reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Hej wszystkim!
Weekend prawie sie skonczyl i ja dopiero teaz mam chwile zeby odpoczac. Robilismy totalne przemeblowanie w mieszkaniu a takze redukcje zbednych gratow do minimum i konczylismy dekorowac pokoj Julki. Jeszcze czekam na zyrandol i komode i bede mogla jakies zdjecia wkleic i pokazac:) Znajomi byli u nas po poludniu, a Julka nie przyzwyczajona do wiekszej ilosci ludzi jak sie biedna rozkrzyczala na ich widok i ciezko bylo mi ja uspokoic, ale po jakims czasie sie przyzwyczaila i jest ok. W ogole wybieram sie jutro do studia tatuazu zeby sobie jakis wybrac i wycenic:D Pamietacie jak pisalam ze zakonczylam diete kopenhaska z wynikiem -7kg i mialam postanowienie ze jak ja zakoncze i bede utrzymywala wage a jak narazie mi sie udaje(1,5 miesiaca po) to w nagrode zrobie sobie tatuaz i moj D na to przystal co mnie motywowalo dodatkowo wiec jestem very happy:) A teraz lece nadrabiac:)

reklama
DZIEWCZYNY bardzo przepraszam ale jakos nie mam nastroju na przesiadywanie w domu.... wiec co za tym idzie za kompem tez..........

wczorajszy dzien to jakas masakra....
dowiedzialam sie ze jestem zla matka, bo nie umiem nic poradzic na wyrzynajace sie zeby i jak mala placze nie umiem jej uspokoic, ze zamiast dziecka psa sobie kupic powinnam....
ze na zone to ja sie nie nadaje bo co to za zona jak meza na seks nie ciagnie... ( ciekawe kiedy jak ten maz pracuje od 9 do 2 w nocy)
ze jestem ciagle zmeczona... ( no ciekawe jak ostatnie 4 dni moje dziecko od polnocy budzi sie co pol godz...)
zle wygladam , i kiedy probowalam pogadac o tym co sie stalo odnosnie meza i wtracania sie tesciowej- ze nie ma sensu ze mna rozmawiac bo nie ma o czym i nie warto...... w nocy zaczal ze mnie koldre sciagac wiec powiedzialam zeby przestal robic na zlosc... odburknal zebym mu dala spokoj....tak jak i pol godziny pozniej kiedy mala sie przebudzila i poprosilam zeby do niej wstal i dal jej pic.... wiec wstalam sama.......... i polozylam sie na podlodze .,, - dobrze ze koc mialam,,,,

wszystko mnie boli , jestem niewyspana i ponizona,, czuje sie jak smiec i wogole....... on zupelnie nie ma do mnie szcunku... wydaje mu sie ze zona jest od nadstawiania d,,, robienia obiadow i zajmowania sie dzieckiem... ...

wogole do tego stopnia sie wczoraj" obrazil" ze nie pomogl mi kiedy mala ryczala a ja z nia na rekachjedzenie jej robilam, ani kiedy kapiel szykowalam,,, ech............... mam dosc/.. .... kidedy dzis pojechal do pracy napisalam mu ze nie pozwole sobie na takie traktowanie ... i ze jest mi ogromnie przykro... a on???????? ze wyolbrzymiam , przesadzam i wogole sierote z siebie robie,.....

moze i ma racje......

Przykro bardzo. Mam nadzieje ze jak najszybciej sobie wszystko wyjasnicie i bedzie dobrze:)

Witam sie kochane !
Kocham moje dziecko bo sie nie budzi cala nocke az do 7 rano spi se w lozeczku ,no ale przez sen dalam mu jeszcze ok 23 flaszke wiec wyduldal 210 to moze i spal ahahah
NO ale moje dziecko pociska wiecie ze on juz zjadl dzisiaj
-180ml
-180 ml
-210 ml
i sloiczek bananow z brzoskiwiniami!

ja niewiem Ja neiwiem gdzie on to miesci !

NO ale niech je ! Jutro ide wkoncu na to zalegle szczepienie zobacze ile wazy !Wydaje mi sie ze ok 7-8 kg !Nie wiecej nawet przy jego apatycie ,wczoraj jak sie obsral laski to niewiedzialam gdzie lapy wlazyc ! a jaki smroddddd jak on juz mieso pociska!

Ja juz ubrana na komunie ,zakupilam ja se koszule z body biala i czarna spodnice z wysokim stanem ! Potrzeba jeszcze szpil i rajstop i bedzie gitess!
Zakupilam ja krzeselko dla malego jutro musze zrobic przelew ! Instensywnie mysle nad skoczkiem dla niego ( wiem ze kilka mam jest przeciwna temu ale ja uwazam ze Filip jest na tyle sztywny ze kilka chwil zabawy ze skoczkiem nie bedzie dla niego krzywdzace! ) NO nic jeszcze poczytam o tym na necie i zastanowie sie !
Emwu - powiedz mi fajna rzecz? Jak maxiu sobie radzi ?????

