reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Kopciuszku mała łazienka :szok::szok::szok: nie jest mala:no: mała to jest "moja" (wynajmuje mieszkanie)
150cm na 140cm :tak:
moja ma 140 na 190 więc troche większa :-D

AGA fajne płytki :-D tylko szkoda że tak mało pokazałaś ;-)

wiecie co a ja was tak czytam, i te artykuly i wychodze z zalozenia ze nalezy dziecku pozwolic rozwijac sie samemu, w swoim tempie i umiejetnosciami nabywanymi w czasie ... tak jak np z siadaniem, dziecku trzeba pokazac ze taka pozycja tez jest i niech probuje, nie blokowac go w rozwoju ale i nie starac sie rozwijac go na sile ... po prostu wszystko przyjdzie samo, a rehabilitacje, i inne cuda zostawic sobie na sytuacje kiedy bedzie taka koniecznosc a nie fanaberia babci czy mamusi /w moim wypadku tesciowa panikuje ze mala nie przewraca sie na brzuszek ... a ma na to jeszcze cholernie duzo czasu !!!! / wiec dajmy tym maluchom czas i nie poganiajmy ich !!!

a co do sadzania dziecka czy skakania w skoczkach - ja tego nie zamierzam stosowac ale jesli emwu chce, daffi sadza julke - ich dziecko ich decyzja !!! ja np sadzam agatke w foteliku - tak mi latwiej ja karmic lyzeczka, a co tez NIE WOLNO BO SIE DZIECKO ZLE UCZY ... ale ja jako matka uwazam ze tak jest dobrze !!! kolejna rzecz - moja agatka ulewa ciagle i musze ja klasc na poduszce bo sie krztusi ... i co i TAK TEZ ZLE !!! wiec po prostu trzeba do wszystkiego podchodzic z racjonalnym umiarem i cieszyc sie spokojnym rozwojem dziecka ...
podpisuje się pod tym ;-) sama skończyłam kierunek zdrowotny z podstawami rehabilitacji i jestem zdania że każde dziecko ma swoje tempo... reagować powinno się gdy na prawde ewidentnie widać że coś jest nie tak :tak:

Laseczki doradzcie ktory kupic??
wlasnie siedze i sie zastanawiam i nie wiem ktorego zakupic.... kurcze bo chcialabym isc od razu wplacic a tak mam dylemat....

KONIK NA BIEGUNACH. RŻY, GALOPUJE, MACHA OGONEM (992408689) - Aukcje internetowe Allegro
czy

DUŻY 70cm konik na biegunach MACHA OGONEM RŻY (1025505320) - Aukcje internetowe Allegro

wyglądowo mnie się bardziej podoba drugi :-)

mam dylemat.. oba sa fajne tylko jeden wiekszy od drugiego no i nie iwem ktore lepszy...efektydziwekowe maja podobne takze to nie o to chodzi.... moze juz ktos kupowal i wie na co najlepiej patrzec.
my mamy bujaka ale całkiem innego, bo moja dominika nie umiała się huśtać właśnie na takich jak ty pokazałaś... my mamy coś takiego:
KONIK,SŁONIE,PIESKI I INNE PLUSZAKI DLA MALUSZKA (1009078694) - Aukcje internetowe Allegro
wydaje mi się że dla roczniaka to za "duża" zabawka... z takiego bujaka raczej będzie spadać... i nie zainteresuje go

reklama
Mika reszta będzie jak już skończymy:-D
Kurna jak czytam wasze wymiary łazienek to moja wcale nie jest taka mała:szok: Tak około 150 na 230:-D Tylko ze muszę tam wcisnąć kabinę (wanno-prysznic by się zmieścił ale za drogi:-(), wc, umywalkę i wielką pralkę (nie z tych wąskich):-D

Co do skoczka....no cóż ja mam o nim takie zdanie jak o chodziku:sorry2:
Ja bym swojemu dziecku nie kupiła..ale nie zaprzeczam że Maxiu super się w nim bawi...i Emwu na pewno rozsądnie będzie z niego korzystała:tak:

skoczek - wstawiajac fotki liczylam sie ze sprzecznymi opiniami bo w koncu nas tyle...
Nie zamierzam tu ani bronic wlasnej decyzji ani krytykowac ostrozniejszych mam.
Chcialam tylko napisac podobnie zreszta jak mea ,ze jest tl wytycznych jak ostroznie wychowac dziecko ze mozna sie w tym wszystkim pogubic. Uwazam jednak ,ze wychowalam jedno dziecko i jest grzecznym(jak czasem :) ) wysportowaym, zdrowym chlopakiem.
Nie widze dlaczego w przypadku Maxa moja intuicja mialaby mnie zawiesc. Chodzi na basen wiec jego rozwoj ruchowy jest wspomagany , robie z nim wszystkie mozliwe swiczonka, nie widze zadnych niepokojacych objawow. Uwazam ,ze jest juz dosc silny i skoczek mu nie zaszkodzi. Rozwija sie prawidlowo.
Podobne obciazenia dla kregoslupa wystepuja przy noszeniu go w nosidelku na klacie. Tez mi wtedy skacze :)

gwoli wyjasnienia dodam ze skoczka nie bede uzywac bo go nie mam i nie mam kaski na to zeby go kupic !! ale tak jak piszesz - trzeba zdac sie na wlasna intuicje !!

