reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
Zapraszamy na wątek: Mamy cycowe- tam jest dyskusja na takie tematy :-).

\

Ania tak z ciekawości to jaką kaszkę podałaś? Jakiej firmy i czy smakowa czy czysta? Bo też się niedługo będę rozglądać za czymś.

ja podawalam z bobovity ale wczoraj kupilam z nestle i jesli chodzi o smakowe to sa duzo lepsze.. o wiele lepszy maja smak i czuc ze np. malina to malina.. te z bobovity sa takie slabiutkie.

Purchawko, ja mam receptę na Elidel, jeśli chcesz to mogę Ci ją wysłać (jest cholernie jednak drogi, ja przy wykupywaniu zapłaciłam 70 zł) :/ ja zawsze zapobiegawczo biorę wszystkiego po 2 x :D więc jak chcesz to zapodaj adresso i prześlę to sobie wykupisz i spróbujesz nim wyleczyć, u mnie działa rewelacyjnie : )

Info o leku: Elidel - Atopowe Zapalenie Skóry
Jutro pójdę do derma (bo mi się pomyliło, że to dziś) i zapytam się czy mi da receptę na to, jak mi nie da to będę Cie slicznie prosiła o przeslanie :)))

A ja się Witam i znikam : ) trzeba się i dom ogarnąć i szczepić :/:no: w portkach mam stracha na te szczepienie ....
Trzymam kciuki, żeby poszło gładko tka jak u nas :)

mdmd, purchawka a w czym kąpiecie dzieci? jakich kosmetyków używacie? jaki proszek do prania? co jeszcze jedzą poza mlekiem? i są na cycu czy modyf.?
Ja kąpie w emolium , ale u mnei to nic , a nic zupełnie nie daje. Koleżanka , mama dwójki chłopaków poleciła to :
A DERMA Exomega Bain Płyn do kąpieli - skóra atopowa sucha 250ml PROMOCJA - Apteka internetowa - leki produkty kosmetyki Vichy Roche-Posay Avene Ducray Klorane A Derma
Powiedziała, że u niej też emolium i oilatum nic nie dawały, a to okazało się być super ekstra, więc posyłam linka w świat co by się nie zagubił :) Dziś podjadę kupię to , to powiem jak efekty :)

A mi dziecię wczoraj tak rzygało z przeżarcia, że normalnie masakra. On to nie ma litości, je ile mu się wleje , a potem tylko rzyga mniej lub bardziej :( Mam nadzieję, że przemianę materii odziedziczył po ojcu, bo jak nie, to będzie strasznym grubasem :(

A moje dziecię dziś kończy 21 tygodni ;)))
No i dzięki wszystkim dziewczynom za rady odnośnie siadania !! Posłucham Was i nie będę go więcej hamować :) Niech robi co chce, ale faktycznie będę go lepiej przypinać jak będę odchodzić od bujaczka :)

Hej laski dawno mnie nie było bo po tej aferze nie chciało mi się wchodzić było niemiło i czekałam aż się poprawi:-) jest miło i wracam:-D
Mea mam nadzieję, że mnie nie zbanujesz za takie wspomnienie o tamtej sprawie???:happy:

Ania wszystkiego naj dla Majeczki z okazji czteromiesięcznicy:tak::******* Buziaki odemnie i Aleksa:-)
Zaraz postaram się choć troszkę nadrobić.
A więc co u nas?
Aluś strasznie schudł-wagi nie znam ale widzę po brzuszku i pampersach(rzepy muszą zachodzić na siębie a przedtem były tak zapinane, że całe zwierzątko było widać) ale to może dlatego, że wszystko idzie mu we wzrost a nie w tłuszczyk??? Nie wiem i się martwię. Popytam pediatry bo w środę mamy szczepienie(mamy 6 w 1 więc to chyba ostatnia a następna gdy będzie miał roczek nie???? Mam nadzięję, że któraś na to odpisze)
Aleks już sam siada:szok::szok::szok::szok::szok: od trzech dni albo podpiera się rączkami albo trzyma się szczebelek w łóżeczku i hop!:szok: Musimy obniżyć materac w łóżeczku:-D:tak:
Zaliczyliśmy grilka w ten weekend, ale ja jadłam tylko ziemniaczki nic innego nie bo dieta a mój A objadał się kiełbaską i boczkiem...:angry:

Narazie tyle lecę nadrobić:)))

PS. Witam nową mamusię:-):-):-)

A mi dziecię wczoraj tak rzygało z przeżarcia, że normalnie masakra. On to nie ma litości, je ile mu się wleje , a potem tylko rzyga mniej lub bardziej :( Mam nadzieję, że przemianę materii odziedziczył po ojcu, bo jak nie, to będzie strasznym grubasem :(
Purchawko, mi pediatra powiedziała, żeby dziecka nie przekarmiać bo to jest gorsze w skutkach od niedokarmienia:no: Maciek na początku też jadł tyle ile się w niego wlało a jak mu zabierałam to się wkurzał mimo, że już głodny nie był :no: Nie wiem ile Lolek waży, ale pamiętam, że pisałaś że on wcina za jednym posiedzeniem nawet 300ml mleka... wg mnie to strasznie dużo:szok:
Nie mam żadnej rady bo się na tym nie znam:-D ale może podpytaj swojego pediatrę czy to jest wporządku, że on tyle pochłania ;-)

Hej laski dawno mnie nie było bo po tej aferze nie chciało mi się wchodzić było niemiło i czekałam aż się poprawi:-) jest miło i wracam:-D
Mea mam nadzieję, że mnie nie zbanujesz za takie wspomnienie o tamtej sprawie???:happy:

Ania wszystkiego naj dla Majeczki z okazji czteromiesięcznicy:tak::******* Buziaki odemnie i Aleksa:-)
Zaraz postaram się choć troszkę nadrobić.
A więc co u nas?
Aluś strasznie schudł-wagi nie znam ale widzę po brzuszku i pampersach(rzepy muszą zachodzić na siębie a przedtem były tak zapinane, że całe zwierzątko było widać) ale to może dlatego, że wszystko idzie mu we wzrost a nie w tłuszczyk??? Nie wiem i się martwię. Popytam pediatry bo w środę mamy szczepienie(mamy 6 w 1 więc to chyba ostatnia a następna gdy będzie miał roczek nie???? Mam nadzięję, że któraś na to odpisze)
Aleks już sam siada:szok::szok::szok::szok::szok: od trzech dni albo podpiera się rączkami albo trzyma się szczebelek w łóżeczku i hop!:szok: Musimy obniżyć materac w łóżeczku:-D:tak:
Zaliczyliśmy grilka w ten weekend, ale ja jadłam tylko ziemniaczki nic innego nie bo dieta a mój A objadał się kiełbaską i boczkiem...:angry:

Narazie tyle lecę nadrobić:)))

PS. Witam nową mamusię:-):-):-)

teraz po tym szczepieniu bedzie spokoj do 13 mca zycia dziecka.

Aha i jeszcze miaąłm napisać ja niewiem czy kaszka więcej trzyma. Aleks od półtora miesiąca przesypia noce od 20 do 7 lub óśmej więc nie muszę się gimnastykować, żeby dłużej pospał(na szczęście) Ale z kaszek najbardziej mu smakuje bananowa z Nestle lub kleil ale tylko i wyłącznie kukurydziany:)

Czesc dziewczynki.
Ja pospalam dzisiaj. Max przespal cala noc. Od 21 do 7 rano a potem jeszcze do 9 podrzemalismy :) . Jak nowo narodzona jestem :)

Nie nadrabialm jeszcze - przeczytalam tylko post Paulus. Gratulacje ,ze syns juz siada.
Obnizcie faktycznie materacyk - ja jeszcze nie obnizalam bo max sam nie siada wcale. Oczywiscie z polsiadu ciagnie glowke do gory ale nie wie ze jest taka opcj ajak zlapanie sie czegos :).
Z lezacago to tylko sie przekreca - nawet glowy nie podnosi do gory lezoc na pleckach:)

Tak tak, masz rację ze szczepionką, jak masz 6 w 1 to dopiero powtórka za rok, a najbliższe to w 13 miesiącu ospa, świnka i różyczka czy jakoś tak, wielkie słynne kontrowersyjne trio ;)

Purchawko, mi pediatra powiedziała, żeby dziecka nie przekarmiać bo to jest gorsze w skutkach od niedokarmienia:no: Maciek na początku też jadł tyle ile się w niego wlało a jak mu zabierałam to się wkurzał mimo, że już głodny nie był :no: Nie wiem ile Lolek waży, ale pamiętam, że pisałaś że on wcina za jednym posiedzeniem nawet 300ml mleka... wg mnie to strasznie dużo:szok:
Nie mam żadnej rady bo się na tym nie znam:-D ale może podpytaj swojego pediatrę czy to jest wporządku, że on tyle pochłania ;-)
No pytałam się, pytałam, ale co tu zrobić jak dziecko wyje z głodu :( Wiesz, najśmieszniejsze jest to, że on prawie w ogóle nie przybiera na wadze, a je tak zapalczywie jakby miesiac nie jadl:) Ale rozmawialam z tesciowa i moj maz tez taki byl, wiec to chyba geny:) Lekarka mowila,zeby zageszczac, ale to nic nie daje, on jadl tyle samo mleka, co mleka z kaszka.

reklama
Czesc dziewczynki.
Ja pospalam dzisiaj. Max przespal cala noc. Od 21 do 7 rano a potem jeszcze do 9 podrzemalismy :) . Jak nowo narodzona jestem :)

Nie nadrabialm jeszcze - przeczytalam tylko post Paulus. Gratulacje ,ze syns juz siada.
Obnizcie faktycznie materacyk - ja jeszcze nie obnizalam bo max sam nie siada wcale. Oczywiscie z polsiadu ciagnie glowke do gory ale nie wie ze jest taka opcj ajak zlapanie sie czegos :).
Z lezacago to tylko sie przekreca - nawet glowy nie podnosi do gory lezoc na pleckach:)

a moja zołza znow jak sie ja posadzi to siedzi a sama sie nie podniesie do siadu tylko z pollezeniaa z lezenia to trzeba ja podciagac.. fakt.. wysoko umie sie uniesc.... ale jeszcze jej brakuje ze hohoh

Tak tak, masz rację ze szczepionką, jak masz 6 w 1 to dopiero powtórka za rok, a najbliższe to w 13 miesiącu ospa, świnka i różyczka czy jakoś tak, wielkie słynne kontrowersyjne trio ;)

nie tylko przy 6 w 1 ma sie spokoj do 13 miesiaca.. przy standardowych szczepieniach takze.. juz nam pediatra ostatnio mowila...ze ostatnia szczepionka nas czeka a kolejna dopiero w 13 miesiacu zycia dziecka.

Ostatnia edycja:
Do góry