Zbieram sie kochane bo idziemy do jarka brata na grila i zapuszcza pewnie chlopy se kubice !Ja ide ale tylko pdo warunkiem ze FILIP jest caly jarka dzisiaj ,wiec niewiem czy bedzie mial przyjemnosc jakas jak mlody zacznie marudzic i czy cos uda mu sie ogladnac z Forumly ale co tam - ja mam dzien wolny i se piwko wypije a cooooo!

Do wieczorka !

No to super taka rozrywka:) Mam nadzieje ze grill sie udal:)

A mi jest dziś trochę przykro... Wiem, że to głupie, ale jednak... Dziś w Szwecji jest Dzień Matki. Mój pierwszy w życiu. I nic. M nawet nie pomyślał, że mógłby chociaż życzenia złożyć. Wiem, że nie jego matką jestem, ale Misia jeszcze jest na to za malutka przecież... Nic to, po północy mu powiem, niech mu będzie głupio jak nie pomyślał wcześniej. Z resztą o czym ja marzę - życzenia! On nawet się nią przez chwilkę nie zajął w ten weekend, choć to miał być ich czas, a ja miałam się pouczyć i ponadganiać w szkole. Taaa... Nie mam siły mu już udowadniać, że też jest rodzicem i czasem powinien się zająć dzieckiem a nie tylko w sieci siedzieć :-(

Tak poza tym to dzień całkiem znośny. Mięso nadal jest super, łosoś nieco mniej... Za to sok jabłkowy zrobił się pyszny, co mnie cieszy :-)
Miłej reszty niedzieli!

Ojej:(
Niech Ci nie bedzie przykro moze twoj M nie uznaje tamtego swieta i czeka az bedzie polski Dzien Matki.

Hej wszystkim!
Weekend prawie sie skonczyl i ja dopiero teaz mam chwile zeby odpoczac. Robilismy totalne przemeblowanie w mieszkaniu a takze redukcje zbednych gratow do minimum i konczylismy dekorowac pokoj Julki. Jeszcze czekam na zyrandol i komode i bede mogla jakies zdjecia wkleic i pokazac:) Znajomi byli u nas po poludniu, a Julka nie przyzwyczajona do wiekszej ilosci ludzi jak sie biedna rozkrzyczala na ich widok i ciezko bylo mi ja uspokoic, ale po jakims czasie sie przyzwyczaila i jest ok. W ogole wybieram sie jutro do studia tatuazu zeby sobie jakis wybrac i wycenic:D Pamietacie jak pisalam ze zakonczylam diete kopenhaska z wynikiem -7kg i mialam postanowienie ze jak ja zakoncze i bede utrzymywala wage a jak narazie mi sie udaje(1,5 miesiaca po) to w nagrode zrobie sobie tatuaz i moj D na to przystal co mnie motywowalo dodatkowo wiec jestem very happy:) A teraz lece nadrabiac:)

Od jutra też zaczynam dietę kopenhaską i w związku z tym mam pytanie, czy jadłaś szpinak? Gdzieś tam czytałam, że można zamienić na brokuły bez wpływu na efekt. Chętnie bym zamieniła:) i jeszcze jedno, piłaś coś oprócz tego co jest w diecie i wody?

Od jutra też zaczynam dietę kopenhaską i w związku z tym mam pytanie, czy jadłaś szpinak? Gdzieś tam czytałam, że można zamienić na brokuły bez wpływu na efekt. Chętnie bym zamieniła:) i jeszcze jedno, piłaś coś oprócz tego co jest w diecie i wody?

Szpinaku nie jadlam bo nie lubie i wlasnie na brokuly zamienilam. Nie pilam nic innego procz tego co w diecie i wody. Trzymalam sie bardzo skrupulatnie diety:) Zycze powodzenia i bede trzymac za Ciebie kciuki:D

Szpinaku nie jadlam bo nie lubie i wlasnie na brokuly zamienilam. Nie pilam nic innego procz tego co w diecie i wody. Trzymalam sie bardzo skrupulatnie diety:) Zycze powodzenia i bede trzymac za Ciebie kciuki:D

Dzięki:) już kiedyś, dawno temu byłam na tej diecie, ale jadłam wtedy ten okropny szpinak, teraz w takim razie zamienię na brokuły. Wtedy głowa mnie bolała przez pierwsze dni;( ale muszę wytrwać, bo jeszcze w żadne spodnie sprzed ciąży nie wchodzę i mnie to denerwuje.

reklama
Mea, i jak kaszka wpłynęła na długość snu? U mnie to zupełnie nie działa, jak już to paradoksalnie wręcz odwrotnie...

2h dluzej spala

Hej
O proszę nie sądziłam,że jest aż tyle mam które rodziły w grudniu :)
A myślałam,że tylko moj brzdąc zrobił mi takiego psikusa tuż przed Świetami ;-)
Czytam o czym piszecie i tak sobie myślę,że sie przyłączę jesli można ;-)

mozna mozna!!

Do góry