reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

quote_icon.png
Napisał allitka
Normalnie mi się żal zrobiło jak czytam o waszych łazienkach bo ja już mam moją długo ale mi się podoba wiec się pochwalę!!!!

Uploaded with ImageShack.us
bardzo ładna łazienka:-) fajny ten skosik
daffodill
ja chyba jednak mam najmniesza lazienke
spokojnie ja tez mam mała łazienkę ale jak sie odpowiednio zagospodaruje to sie wszystko zmieści;-)

reklama
sliczna!!!!
ja chyba jednak mam najmniesza lazienke... nikt mnie nie pobije....

tutaj po prawej jest tylko mala pralka....

a tu druga fotka.... tego co jest po lewej stronie...

nie patrzcie na bajzel... nie mam teraz glowy.. na powrot meza bedzie tam lśnic i wszystko bedzie poukladane a co niepotrzebne po wyrzucane!
bardzo ładna łazienka, podobają mi sie kolory...super te płytki liście

wiecie co a ja was tak czytam, i te artykuly i wychodze z zalozenia ze nalezy dziecku pozwolic rozwijac sie samemu, w swoim tempie i umiejetnosciami nabywanymi w czasie ... tak jak np z siadaniem, dziecku trzeba pokazac ze taka pozycja tez jest i niech probuje, nie blokowac go w rozwoju ale i nie starac sie rozwijac go na sile ... po prostu wszystko przyjdzie samo, a rehabilitacje, i inne cuda zostawic sobie na sytuacje kiedy bedzie taka koniecznosc a nie fanaberia babci czy mamusi /w moim wypadku tesciowa panikuje ze mala nie przewraca sie na brzuszek ... a ma na to jeszcze cholernie duzo czasu !!!! / wiec dajmy tym maluchom czas i nie poganiajmy ich !!!

a co do sadzania dziecka czy skakania w skoczkach - ja tego nie zamierzam stosowac ale jesli emwu chce, daffi sadza julke - ich dziecko ich decyzja !!! ja np sadzam agatke w foteliku - tak mi latwiej ja karmic lyzeczka, a co tez NIE WOLNO BO SIE DZIECKO ZLE UCZY ... ale ja jako matka uwazam ze tak jest dobrze !!! kolejna rzecz - moja agatka ulewa ciagle i musze ja klasc na poduszce bo sie krztusi ... i co i TAK TEZ ZLE !!! wiec po prostu trzeba do wszystkiego podchodzic z racjonalnym umiarem i cieszyc sie spokojnym rozwojem dziecka ...

monia, please, nie popadajmy ze skrajności w skrajność- ja jestem przeciwna fotelikom, ale też sadzam i karmię małą w foteliku albo na chwilkę ją w nim sadzam, ale są mamy które cały dzień trzymają dzieci w fotelikach i w nich dziecko je, śpi i się bawi. moja mała też ulewała długo i dlatego leżała na takim klinie- zawsze lepiej niż zaksztusić się

Sie Wam pochwale.. myslalam ze te cyrki z niespaniem to juz tak zostana.. ale dzisiaj juz Maja sala jak zawsze .. czyli o 19:30 odjazd juz przy cycu i tak do 3 pojadla i do 6 pojadla i o 8 juz konkretna pobudka ;)

mam nadzieje ze dzisiaj tez sobie pospie :-D
teraz juz mi od godziny w wózku kima ;)

Co do tych art co Monia pokazała chodzi o to, żeby nie sadzac ciągle dziecka np w bujaczku, że do prawidłowego rozwoju dziecko potrzebuje ruchu a nie ciągłego siedzenia w jednym miejscu;-) Ale zjeśc dziecko musi, musi pojechac z miejsca na miejsce w aucie, my mamusie tez musimy posprzatac czy ugotować i wtedy możemy korzystać z tych udogodnień;-)
dokładnie o to mi chodziło , widzę, że dobrze mnie zrozumiałaś:tak:
oglądałam zdjęcia waszych dzieci, ale do tej pory nie komentowałam, włączyłam się do dyskusji i podzieliłam swoją wiedzą i poglądami a propos zakupu skoczka przez emwu. Sama chciałam kupić coś takiego dziecku mojej koleżanki, ale jej synek całe dnie a nie raz noce spędzał w foteliku- lubił oglądać tv- ja nie komentowałam zgodnie z zasadą jej dziecko :tak::tak:a ona była zachwycona, że tak pięknie składa się na foteliki w scyzoryk- chyba chce siadać- sprawę zakupu przemyślałam i kupiłam coś innego. Hani tego skoczka nie kupię ze względu na jej problemy, a gdyby ich nie miała to bardzo poważnie rozważyłabym zakup- strasznie mi się to podoba, - oczywiście nie spędzałby tam całego dnia

Sie Wam pochwale.. myslalam ze te cyrki z niespaniem to juz tak zostana.. ale dzisiaj juz Maja sala jak zawsze .. czyli o 19:30 odjazd juz przy cycu i tak do 3 pojadla i do 6 pojadla i o 8 juz konkretna pobudka ;)

mam nadzieje ze dzisiaj tez sobie pospie :-D
teraz juz mi od godziny w wózku kima ;)
u mnie tez teraz Stas spi... wiec mam troszkę czasu

kasiu to w duzej mierze bylo do ciebie i do moni - uwazam ze troche przesadzacie bo maluch po prostu ma pewien etap i za chwile zacznie sie sam poprawnie przekrecac !! a panikarstwo /za takowe uwazam rechab ilitacje i bieganie z dzieckiem do neurologa bo odgina glowke/ jeszcze nikomu na zdrowie nie wyszlo ...

