reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

MOJA TEŻ od dawna, ale na same siadanie to chyba jest za wcześnie?>????

Jasne, ze za wczesnie, teraz przez takie podciąganie dzieciaczki uczą sie podnosić do samodzielnego siadania:tak: za jakiś czas same będą umiały sie podnieść;-)
Ja dzisiaj musze łóżeczko ciut obnizyc bo Piotr zaczął za szczebelki się chwytać;-) i podciagać. Jak sam sie podciąga to wystarczy że głowka za łożeczkiem się znajdzie to cały wypadnie bo głowa jeszcze u takich dzieciaczków cięzka.

reklama
Jasne, ze za wczesnie, teraz przez takie podciąganie dzieciaczki uczą sie podnosić do samodzielnego siadania:tak: za jakiś czas same będą umiały sie podnieść;-)
Ja dzisiaj musze łóżeczko ciut obnizyc bo Piotr zaczął za szczebelki się chwytać;-) i podciagać. Jak sam sie podciąga to wystarczy że głowka za łożeczkiem się znajdzie to cały wypadnie bo głowa jeszcze u takich dzieciaczków cięzka.
No ja też obniżyć muszę bo ten cwaniak uwielbia tak śmigać do góry

Paulus ten pasek dieta.pl masz dobrze ustawiony?? Ty wazysz 72 kg?? w zyciu bym nie powiedziala!!
fajne to tez sobie zrobie:)

Ostatnia edycja:
ja mam właśnie takie same obawy....poza tym znajoma rehabilitantka powiedziałą nam,ze dziecko w tym wieku powinno być jeszcze jak najwiecej w pozycji leżącej....fotelik samochodowy -jak najmniej, lezaczek -jak najbardziej rozlozony, noszenie na rekach w pozycji pionowej nie wskazane...chodzi o to aby jak najmniej obciazac kręgosłup...no ,ale jak jest w wszystko w umiarze to chyba nic sie nie stanie...

ELIZA zgadzam się z Tobą w 100 % , wszystko co piszesz to najprawdziwsza prawde- ja staram się nie pouczać innych mam co mają robić - one są mamai i one wychowują swoje dzieci jak chcą.
Ja jestem starsznie przewrażliwiona na punkcie rozwoju psychoruchowego dziecka- wiem, że dziecko nie może ominąć w swoim rozwoju żadnego etapu - potem wpływa to na jego rozwój fizyczny- np w przyszłości bóle kręgosłupa i intelektualny- dyslekcja- ponieważ w okresie niemowlęcym dziecko siedziało w foteliku i nie miały szansy równocześnie ćwiczyć dwóch półkul.
Są etapy rozwoju dziecka, które ono powinno przejść po kolei i z tego co wiem wyginanie się do tyłu i z tej pozycji robienie mosta jest jak najbardziej złe, dziecko przewraca się na bok, poprzez podniesienie nóg, kładzie zgięte i podniesione nogi na bok i ciągnie rękę- super to widać na filmie Kopciuszka.

ELIZA zgadzam się z Tobą w 100 % , wszystko co piszesz to najprawdziwsza prawde- ja staram się nie pouczać innych mam co mają robić - one są mamai i one wychowują swoje dzieci jak chcą.
Ja jestem starsznie przewrażliwiona na punkcie rozwoju psychoruchowego dziecka- wiem, że dziecko nie może ominąć w swoim rozwoju żadnego etapu - potem wpływa to na jego rozwój fizyczny- np w przyszłości bóle kręgosłupa i intelektualny- dyslekcja- ponieważ w okresie niemowlęcym dziecko siedziało w foteliku i nie miały szansy równocześnie ćwiczyć dwóch półkul.
Są etapy rozwoju dziecka, które ono powinno przejść po kolei i z tego co wiem wyginanie się do tyłu i z tej pozycji robienie mosta jest jak najbardziej złe, dziecko przewraca się na bok, poprzez podniesienie nóg, kładzie zgięte i podniesione nogi na bok i ciągnie rękę- super to widać na filmie Kopciuszka.

nawet mnie nie strasz..;/
moj sie obraca wlasnie przez robie mostka..;/
inaczej nie umie..;/
a wcale tak duzo nie siedzial w foteliku tyle co jezdzi autem...
a tak to lezy albo na brzuchu albo na pleckach..;/
w pionie jest troszke noszony ale to moze wychodzi 20 minut dziennie....jak zsumuje wszystkie odbicia, czy przeniesianie z pokoju do pokoju...

i co teraz mam zrobic??;/

Paulus ten pasek dieta.pl masz dobrze ustawiony?? Ty wazysz 72 kg?? w zyciu bym nie powiedziala!!
fajne to tez sobie zrobie:)
Dobrze:) a myślałaś, że więcej ważę????:)
Myślę, że dziś jakieś 71 kilo już będzie bo cały weekend nic z grilla nie spróbowałam, dietę trzymam.
Już dziś się nie ważę bo zawsze na czczo to robię. A te suwaczki fakt fajne(a ja mam taką wagę przy 172cm wzrostu)

reklama
W jakiej pozycji wasze dzieci leżą na brzuszku? Mój wyciąga rączki przed siebie, główkę ma wysoko i nóżki prosto najczęściej

Do góry