reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Spytałam o wiek bo obawiam się że ten konik będzie aż za bardzo na wyrost kupiony;-) Zmierzyłam konia Antka i on ma do grzbietu 50 cm a wysokości z głową 70 i był dla niego odpowiedni jak miał Antos 2 latka:tak: a mój synek do tch dużych dzieci należy.

Taki roczniak nie będzie potrafił samodzielnie siedzieć na tym koniu bo zwyczajnie nie utrzyma równowagi.
Proponuję zakup tego konika odłożyc na za rok a teraz coś w tym stylu kupić;-)
Konik na biegunach z DZWIEKIEM Rży bujak Kurierem (1009864117) - Aukcje internetowe Allegro

Ps. a do mnie zaraz Niania przychodzi;-)

juz niania?
Kiedy wracasz do pracy?

reklama
Daffi jest dużo różnych czopków, tańszych i droższych... ja też zaraz po idę na kibelek więc jeszcze smaruję maścią dla lepszego efektu!!!
Jeszcze jedno Daffi ostatnio mąż mi przesłał artykuł i kazał mi się zastosować... pisało w nim, że rodzice mają też zadbać o siebie i czasami coś sobie kupić i nie myśleć co ja bym mogła kupić Amelce za tą kasę!!!! wyjaśnili to tak, że dziecko woli szczesliwych rodziców niż drogą zabawkę.... dlatego próbuję kupić sobie nowe jeansy bo za chwilę będę chodzić z tyłkiiem na wierzchu bo mi się przetrą hihhihi :-)

zaczlam nadrabiac ale nie ksonczylam:)

Z tego co zdazylam zauwazyc to przewja sie temat przedluzanych wlosow i skoczka :)

A wiec :
przedluzanych wlosow nie lubie. Widzialam lepiej i gorzej zalozone ale jakos mnie one nie rajcowaly nigdy :)

skoczek - wstawiajac fotki liczylam sie ze sprzecznymi opiniami bo w koncu nas tyle...
Nie zamierzam tu ani bronic wlasnej decyzji ani krytykowac ostrozniejszych mam.
Chcialam tylko napisac podobnie zreszta jak mea ,ze jest tl wytycznych jak ostroznie wychowac dziecko ze mozna sie w tym wszystkim pogubic. Uwazam jednak ,ze wychowalam jedno dziecko i jest grzecznym(jak czasem :) ) wysportowaym, zdrowym chlopakiem.
Nie widze dlaczego w przypadku Maxa moja intuicja mialaby mnie zawiesc. Chodzi na basen wiec jego rozwoj ruchowy jest wspomagany , robie z nim wszystkie mozliwe swiczonka, nie widze zadnych niepokojacych objawow. Uwazam ,ze jest juz dosc silny i skoczek mu nie zaszkodzi. Rozwija sie prawidlowo.
Podobne obciazenia dla kregoslupa wystepuja przy noszeniu go w nosidelku na klacie. Tez mi wtedy skacze :)

tak moze glupie porownanie ale przyszlo mi na mysl:

mialam kiedys jamnika. Jak wiadomo nie mozna jamniczego kregoslupa obciazac. Moj jamnik przez 11 lat smigal na 9 pietro po schodach. Schodzil tez. Weterynaz powiedzial ,ze mu nic nie zaszkodzi juz teraz bo od malego ma ten kregoslup wycwiczony. Bidulek zdechl na serce :)
Oczywiscie nie sadze ,ze trzeba dziecko wycwiczyc to mu stawy nie siada :) Zmierzam do tego ze zalecenia to nie wyrocznie. Nie kazde skaczace dziecko bedzie mialao problemy z kosccem i nie kazde nieskaczace problemow miec nie bedzie :).
To bardzo indywidualna sprawa.

Jasne Emwu, ja nikogo nie potepiam, wyrażam swoje zdanie, no i każda z nas ma prawo do tego zdania, a im nas wiecej tym lepiej bo i wiedzy na dany temat więcej;-) Lepiej wiedziec za dużo niż za mało:tak:
Ja wiem, że Ty rozsądna mama jesteś ale ode mnie w tyłek byś dostała za tego skoczka;-);-)

Co do jamnika to ja też miałam i to dwa jamniki, codziennie spacer w ta i spowrotem na 2 pietro i jednej jamniczce dwa razy dysk wyskoczył:-( Bogu dzięki ta dyskopatię udało się za każdym razem wyleczyć ale mało brakowało,ze pies zostałby inwalidą:-( wiec to ryzyk fizyk był i więcej jamniczków juz nie mieliśmy:-(

Daffi jest dużo różnych czopków, tańszych i droższych... ja też zaraz po idę na kibelek więc jeszcze smaruję maścią dla lepszego efektu!!!
Jeszcze jedno Daffi ostatnio mąż mi przesłał artykuł i kazał mi się zastosować... pisało w nim, że rodzice mają też zadbać o siebie i czasami coś sobie kupić i nie myśleć co ja bym mogła kupić Amelce za tą kasę!!!! wyjaśnili to tak, że dziecko woli szczesliwych rodziców niż drogą zabawkę.... dlatego próbuję kupić sobie nowe jeansy bo za chwilę będę chodzić z tyłkiiem na wierzchu bo mi się przetrą hihhihi :-)
ja jutro chyba po stanik nowy smigam :p
teraz to juz chyba bede musiala 75D kupic ..:-D ja nie wiem co sie dzieje ale cycki mi caly czas rosna..:-D

jakys chodzila z tylkiem na wierzcu to przynajmniej tatus bylby szczeliwy a kasa nie wydana hihi

Jasne Emwu, ja nikogo nie potepiam, wyrażam swoje zdanie, no i każda z nas ma prawo do tego zdania, a im nas wiecej tym lepiej bo i wiedzy na dany temat więcej;-) Lepiej wiedziec za dużo niż za mało:tak:
Ja wiem, że Ty rozsądna mama jesteś ale ode mnie w tyłek byś dostała za tego skoczka;-);-)

Co do jamnika to ja też miałam i to dwa jamniki, codziennie spacer w ta i spowrotem na 2 pietro i jednej jamniczce dwa razy dysk wyskoczył:-( Bogu dzięki ta dyskopatię udało się za każdym razem wyleczyć ale mało brakowało,ze pies zostałby inwalidą:-( wiec to ryzyk fizyk był i więcej jamniczków juz nie mieliśmy:-(

My tez wiecej jamniczkow nie mielismy bo zaden niebylby w stanie zastapic tamtego :)

Heh ja muszę przestawić swoje myślenie(mąż mi pomaga)

Daffi tutaj masz video jak zakładać te pasma clip-in:
[video=youtube;YvW4yTx_ZRM]http://www.youtube.com/watch?v=YvW4yTx_ZRM&NR=1[/video]

reklama
Do góry