Monia, troszkę mnie tą wypowiedzą obrażasz, ja nie latam do lekarza bo troszkę odchyla główkę - jak to napisałać- i jest spóźnione tydzień czy dwa do innych dzieci - takie wyginanie pociąga za sobą inne rzeczy i naprawdę, nie życzę nikomu przejść przez to co ja przeszłam z miśkiem - też odchylał głowę i kawałek mózgu niedotlenenionego- obumarłego. Z hanią jest podobnie ma ułożenie odgięciowe- coś jej się w mózgu poprzestawiało - i cwiczenie 3-4 razy dziennie i bieganie- jak to Ty ujęłaś -do neurologa i na rehabilitacje nie jest moją fanaberią i gwarantuję Ci, że wolałabym ten czas spędzić inaczej.
Nie lubię siać paniki, dlatego o tym tak bardzo nie wspominałam i dlatego odezwałam się do Was dopiero po 3 m-cach- musiałam sama to przerobić w dodatku jeszcze te problemy ze słuchem
Proponuję na tym zakończyć tą dyskusję- i jak to powiedziała daffodill "kazda z nas wie co jest najlepsze... bo my znamy najlepeij nasze dziecko i ktos z boku moze pomyslec sobie wiele... ale to ja jestem Matka i wiem na ile moge dziecku pozwolic."

Ostatnia edycja:
Monia, troszkę mnie tą wypowiedzą obrażasz, ja nie latam do lekarza bo troszkę odchyla główkę - jak to napisałać- i jest spóźnione tydzień czy dwa do innych dzieci - takie wyginanie pociąga za sobą inne rzeczy i naprawdę, nie życzę nikomu przejść przez to co ja przeszłam z miśkiem - też odchylał głowę i kawałek mózgu niedotlenenionego- obumarłego. Z hanią jest podobnie ma ułożenie odgięciowe- coś jej się w mózgu poprzestawiało - i cwiczenie 3-4 razy dziennie i bieganie- jak to Ty ujęłaś -do neurologa i na rehabilitacje nie jest moją fanaberią i gwarantuję Ci, że wolałabym ten czas spędzić razem.
Nie lubię siać paniki, dlatego o tym tak bardzo nie wspominałam i dlatego odezwałam się do Was dopiero po 3 m-cach- musiałam sama to przerobić w dodatku jeszcze te problemy ze słuchem
tez uwazam ze nie siejesz paniki..
a ostrzezenie nas przed tym co moze nas czekac...a raczej nasze dzieci bylo jak najbardziej w porzadku!!
ja nie wiedzialam wogole o tym ze moze to pociagac za soba jakies konsekwencje..nawet nie przeszlo mi przez mysl ze cos z nim nie tak...
zadowolone dziecko ktore ladnie siega bo zabawki obracajac sie na boczek..tak go widzialam do dzisiejzego dnia..a po przeczytaniu tego artykulu on ma wiekszosc oznak tych zlych...
i chcialabym zeby sie okazalo ze panikuje a nie ze cos jest nie tak....

ja osobiscie dziekuje za te posty bo uswiadomily mnie..a przezorny zawsze ubezpieczony tak wiec poniewaz widze juz wskazania do tego zeby isc do takiego specjalisty ppojde i wole to jak najwczesniej wyjasnic niz potem plakac....;/
i kazda moze to oceniac na swoj sposob i nazywac mnie panikara...
lata mnie to:)

Ale dziś produkujecie KOBIETY! Chyba macie nie za fajną pogodę w PL??
hhehe nie zdąże nadrobić bo jestem w szale pakowania...prania...prasowania..sprzątania...itd.....A Julisz jakby dzisiaj wyczuł...że coś jest na rzeczy bo co zje to idzie spać:szok::szok::szok:
no ale do rzeczy...
KOchane Dzieciaczki Forumowe :
Alanku , Weroniczko, Arturku, Amelko, Julciu, Filipku wszystkiego co najlepsze z okazji 5 i 4 miesiecy
ale macie fajne łazienki!!!!!!!!!!!!!! widziałam wszystkie wklejone!
Zielony to nie mój ulubiony kolor ale łazienka wyglada zajefajnie !!! chyba zmienie zdanie na temat tego koloru:tak::tak::tak:KOpciuszku ja chyba naprawdę wpadnę do Ciebie wypróbować tą kabinkę:) w łazience wygląda jeszcze fajniej;)
co do rehabilitacji i sprawdzania prawidłowego rozwoju to popieram monie, warto wyłapać anomalia wcześniej a rehabilitacja nawet jeśli byłaby zbędna to przecież nie zaszkodzi?!
Ja osobiście nigdy nie zauważyłam nic złego ale nawet nie wiedziałam na co zwracać uwagę więc dzięki za linki !!! sprawdzimy i poobserwujemy.

reklama
Do góry