mea masz racje...
a ja mam wrazenie ze to do mnie:p
nie przejela bym is ejakby sie nie przewracal ale on sie przewraca wygiety do tylu...z glowka odchylona bardzo mocno i zaczyna to obracanie od zrobienia wlasnie mostka...
nie przeraziloby mnie gdyby tego jeszcze nie umial ale tak robi to w sposob jaki opisuja za zly to wole isc to sprawdzic i go pocwiczyc niz zeby mial potem problemy...

a co do waszego ulewania to ulewa po kazdym posilku??
moj ulewal posilek po deserze...
i teraz deser mu daje 15 minut po zupce i do mleka nastepnego zdazy strawic calkiem i nie ulewa juz...

kasiu to w duzej mierze bylo do ciebie i do moni - uwazam ze troche przesadzacie bo maluch po prostu ma pewien etap i za chwile zacznie sie sam poprawnie przekrecac !! a panikarstwo /za takowe uwazam rechab ilitacje i bieganie z dzieckiem do neurologa bo odgina glowke/ jeszcze nikomu na zdrowie nie wyszlo ...

Ot i madrze napisałaś:tak:
Co do tych art co Monia pokazała chodzi o to, żeby nie sadzac ciągle dziecka np w bujaczku, że do prawidłowego rozwoju dziecko potrzebuje ruchu a nie ciągłego siedzenia w jednym miejscu;-) Ale zjeśc dziecko musi, musi pojechac z miejsca na miejsce w aucie, my mamusie tez musimy posprzatac czy ugotować i wtedy możemy korzystać z tych udogodnień;-)

no i wlasnie jednym z takich udogodnien sa zabawki wszelakie - za takowa uwazam skoczka !! i na chwile i pod kontrola /jak kogos stac i wie co robi/ to czemu nbie !!

kasiek co do ulewanie - agatka ulewa zawsze jak zje troche wiecej albo jak w nocy zje cale porcje to rano owszem wydoi butle ale zaraz polowa jest na brodzie !! a jak juz sie troche przeglodzi to nie ma z tym problemu ... no i zawsze ulewa sie po odbiciu /powietrze wynosi ze soba porcje mleczka/

Ostatnia edycja:
plus tych włosów jest taki że możesz je zafarbować na taki sam kolor jak swoje.

tu masz inny film:
[video=youtube;qGlpGlKJNKk]http://www.youtube.com/watch?v=qGlpGlKJNKk[/video]

no ten filmik rewelacja... fajnie laska to opowiada.. no i kolor blond ma identyczny jak moj..... kupie sobie i pojde do fryzjera.... niech mi od razu na nich pasemka braz zrobi i wsio......fajne wyjscie i szybkie i mozna w kazdej chwili zdjac.... te to maja zywotnosc.. ciekawi mnie jedno.. czy na dworze jak wiatr zawieje to sie nie odczepia i nie odpadna ahhaha bo wtedy to bylby zonk..... no iczy nie widac.. niby te koncowki sa zrobione tak by przypominaly naturalnosc...... ale zawsze sa obawy.....

Biorę Yaz jak to okreslil moj gin to srednia klasa cenowa ale jak dla mnie warte sa tych prawie 4 dych!!! czuje sie po nich super no i najwazniejsze to libido!!!

ja teraz nie biore zadnych... a bralam yasminelle i tez zaciekwaiwe po nich nie bylo a kosztuja 50zl......

my mamy bujaka ale całkiem innego, bo moja dominika nie umiała się huśtać właśnie na takich jak ty pokazałaś... my mamy coś takiego:
KONIK,SŁONIE,PIESKI I INNE PLUSZAKI DLA MALUSZKA (1009078694) - Aukcje internetowe Allegro
wydaje mi się że dla roczniaka to za "duża" zabawka... z takiego bujaka raczej będzie spadać... i nie zainteresuje go

ale nie znacie Kacperka.. nie widzicie jak sie bawi i co robi....
ta zabawka akurat bedzie dla niego odpowiednia.... dlatego za tym patrze.. on juz by chcial na rowerku jezdzic... jak wsiadl na taki dla dzieci to chcial jechac tylko jeszcze nie wiedzial jak sie pedaluje.

reklama
Normalnie mi się żal zrobiło jak czytam o waszych łazienkach bo ja już mam moją długo ale mi się podoba wiec się pochwalę!!!!

Uploaded with ImageShack.us

sliczna!!!!
ja chyba jednak mam najmniesza lazienke... nikt mnie nie pobije....

tutaj po prawej jest tylko mala pralka....

a tu druga fotka.... tego co jest po lewej stronie...

nie patrzcie na bajzel... nie mam teraz glowy.. na powrot meza bedzie tam lśnic i wszystko bedzie poukladane a co niepotrzebne po wyrzucane!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry