystkiego po 2 x więc jak chcesz to zapodaj adresso i prześlę to sobie wykupisz i spróbujesz nim wyleczyć, u mnie działa rewelacyjnie : )
Info o leku: Elidel - Atopowe Zapalenie Skóry
Trzymam kciuki, żeby poszło gładko tka jak u nasA ja się Witam i znikam : ) trzeba się i dom ogarnąć i szczepić :/ w portkach mam stracha na te szczepienie ....
Ja kąpie w emolium , ale u mnei to nic , a nic zupełnie nie daje. Koleżanka , mama dwójki chłopaków poleciła to :mdmd, purchawka a w czym kąpiecie dzieci? jakich kosmetyków używacie? jaki proszek do prania? co jeszcze jedzą poza mlekiem? i są na cycu czy modyf.?
A DERMA Exomega Bain Płyn do kąpieli - skóra atopowa sucha 250ml PROMOCJA - Apteka internetowa - leki produkty kosmetyki Vichy Roche-Posay Avene Ducray Klorane A Derma
Powiedziała, że u niej też emolium i oilatum nic nie dawały, a to okazało się być super ekstra, więc posyłam linka w świat co by się nie zagubił Dziś podjadę kupię to , to powiem jak efekty
A mi dziecię wczoraj tak rzygało z przeżarcia, że normalnie masakra. On to nie ma litości, je ile mu się wleje , a potem tylko rzyga mniej lub bardziej Mam nadzieję, że przemianę materii odziedziczył po ojcu, bo jak nie, to będzie strasznym grubasem
A moje dziecię dziś kończy 21 tygodni ))
No i dzięki wszystkim dziewczynom za rady odnośnie siadania !! Posłucham Was i nie będę go więcej hamować Niech robi co chce, ale faktycznie będę go lepiej przypinać jak będę odchodzić od bujaczka
Pauluś89
Grudzień 2009
Hej laski dawno mnie nie było bo po tej aferze nie chciało mi się wchodzić było niemiło i czekałam aż się poprawi:-) jest miło i wracam
Mea mam nadzieję, że mnie nie zbanujesz za takie wspomnienie o tamtej sprawie???
Ania wszystkiego naj dla Majeczki z okazji czteromiesięcznicy:******* Buziaki odemnie i Aleksa:-)
Zaraz postaram się choć troszkę nadrobić.
A więc co u nas?
Aluś strasznie schudł-wagi nie znam ale widzę po brzuszku i pampersach(rzepy muszą zachodzić na siębie a przedtem były tak zapinane, że całe zwierzątko było widać) ale to może dlatego, że wszystko idzie mu we wzrost a nie w tłuszczyk??? Nie wiem i się martwię. Popytam pediatry bo w środę mamy szczepienie(mamy 6 w 1 więc to chyba ostatnia a następna gdy będzie miał roczek nie???? Mam nadzięję, że któraś na to odpisze)
Aleks już sam siada od trzech dni albo podpiera się rączkami albo trzyma się szczebelek w łóżeczku i hop! Musimy obniżyć materac w łóżeczku
Zaliczyliśmy grilka w ten weekend, ale ja jadłam tylko ziemniaczki nic innego nie bo dieta a mój A objadał się kiełbaską i boczkiem...
Narazie tyle lecę nadrobić))
PS. Witam nową mamusię:-):-):-)
Mea mam nadzieję, że mnie nie zbanujesz za takie wspomnienie o tamtej sprawie???
Ania wszystkiego naj dla Majeczki z okazji czteromiesięcznicy:******* Buziaki odemnie i Aleksa:-)
A więc co u nas?
Aluś strasznie schudł-wagi nie znam ale widzę po brzuszku i pampersach(rzepy muszą zachodzić na siębie a przedtem były tak zapinane, że całe zwierzątko było widać) ale to może dlatego, że wszystko idzie mu we wzrost a nie w tłuszczyk??? Nie wiem i się martwię. Popytam pediatry bo w środę mamy szczepienie(mamy 6 w 1 więc to chyba ostatnia a następna gdy będzie miał roczek nie???? Mam nadzięję, że któraś na to odpisze)
Aleks już sam siada od trzech dni albo podpiera się rączkami albo trzyma się szczebelek w łóżeczku i hop! Musimy obniżyć materac w łóżeczku
Zaliczyliśmy grilka w ten weekend, ale ja jadłam tylko ziemniaczki nic innego nie bo dieta a mój A objadał się kiełbaską i boczkiem...
Hot chocolate
Mama Macola ;)
Purchawko, mi pediatra powiedziała, żeby dziecka nie przekarmiać bo to jest gorsze w skutkach od niedokarmienia Maciek na początku też jadł tyle ile się w niego wlało a jak mu zabierałam to się wkurzał mimo, że już głodny nie był Nie wiem ile Lolek waży, ale pamiętam, że pisałaś że on wcina za jednym posiedzeniem nawet 300ml mleka... wg mnie to strasznie dużoA mi dziecię wczoraj tak rzygało z przeżarcia, że normalnie masakra. On to nie ma litości, je ile mu się wleje , a potem tylko rzyga mniej lub bardziej Mam nadzieję, że przemianę materii odziedziczył po ojcu, bo jak nie, to będzie strasznym grubasem
Nie mam żadnej rady bo się na tym nie znam ale może podpytaj swojego pediatrę czy to jest wporządku, że on tyle pochłania ;-)
Hej laski dawno mnie nie było bo po tej aferze nie chciało mi się wchodzić było niemiło i czekałam aż się poprawi:-) jest miło i wracam
A więc co u nas?
teraz po tym szczepieniu bedzie spokoj do 13 mca zycia dziecka.
Pauluś89
Grudzień 2009
Aha i jeszcze miaąłm napisać ja niewiem czy kaszka więcej trzyma. Aleks od półtora miesiąca przesypia noce od 20 do 7 lub óśmej więc nie muszę się gimnastykować, żeby dłużej pospał(na szczęście) Ale z kaszek najbardziej mu smakuje bananowa z Nestle lub kleil ale tylko i wyłącznie kukurydziany
emwu76
Fanka BB :)
Czesc dziewczynki.
Ja pospalam dzisiaj. Max przespal cala noc. Od 21 do 7 rano a potem jeszcze do 9 podrzemalismy . Jak nowo narodzona jestem
Nie nadrabialm jeszcze - przeczytalam tylko post Paulus. Gratulacje ,ze syns juz siada.
Obnizcie faktycznie materacyk - ja jeszcze nie obnizalam bo max sam nie siada wcale. Oczywiscie z polsiadu ciagnie glowke do gory ale nie wie ze jest taka opcj ajak zlapanie sie czegos .
Z lezacago to tylko sie przekreca - nawet glowy nie podnosi do gory lezoc na pleckach
Ja pospalam dzisiaj. Max przespal cala noc. Od 21 do 7 rano a potem jeszcze do 9 podrzemalismy . Jak nowo narodzona jestem
Nie nadrabialm jeszcze - przeczytalam tylko post Paulus. Gratulacje ,ze syns juz siada.
Obnizcie faktycznie materacyk - ja jeszcze nie obnizalam bo max sam nie siada wcale. Oczywiscie z polsiadu ciagnie glowke do gory ale nie wie ze jest taka opcj ajak zlapanie sie czegos .
Z lezacago to tylko sie przekreca - nawet glowy nie podnosi do gory lezoc na pleckach
Purchawka
Mama Lolka :-)
Tak tak, masz rację ze szczepionką, jak masz 6 w 1 to dopiero powtórka za rok, a najbliższe to w 13 miesiącu ospa, świnka i różyczka czy jakoś tak, wielkie słynne kontrowersyjne trioAluś strasznie schudł-wagi nie znam ale widzę po brzuszku i pampersach(rzepy muszą zachodzić na siębie a przedtem były tak zapinane, że całe zwierzątko było widać) ale to może dlatego, że wszystko idzie mu we wzrost a nie w tłuszczyk??? Nie wiem i się martwię. Popytam pediatry bo w środę mamy szczepienie(mamy 6 w 1 więc to chyba ostatnia a następna gdy będzie miał roczek nie???? Mam nadzięję, że któraś na to odpisze)
No pytałam się, pytałam, ale co tu zrobić jak dziecko wyje z głodu Wiesz, najśmieszniejsze jest to, że on prawie w ogóle nie przybiera na wadze, a je tak zapalczywie jakby miesiac nie jadl Ale rozmawialam z tesciowa i moj maz tez taki byl, wiec to chyba geny Lekarka mowila,zeby zageszczac, ale to nic nie daje, on jadl tyle samo mleka, co mleka z kaszka.Purchawko, mi pediatra powiedziała, żeby dziecka nie przekarmiać bo to jest gorsze w skutkach od niedokarmienia Maciek na początku też jadł tyle ile się w niego wlało a jak mu zabierałam to się wkurzał mimo, że już głodny nie był Nie wiem ile Lolek waży, ale pamiętam, że pisałaś że on wcina za jednym posiedzeniem nawet 300ml mleka... wg mnie to strasznie dużo
Nie mam żadnej rady bo się na tym nie znam ale może podpytaj swojego pediatrę czy to jest wporządku, że on tyle pochłania ;-)
reklama
Czesc dziewczynki.
a moja zołza znow jak sie ja posadzi to siedzi a sama sie nie podniesie do siadu tylko z pollezeniaa z lezenia to trzeba ja podciagac.. fakt.. wysoko umie sie uniesc.... ale jeszcze jej brakuje ze hohoh
Tak tak, masz rację ze szczepionką, jak masz 6 w 1 to dopiero powtórka za rok, a najbliższe to w 13 miesiącu ospa, świnka i różyczka czy jakoś tak, wielkie słynne kontrowersyjne trio
nie tylko przy 6 w 1 ma sie spokoj do 13 miesiaca.. przy standardowych szczepieniach takze.. juz nam pediatra ostatnio mowila...ze ostatnia szczepionka nas czeka a kolejna dopiero w 13 miesiacu zycia dziecka.
Ostatnia edycja: